Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: vanilie

Cornet Oaked

Berea Cornet Oaked Am mentionat de foarte multe ori, atat pe blog cat si verbal, [...]

Placintele cu smochine si curmale

Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate, [...]

Dulceata de masline

Dupa ce am facut dulceata de ceapa si de ardei iute, nu cred ca ar [...]

2 Comentarii

La masa cu stramosii – Maya (3)

Ierburi, flori, fructe si frunze aromate, ca vanilie, epazota, achiote (seminte de annatto), frunze de [...]

Melci cu umplutura de curmale, smochine si stafide

Umplutura de curmale si smochine este delicioasa. Nu are nevoie de adaus de zahar, ci [...]

3 Comentarii

Pe scurt despre ciocolata (2)

Prepararea ciocolatei Din pastaile de cacao se pot prepara multe varietati de ciocolata. Ciocolata, în [...]

2 Comentarii

Rulada de ciocolata cu frisca

Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc [...]

4 Comentarii

Nougat glacé

Nougat glace o inghetata pentru a carei preparare nu ai nevoie de vreo masina speciala; [...]

11 Comentarii

Tort de lamaie cu sos de capsuni

Reteta de fata a fost preparata de Costel Clipescu si de mine cu ocazia evenimentului [...]

14 Comentarii

Dulceata de cirese amare

Dulceata de cirese amare (fara samburi) cu lamaie si vanilie Stiu ca tot internetul culinar [...]

16 Comentarii

Dulceata de nuci verzi

Dupa mine, dulceturile de nuci verzi si cirese amare sunt cele mai fine. Am fost [...]

21 Comentariu

Inghetata cu nuca de cocos si vanilie

Au inceput caldurile, iar mie imi sunt profund nesuferite. Incerc sa-mi indulcesc suferinta racorindu-ma cu [...]

10 Comentarii

Pe scurt despre înghetata – partea 1

Înghetata este un desert congelat, preparat din produse lactate, cum ar fi laptele si frisca, [...]