usturoi | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Sos Nuoc Cham

Nuoc cham este, fara indoiala, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit de la masa. Gustul sau poate varia intre anumite limite, schimband proportiile intre sucul de limeta si sosul de peste, sau variind cantitatile de zahar, usturoi si ardei iute. Uleiul de susan este facultativ. Practic, fiecare familie vietnameza prepara propria sa varianta de nuoc cham.
Se potriveste cel mai bine cu pestele si fructele de mare.

(more…)

Citeste tot

Creveti cu ananas

Creveti cu ananas
Este o reteta foarte simpla, rapida si extrem de interesanta prin combinatia de ingrediente. Gustul ei este dulce-acrisor, cu un usor accent picant. Reteta este malaeziana, iar ingredientele folosite, modul de asezonare si cel de a gati arata influentele indiena si thailandeza.
(more…)

Citeste tot

Nasi Goreng

In indoneziana si malaeziana, nasi inseamna orez gatit, iar goreng inseamna prajit. Nasi Goreng este, probabil, cea mai cunoscuta reteta indoneziana. Exista in extrem de multe variante, dar toate au in comun folosirea orezului gatit anterior.

(more…)

Citeste tot

Biryani de pui

Biryani, biriani, sau beriani, denumeste o categorie de feluri de mancare cu orez, inrudite cu mai cunoscutul pilaf, preparate cu carne, legume si mirodenii. Este foarte popular in India, Pakistan, Bangladesh, Iran etc.

(more…)

Citeste tot

Bun Cha

Este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare vietnameze, impreuna cu “Pho bo” fiind mandria bucatariei din Hanoi. Se serveste impreuna cu sosul “nuoc cham“, cel mai popular sos din Vietnam, folosit practic alaturi de orice fel de mancare. Bun Cha este preparata adesea de catre negustorii stradali, mai ales la timpul pranzului.

(more…)

Citeste tot

Bissara

Bissara este una dintre mancarurile extrem de populare in Tunisia. Este satioasa, rustica si se serveste fie ca gustare, fie ca fel principal. Aceasta varianta foloseste ouale ca adaus nutritiv si ornamental.
Bissara cu ochiuri
Bucatarie: tunisiana
Grad de dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatit: 25 minute
(more…)

Citeste tot

Curry de legume

Este o mancare plina de culoare, gatita intr-un sos condimentat, si merge excelent alaturi de orez pulao si de paine nan.
Curry de legume
Bucatarie: indiana
Grad de dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 45 minute
(more…)

Citeste tot