Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: vin alb
Psari spetsiotiko
Reteta de fata se refera la un preparat culinar rustic, care se gateste de obicei...
Creveti cu usturoi, in stil mediteranean
Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25...
Jambon persillé
Jambon persillé este un preparat traditional burgund. Exista date istorice care atesta ca se gatea...
2 Comentarii
Carnati de porc cu cascaval afumat
Carnati de porc (facuti in casa) – Reteta cu cascaval afumat Carnatii de porc sunt...
Supa de creveti cu smantana, in stil flamand
Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara...
4 Comentarii
Gravlax cu sos de mustar, unt si paine de secara
Gravlax este un preparat scandinav care propune fileuri de somon marinate cu sare grunjoasa, zahar...
Piept de pui cu sos de tarhon si piure de cartofi
In aceasta reteta, sosul de tarhon este unul extrem de simplu, pe baza de smantana...
Somon posat cu sos olandez si legume aburite
Sosul olandez este unul dintre sosurile-mama ale bucatarieie clasice franceze. Este un sos delicat, rafinat,...
7 Comentarii
Creveti cu sos de vin si gremolata
Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam...
2 Comentarii
Sepii cu bulgur si sos de rosii
Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in...
2 Comentarii
Salau cu tagliatelle si ciuperci
Salaul are o carne fragila si un gust delicat. Merge bine cu sosul de smantana,...
Spaghete negre cu pui de sepii
In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele...
4 Comentarii
Pui cu sos de vin si ciupercute
Ma repet, poate a cinci suta oara, dar nu am ce face: reteta de astazi...
Conchiglie cu porumb si somon afumat
Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si...
5 Comentarii
Pui cu fasole verde si sos de rosii
Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui....
2 Comentarii
Fettuccine cu rosii cherry si bacon
Pastele ma fascineaza prin extraordinara lor versatilitate si prin usurinta cu care se gatesc. Practic,...
Pui cu fasole verde crocanta si usturoi
Usturoiul copt la cuptor are o aroma si dulceata inegalabile. El da parfumul acestei retete...
Tagliatelle cu pesto si bacon
Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de...
Somon cu sos de iaurt si menta
Aceasta reteta extrem de simpla se potriveste cu zilele calduroase. Sosul de iaurt este rece...
6 Comentarii
Peste en papillote
Aceasta reteta foarte simpla este potrivita zilelor calde de vara, atunci cand nu prea te...
8 Comentarii
Midii gratinate cu sos de rosii
Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul...
4 Comentarii
Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata si branza cambozzola
Va prezint astazi un nou preparat din meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei”, unde, alaturi...
Supa de rosii cu fructe de mare
Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru...
Pollo alla puttanesca con gnocchi
Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si...
Rulouri de pui cu prosciutto si Parmesan
Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca...
8 Comentarii
Pastrav cu migdale si unt-gremolata
Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor...
2 Comentarii
Pulpe de pui marinate – afumate
Pulpe de pui marinate – afumate Am cumparat acum ceva vreme un flacon cu fum...
Moules provençales
Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate...
6 Comentarii
Creveti cu usturoi si lamaie
Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai...
8 Comentarii
Gnocchi cu bacon
Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati,...
4 Comentarii
Scoici Saint Jacques in sos de vin
Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques...
2 Comentarii
Calamares rellenos
Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie”...
4 Comentarii
Pui la gratar cu pimenton si ciuperci
Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am...
4 Comentarii
Calmari la gratar
Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un...
17 Comentarii
Macrou cu rosii si masline
Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie...
6 Comentarii
Curcan la gratar cu persillade
Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate,...
10 Comentarii
Graten de midii cu pesto
Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp...
6 Comentarii
Pui cu usturoi si rosii cherry
Va propun astazi o reteta simpla si destul de rapida, care sa nu va tina...
27 Comentariu
Muschi de vita cu rosii cherry si Cambozola
Iata o reteta foarte simpla si foarte rapida, potrivita pentru aceste zile caniculare cand nu...
29 Comentariu
Risotto cu curcan si scortisoara
Risotto este unul dintre preparatele cheie ale bucatariei din nordul Italiei. Am deja pe blog...
16 Comentarii
Creveti tiger cu risotto si busuioc
Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este...
39 Comentariu
Somon cu sparanghel si sos de unt
Somon cu sparanghel si sos de unt – reteta pe cat de simpla pe atat...
10 Comentarii
Peste cu vinegreta si capere
Prin posare pestele este gatit foarte bland, la 75-85 °C. Prin acest procedeu alimentele delicate...
6 Comentarii
Peste la cuptor cu capere si ierburi
Peste la cuptor – Reteta simpla cu ierburi aromatice si capere Peste la cuptor cu...
6 Comentarii
Creveti cu seminte de rodie
Acest preparat este o gustare ingenioasa, impresionanta ca aspect, aromata si delicioasa. Amestecul colorat de...
6 Comentarii
Pachetele aburite cu tagliatelle si creveti
Reteta este de inspiratie italieneasca, dar eu am gatit-o printr-o metoda neobisnuita, rod al unor...
12 Comentarii
Tagliatelle cu creveti si sos de rosii
Va propun o reteta robusta, rustica si satioasa. Alegeti, cu grija, ingrediente proaspete si de...
45 Comentariu
Spaghete cu ton si mozarella
Este o reteta traditionala, provenita din insula Capri. Ca multe alte preparate mediteraneene, salata aceasta...
11 Comentarii
Pui cu sos de telina si smantana
O reteta clasica, destul de simpla si de rapida, foarte gustoasa. Pulpele de pui se...
4 Comentarii
Orez cu pui, ciuperci si tarhon
Iata o noua reteta cu orez, alimentul meu preferat; cred ca as manca orez de...
11 Comentarii
Pui la cuptor cu cimbru si cartofi
Reteta de Pui la cuptor (cu cimbru si cartofi) Am ajuns si la ultima reteta...
15 Comentarii
Pe scurt despre sosul brun
Sosul brun original, cel spaniol, a fost sosul fundamental al bucatariei franceze o lunga perioada....
6 Comentarii
Risotto cu mazare si fasole
Risotto-ul este una dintre mancarurile emblematice ale bucatariei italienesti. Este o reteta simpla si gustoasa,...
4 Comentarii
Garides saganaki – Creveti gratinati cu sos de rosii
Saganaki este un termen ce denumeste branza prajita, sau gratinata. Tipurile de branza folosite cel...
Risotto cu caise si nuci
Imi place orezul (desi cand eram mic il uram), asa ca mi-am preparat o noua...
5 Comentarii
Orez bicolor cu carne de vita
Reteta este mai simpla decat pare si este extrem de aromata, satioasa si gustoasa. Preparatul...
17 Comentarii