Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: vanilie
Cornet Oaked
Berea Cornet Oaked Am mentionat de foarte multe ori, atat pe blog cat si verbal,...
Placintele cu smochine si curmale
Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate,...
Dulceata de masline
Dupa ce am facut dulceata de ceapa si de ardei iute, nu cred ca ar...
2 Comentarii
La masa cu stramosii – Maya (3)
Ierburi, flori, fructe si frunze aromate, ca vanilie, epazota, achiote (seminte de annatto), frunze de...
Melci cu umplutura de curmale, smochine si stafide
Umplutura de curmale si smochine este delicioasa. Nu are nevoie de adaus de zahar, ci...
3 Comentarii
Pe scurt despre ciocolata (2)
Prepararea ciocolatei Din pastaile de cacao se pot prepara multe varietati de ciocolata. Ciocolata, în...
2 Comentarii
Rulada de ciocolata cu frisca
Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc...
4 Comentarii
Nougat glacé
Nougat glace o inghetata pentru a carei preparare nu ai nevoie de vreo masina speciala;...
11 Comentarii
Tort de lamaie cu sos de capsuni
Reteta de fata a fost preparata de Costel Clipescu si de mine cu ocazia evenimentului...
14 Comentarii
Dulceata de cirese amare
Dulceata de cirese amare (fara samburi) cu lamaie si vanilie Stiu ca tot internetul culinar...
16 Comentarii
Dulceata de nuci verzi
Dupa mine, dulceturile de nuci verzi si cirese amare sunt cele mai fine. Am fost...
21 Comentariu
Inghetata cu nuca de cocos si vanilie
Au inceput caldurile, iar mie imi sunt profund nesuferite. Incerc sa-mi indulcesc suferinta racorindu-ma cu...
10 Comentarii
Pe scurt despre înghetata – partea 1
Înghetata este un desert congelat, preparat din produse lactate, cum ar fi laptele si frisca,...