Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: vin alb

Psari spetsiotiko

Reteta de fata se refera la un preparat culinar rustic, care se gateste de obicei...

Creveti cu usturoi, in stil mediteranean

Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25...

Jambon persillé

Jambon persillé este un preparat traditional burgund. Exista date istorice care atesta ca se gatea...

2 Comentarii

Carnati de porc cu cascaval afumat

Carnati de porc (facuti in casa) – Reteta cu cascaval afumat Carnatii de porc sunt...

Supa de creveti cu smantana, in stil flamand

Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara...

4 Comentarii

Gravlax cu sos de mustar, unt si paine de secara

Gravlax este un preparat scandinav care propune fileuri de somon marinate cu sare grunjoasa, zahar...

Piept de pui cu sos de tarhon si piure de cartofi

In aceasta reteta, sosul de tarhon este unul extrem de simplu, pe baza de smantana...

Somon posat cu sos olandez si legume aburite

Sosul olandez este unul dintre sosurile-mama ale bucatarieie clasice franceze. Este un sos delicat, rafinat,...

7 Comentarii

Creveti cu sos de vin si gremolata

Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam...

2 Comentarii

Sepii cu bulgur si sos de rosii

Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in...

2 Comentarii

Salau cu tagliatelle si ciuperci

Salaul are o carne fragila si un gust delicat. Merge bine cu sosul de smantana,...

Spaghete negre cu pui de sepii

In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele...

4 Comentarii

Pui cu sos de vin si ciupercute

Ma repet, poate a cinci suta oara, dar nu am ce face: reteta de astazi...

Conchiglie cu porumb si somon afumat

Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si...

5 Comentarii

Pui cu fasole verde si sos de rosii

Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui....

2 Comentarii

Fettuccine cu rosii cherry si bacon

Pastele ma fascineaza prin extraordinara lor versatilitate si prin usurinta cu care se gatesc. Practic,...

Pui cu fasole verde crocanta si usturoi

Usturoiul copt la cuptor are o aroma si dulceata inegalabile. El da parfumul acestei retete...

Tagliatelle cu pesto si bacon

Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de...

Somon cu sos de iaurt si menta

Aceasta reteta extrem de simpla se potriveste cu zilele calduroase. Sosul de iaurt este rece...

6 Comentarii

Peste en papillote

Aceasta reteta foarte simpla este potrivita zilelor calde de vara, atunci cand nu prea te...

8 Comentarii

Midii gratinate cu sos de rosii

Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul...

4 Comentarii

Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata si branza cambozzola

Va prezint astazi un nou preparat din meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei”, unde, alaturi...

Supa de rosii cu fructe de mare

Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru...

Pollo alla puttanesca con gnocchi

Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si...

Rulouri de pui cu prosciutto si Parmesan

Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca...

8 Comentarii

Pastrav cu migdale si unt-gremolata

Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor...

2 Comentarii

Pulpe de pui marinate – afumate

Pulpe de pui marinate – afumate Am cumparat acum ceva vreme un flacon cu fum...

Moules provençales

Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate...

6 Comentarii

Creveti cu usturoi si lamaie

Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai...

8 Comentarii

Gnocchi cu bacon

Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati,...

4 Comentarii

Scoici Saint Jacques in sos de vin

Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques...

2 Comentarii

Calamares rellenos

Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie”...

4 Comentarii

Pui la gratar cu pimenton si ciuperci

Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am...

4 Comentarii

Calmari la gratar

Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un...

17 Comentarii

Macrou cu rosii si masline

Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie...

6 Comentarii

Curcan la gratar cu persillade

Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate,...

10 Comentarii

Graten de midii cu pesto

Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp...

6 Comentarii

Pui cu usturoi si rosii cherry

Va propun astazi o reteta simpla si destul de rapida, care sa nu va tina...

27 Comentariu

Muschi de vita cu rosii cherry si Cambozola

Iata o reteta foarte simpla si foarte rapida, potrivita pentru aceste zile caniculare cand nu...

29 Comentariu

Risotto cu curcan si scortisoara

Risotto este unul dintre preparatele cheie ale bucatariei din nordul Italiei. Am deja pe blog...

16 Comentarii

Creveti tiger cu risotto si busuioc

Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este...

39 Comentariu

Somon cu sparanghel si sos de unt

Somon cu sparanghel si sos de unt – reteta pe cat de simpla pe atat...

10 Comentarii

Orez cu pui si carnati

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Iata un fel...

7 Comentarii

Peste cu vinegreta si capere

Prin posare pestele este gatit foarte bland, la 75-85 °C. Prin acest procedeu alimentele delicate...

6 Comentarii

Peste la cuptor cu capere si ierburi

Peste la cuptor – Reteta simpla cu ierburi aromatice si capere Peste la cuptor cu...

6 Comentarii

Risotto cu creveti si prosciutto

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Iata...

18 Comentarii

Creveti cu seminte de rodie

Acest preparat este o gustare ingenioasa, impresionanta ca aspect, aromata si delicioasa. Amestecul colorat de...

6 Comentarii

Orez cu creveti

Orez cu creveti – reteta simpla, rapida (are si varianta video) Reteta este simpla, rapida...

17 Comentarii

Pachetele aburite cu tagliatelle si creveti

Reteta este de inspiratie italieneasca, dar eu am gatit-o printr-o metoda neobisnuita, rod al unor...

12 Comentarii

Risotto cu legume

Aceasta reteta are si varianta video. Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al...

4 Comentarii

Tagliatelle cu creveti si sos de rosii

Va propun o reteta robusta, rustica si satioasa. Alegeti, cu grija, ingrediente proaspete si de...

45 Comentariu

Spaghete cu ton si mozarella

Este o reteta traditionala, provenita din insula Capri. Ca multe alte preparate mediteraneene, salata aceasta...

11 Comentarii

Gamberi fritti in padella

Aceasta reteta are si varianta video Pe limba noastra: creveti prajiti in tigaie. Ce poate...

22 Comentariu

Pui cu sos de telina si smantana

O reteta clasica, destul de simpla si de rapida, foarte gustoasa. Pulpele de pui se...

4 Comentarii

Orez cu pui, ciuperci si tarhon

Iata o noua reteta cu orez, alimentul meu preferat; cred ca as manca orez de...

11 Comentarii

Pui la cuptor cu cimbru si cartofi

Reteta de Pui la cuptor (cu cimbru si cartofi) Am ajuns si la ultima reteta...

15 Comentarii

Pe scurt despre sosul brun

Sosul brun original, cel spaniol, a fost sosul fundamental al bucatariei franceze o lunga perioada....

6 Comentarii

Risotto cu mazare si fasole

Risotto-ul este una dintre mancarurile emblematice ale bucatariei italienesti. Este o reteta simpla si gustoasa,...

4 Comentarii

Garides saganaki – Creveti gratinati cu sos de rosii

Saganaki este un termen ce denumeste branza prajita, sau gratinata. Tipurile de branza folosite cel...

Risotto cu caise si nuci

Imi place orezul (desi cand eram mic il uram), asa ca mi-am preparat o noua...

5 Comentarii

Orez bicolor cu carne de vita

Reteta este mai simpla decat pare si este extrem de aromata, satioasa si gustoasa. Preparatul...

17 Comentarii