usturoi | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Ineluse cu smaralde

Iata o reteta foarte simpla, rapida si interesanta de urmarit, destinata in special copiilor. Sunt sigur ca toata lumea le dedica deserturi, si ca gasiti astfel de retete in multe alte locuri. Eu va ofer o altfel de reteta, conceputa pentru a le starni curiozitatea si interesul. Educati-le gustul prezentandu-le ingrediente inedite, frumos colorate si gatite gustos.

(more…)

Citeste tot

Salata de morcovi, cu patrunjel si seminte

Va propun o salata a carei idee mi-a venit datorita excelentului untdelemn fabricat de Marius Nastasa, despre care v-am vorbit intr-un articol anterior. Surprinzator, acest untdelemn merge bine nu doar cu semintele de floarea-soarelui, lucru anticipat probabil de toata lumea, ci chiar cu maslinele. In mod sigur nu atat de bine ca un ulei de masline, dar asocierea este totusi excelenta.
Vinegretea astfel preparata, cu untdelemn si suc de portocale, aromata cu usturoi si mustar, da salatei un gust deosebit.

(more…)

Citeste tot

Curry de pipote si inimi de pui

Nu voi pretinde ca acest preparat arata nemaipomenit. Seamana cumva cu o tocanita de-a noastra, dar va asigur ca exceleaza la multe capitole. Nu ma refer doar la gustul si aroma deosebite, calitati etalate atat de des de bucataria indiana incat au devenit implicite, ci si la contrastul interesant de texturi: inimile de pui ferme si fragede, cartofii moi si suculenti, pipotele elastice si sosul catifelat.

(more…)

Citeste tot

Pui cu sos de rodie

Bucataria Orientului Apropiat nu este una de care m-am apropiat foarte des, desi merita din plin atentia oricarui pasionat de gastronomie. Cautam de ceva vreme o ocazie sa ma re-aventurez putin in aceasta zona, iar ea mi-a fost oferita de rodia cumparata zilele acestea. Va propun o reteta foarte simpla si rapida, care pe langa gust si aroma ofera si cu un aspect deosebit.

(more…)

Citeste tot

Orez prajit cu ou si creveti

Asiaticii sunt oameni cumpaniti si economi. Daca le ramane ceva orez de la o masa anterioara, acesta se refoloseste cu mult succes. Astfel de retete (din categoria “fried rice”) sunt extrem de populare in toata Asia de Sud-Est.

Desi, probabil, nasi goreng este cea mai vestita dintre ele, aceasta varianta thailandeza are toate calitatile necesare ca sa va “imprieteniti” cu ea.
(more…)

Citeste tot