Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: vin de orez Shiaoxing

Vita cu sos de stridii si legume

Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea [...]

6 Comentarii

Pui cu taitei de orez, ciuperci shiitake si alune

Una dintre surprizele extrem de placute pentru mine, a fost descoperirea, facuta acum vreo 9 [...]

4 Comentarii

Supa cu coltunasi wonton

Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si [...]

2 Comentarii

Pui de sepie cu piper de Sichuan

Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby [...]

2 Comentarii

Salata calda de castraveti cu bacon

Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu [...]

16 Comentarii

Peste cu toban jiang

Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un [...]

12 Comentarii

Vita cu ceapa si ghimbir

Aceasta reteta provine din provincia Sichuan si, ca multe alte preparate ale acestei bucatarii, renumite [...]

24 Comentariu

Creveti prajiti in sos picant

Crevetii sunt un ingredient extrem de apreciat in intreaga Asie. Sunt gatiti, cel mai adesea, [...]

11 Comentarii