verdeturi | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Cum se găteşte cu ierburi aromate

Fie că le numim „verdeţuri”, „ierburi aromate”, sau, simplu, doar „ierburi”, folosirea lor la gătit este una dintre metodele cele mai simple de a adăuga savoare preparatelor. Aceste frunzuliţe şi tulpini pot da arome slabe şi subtile, sau intense şi robuste, oferind complexitate unei diversităţi mari de preparate.
(mai mult…)

Citeste tot

Omul care împute locul – partea 1

Cepşoara între „chives” şi „chivas”

Începe să mă deranjeze tot mai mult o categorie de oameni. Nu cei care greşesc, ci cei care persistă în greşeală din prostie fudulă, convinşi fiind că nu au cum greşi. Uneori mă întreb cum de a ajuns ţara noastră în halul în care a ajuns? Am găsit una dintre explicaţii: a ajuns acolo din cauza omului. Şi anume nu datorită celui care sfinţeşte locul, ci din cauza celui care împute locul. Adică din cauza celui incompetent, leneş, superficial şi care are impresia că le ştie pe toate. Ah, ce româneşte suna asta!
(mai mult…)

Citeste tot

La „pieţing”

Partea 1: Piaţa Miniş – Bucureşti

Nu vă miraţi, pieţing-ul este shopping-ul meu. Nu mă atrag deloc magazinele cu îmbrăcăminte, cosmetice şi bijuterii, eu mă simt bine în pieţe, sau cel puţin în unele dintre ele. Am remarcat cu îngrijorate că sunt, ca şi mulţi alţii probabil, prizonierul tabieturilor. Asta înseamnă că frecventez foarte des doar 1-2 pieţe aflate foarte aproape de casă, în timp ce ignor altele, mult mai mari, mai bine aprovizionate şi mai ieftine, doar pentru că trebuie să mă abat de la traseele mele obişnuite.
Piata Minis - Bucuresti
(mai mult…)

Citeste tot