vegetale | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Cum se gătesc legumele în apă

Deşi mulţi cred că este banal şi simplu să prepari legume, este, de fapt, destul de dificil să le găteşti cu adevărat corect. În cele mai multe cazuri legumele sunt, din păcate, gătite ori prea mult, ori prea puţin. În primul caz au culori terne şi o textură fleşcăită, în cel de-al doilea sunt prea crocante şi lipsite de frăgezime.
Atunci când gătim legume, scopul principal este să le păstrăm gustul, aroma, culoarea, textura şi nutrienţii.
În acest material mă voi referi aproape exclusiv la apă, dar aceleaşi reguli şi metode se pot aplica şi cu alte lichide, sau amestecuri de lichide. Acolo unde este cazul, mai ales când este vorba despre lichide cu caracter acid, se vor menţiona diferenţele care apar la gătit funcţie de legumele în cauză.
(mai mult…)

Citeste tot

Fotografii de pe papamond (20)

Ultima data am fost in Asia in 2008, in Thailanda si Cambodgia. Viitoarea mea destinatie asiatica va fi, cel mai probabil, Laos si Vietnam. As fi vrut sa ajung in acest an acolo, dar lucrurile nu s-au aranjat, din punct de vedere financiar, asa cum mi-as fi dorit. Sunt nevoit sa aman, deci, acest proiect.

(mai mult…)

Citeste tot

O viaţă dulce de iute

Ştiţi deja cât de mult îmi plac condimentele. Pentru cei pasionaţi de bucătărie, condimentele folosite corect dau gust şi aromă vieţii. Vă daţi seama că, având acest crez, am fost unul dintre cei care au experimentat ori de câte ori au avut ocazia şi care şi-au preparat singuri, folosind tigaia, piua şi blenderul, propriile amestecuri de asezonatori.
(mai mult…)

Citeste tot