Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: vanilie
Cornet Oaked
Berea Cornet Oaked Am mentionat de foarte multe ori, atat pe blog cat si verbal, [...]
mai
Placintele cu smochine si curmale
Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate, [...]
mart.
Dulceata de masline
Dupa ce am facut dulceata de ceapa si de ardei iute, nu cred ca ar [...]
2 Comentarii
iul.
La masa cu stramosii – Maya (3)
Ierburi, flori, fructe si frunze aromate, ca vanilie, epazota, achiote (seminte de annatto), frunze de [...]
iun.
Melci cu umplutura de curmale, smochine si stafide
Umplutura de curmale si smochine este delicioasa. Nu are nevoie de adaus de zahar, ci [...]
3 Comentarii
mai
Pe scurt despre ciocolata (2)
Prepararea ciocolatei Din pastaile de cacao se pot prepara multe varietati de ciocolata. Ciocolata, în [...]
2 Comentarii
feb.
Rulada de ciocolata cu frisca
Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc [...]
4 Comentarii
Nougat glacé
Nougat glace o inghetata pentru a carei preparare nu ai nevoie de vreo masina speciala; [...]
11 Comentarii
Tort de lamaie cu sos de capsuni
Reteta de fata a fost preparata de Costel Clipescu si de mine cu ocazia evenimentului [...]
14 Comentarii
mai
Dulceata de cirese amare
Dulceata de cirese amare (fara samburi) cu lamaie si vanilie Stiu ca tot internetul culinar [...]
16 Comentarii
Dulceata de nuci verzi
Dupa mine, dulceturile de nuci verzi si cirese amare sunt cele mai fine. Am fost [...]
21 Comentariu
Inghetata cu nuca de cocos si vanilie
Au inceput caldurile, iar mie imi sunt profund nesuferite. Incerc sa-mi indulcesc suferinta racorindu-ma cu [...]
10 Comentarii
Pe scurt despre înghetata – partea 1
Înghetata este un desert congelat, preparat din produse lactate, cum ar fi laptele si frisca, [...]