Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: vanilie

Cornet Oaked

Berea Cornet Oaked Am mentionat de foarte multe ori, atat pe blog cat si verbal,...

Placintele cu smochine si curmale

Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate,...

Dulceata de masline

Dupa ce am facut dulceata de ceapa si de ardei iute, nu cred ca ar...

2 Comentarii

La masa cu stramosii – Maya (3)

Ierburi, flori, fructe si frunze aromate, ca vanilie, epazota, achiote (seminte de annatto), frunze de...

Melci cu umplutura de curmale, smochine si stafide

Umplutura de curmale si smochine este delicioasa. Nu are nevoie de adaus de zahar, ci...

3 Comentarii

Pe scurt despre ciocolata (2)

Prepararea ciocolatei Din pastaile de cacao se pot prepara multe varietati de ciocolata. Ciocolata, în...

2 Comentarii

Rulada de ciocolata cu frisca

Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc...

4 Comentarii

Nougat glacé

Nougat glace o inghetata pentru a carei preparare nu ai nevoie de vreo masina speciala;...

11 Comentarii

Tort de lamaie cu sos de capsuni

Reteta de fata a fost preparata de Costel Clipescu si de mine cu ocazia evenimentului...

14 Comentarii

Dulceata de cirese amare

Dulceata de cirese amare (fara samburi) cu lamaie si vanilie Stiu ca tot internetul culinar...

16 Comentarii

Dulceata de nuci verzi

Dupa mine, dulceturile de nuci verzi si cirese amare sunt cele mai fine. Am fost...

21 Comentariu

Inghetata cu nuca de cocos si vanilie

Au inceput caldurile, iar mie imi sunt profund nesuferite. Incerc sa-mi indulcesc suferinta racorindu-ma cu...

10 Comentarii

Pe scurt despre înghetata – partea 1

Înghetata este un desert congelat, preparat din produse lactate, cum ar fi laptele si frisca,...