usturoi | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui “Do piaza”

Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba hindi, “do” inseamna doua, iar “piaz” inseamna ceapa, termenul descriind fie o mancare la care se foloseste dublul cantitatii normale de ceapa, fie una in care ceapa este folosita de doua ori in cursul procesului de preparare. Varianta de fata foloseste ceapa chiar in trei feluri diferite.

(more…)

Citeste tot

Porc Sichuan

Preparatele din Sichuan, provincie care se poate lauda cu una dintre cele mai interesante bucatarii regionale chinezesti, sunt destul de iuti si de picante, asa ca includeti in reteta si semintele de la ardeii iuti, macar atat cat le puteti suporta.

(more…)

Citeste tot

Curvele şi bucătăria

Sunt convins că acest titlu vă face să vă puneţi câteva întrebări. Poate fi destul de tentant pentru unii şi ciudat pentru alţii, dar sper ca niciunii să nu fiţi dezamăgiţi de restul articolului; acesta se referă la o activitate a curvelor care are legătură cu domeniul culinar, nu cu cel al meseriei lor. Se spune despre prostituţie că ar fi cea mai veche meserie din lume; eu am convingerea că cea de bucătar este ceva mai veche. Totuşi, după cum spun unii, este posibil ca prostituţia să aibă micul ei aport la crearea minunatei bucătării italieneşti. În spatele acestei introduceri mai ciudate se ascunde, de fapt, intenţia mea de a vă vorbi despre sosul cunoscut sub numele “alla puttanesca”.
(more…)

Citeste tot

Pe scurt despre sosul Worcestershire

Sos Worcestershire (Worcester) – un condiment pentru carne roşie şi peşte

Haideţi să luăm o mică pauză şi, după câteva articole despre bucătăria franceză să zăbovim o clipă asupra unui preparat foarte interesant, relativ puţin cunoscut la noi, dar care merită, din punctul meu de vedere, mai multă atenţie decât cea de care s-a bucurat până acum.

Mă refer la sosul Worcestershire, sau Worcester cum i se mai spune. Nu voi intra prea mult în amănunte, mă voi limita a puncta doar câteva informaţii care mi s-au părut interesante.
(more…)

Citeste tot

Bulete de naut cu orez

Aveti in fata una dintre putinele mele retete care sunt oarecum consumatoare de timp. Preparatul obtinut are insa, in compensatie, destule calitati: este interesant, are un gust delicios, arata bine, este satios si bine echilibrat nutritional.

Aceste bulete gustoase – aromate cu usturoi, ardei iute si mult coriandru proaspat – sunt o delicioasa alternativa la orez sau cartofi.
(more…)

Citeste tot