varza | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Yaki-gyoza

Gyoza denumeste in japoneza un tip de coltunasi, umpluti cu diferite variante de amestecuri de legume, fructe de mare, peste, porc, pui, oaie sau vita. Acesti coltunasi, odata umpluti, se pot gati in mai multe feluri: prajiti in tigaie si apoi inabusiti in aburi, caz in care se numesc “yaki-gyoza”, fierti molcom in apa, adica “sui-gyoza”, si prajiti in baie de ulei, cand sunt numiti “age-gyoza”.
Yaki-gyoza
Odata gatite, gyozele se servesc cu diferite dipuri, de obicei pe baza de sos de soia; si aici puteti improviza, folosind ingredientele astfel ca sa obtineti sosuri cu gust predominant sarat, dulce, acrisor sau picant, dupa cum va convine.
(mai mult…)

Citeste tot

Salata Fattoush

Fattoush (fattush, fatush, fattouche) este o salata originara din Levant ce apartine unei familii de preparate numite “fatta”, ce contin ca ingredient de baza paine veche de cateva zile. Salata Fattoush contine bucati de lipie (paine de tip “pitta”) si diferite legume si frunzoase.
Salata Fattoush
(mai mult…)

Citeste tot

Salata de varza cu chimen

Vara este pe sfarsite, dar astazi promite sa fie cald, din nou. Imi propun sa raman departe de aragaz, asa ca o salata simpla si foarte rapida, racoroasa si crocanta este exact ce-mi trebuie.
Preparati-o pentru cina, alaturati-i si un pahar de vin alb si rece, si va promit o seara placuta!
Salata de varza cu chimen
(mai mult…)

Citeste tot

Tonkatsu

Aceasta reteta are si varianta video.

Tonkatsu inseamna cotlet de porc. Desi aceasta reteta a fost inventata tarziu, abia la sfarsitul sec. XIX, a devenit una dintre preferatele japonezilor. In mod traditional, aceasta reteta se gateste utilizand panko (un tip de pesmet japonez preparat din paine fara coaja, ceea ce da un pesmet de culoare alba, crocant si mai aerat decat cel obisnuit) si mustar iute japonez, karashi (preparat din mustar amestecat cu hrean, sau wasabi).

(mai mult…)

Citeste tot

Omletă chinezeasca

Este o mâncare pe care o veţi găsi oriunde înfloreşte cultura chineză, indiferent de distanţa faţă de patria mamă. Combină vegetale chinezeşti proaspete cu bucăţi de carne de pui, proaspat si afumat, şi este o cale excelentă de a „lungi” o cantitate modică de proteine.

(mai mult…)

Citeste tot