blog de Gastronomie
Reteta de fata se refera la un preparat culinar rustic, care se gateste de obicei [...]
Din nou un preparat culinar pe care il veti putea gusta, incepand de luni 25 [...]
Jambon persillé este un preparat traditional burgund. Exista date istorice care atesta ca se gatea [...]
2 Comentarii
Carnati de porc (facuti in casa) – Reteta cu cascaval afumat Carnatii de porc sunt [...]
Acest tip de supa, preparata din creveti proaspeti, este o specialitate belgiana. Desi este populara [...]
4 Comentarii
Gravlax este un preparat scandinav care propune fileuri de somon marinate cu sare grunjoasa, zahar [...]
In aceasta reteta, sosul de tarhon este unul extrem de simplu, pe baza de smantana [...]
Sosul olandez este unul dintre sosurile-mama ale bucatarieie clasice franceze. Este un sos delicat, rafinat, [...]
7 Comentarii
Nu prea am mai postat in ultima vreme retete cu creveti, asa ca le duceam [...]
Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in [...]
Salaul are o carne fragila si un gust delicat. Merge bine cu sosul de smantana, [...]
In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele [...]
Ma repet, poate a cinci suta oara, dar nu am ce face: reteta de astazi [...]
Aceasta reteta ofera o combinatie delicata de culori pastelate, un amestec delicios de gusturi si [...]
5 Comentarii
Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui. [...]
Pastele ma fascineaza prin extraordinara lor versatilitate si prin usurinta cu care se gatesc. Practic, [...]
Usturoiul copt la cuptor are o aroma si dulceata inegalabile. El da parfumul acestei retete [...]
Bucataria italiana ofera o serie intreaga de preparate culinare foarte simple, rapide, si pline de [...]
Aceasta reteta extrem de simpla se potriveste cu zilele calduroase. Sosul de iaurt este rece [...]
6 Comentarii
Aceasta reteta foarte simpla este potrivita zilelor calde de vara, atunci cand nu prea te [...]
8 Comentarii
Iata o alta reteta mediteraneana pe care, impreuna cu Costel Clipescu, am introdus-o in noul [...]
Va prezint astazi un nou preparat din meniul restaurantului craiovean “Casa cu Tei”, unde, alaturi [...]
Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru [...]
Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si [...]
Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca [...]
Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor [...]
Pulpe de pui marinate – afumate Am cumparat acum ceva vreme un flacon cu fum [...]
Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate [...]
Va prezint o reteta rapida, plina de gust si aroma, care se prepara cat ai [...]
Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati, [...]
Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques [...]
Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie” [...]
Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am [...]
Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un [...]
17 Comentarii
Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie [...]
Am vorbit in ultima vreme destul de mult despre amestecuri pe baza de ierburi aromate, [...]
10 Comentarii
Reteta va ofera o gustare delicioasa, excelenta ca solutie atunci cand nu prea aveti timp [...]
Va propun astazi o reteta simpla si destul de rapida, care sa nu va tina [...]
Iata o reteta foarte simpla si foarte rapida, potrivita pentru aceste zile caniculare cand nu [...]
Risotto este unul dintre preparatele cheie ale bucatariei din nordul Italiei. Am deja pe blog [...]
16 Comentarii
Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este [...]
Somon cu sparanghel si sos de unt – reteta pe cat de simpla pe atat [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Iata un fel [...]
Prin posare pestele este gatit foarte bland, la 75-85 °C. Prin acest procedeu alimentele delicate [...]
Peste la cuptor – reteta simpla cu ierburi aromatice si capere Peste la cuptor cu [...]