Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: vin de orez Shiaoxing

Vita cu sos de stridii si legume

Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea...

6 Comentarii

Pui cu taitei de orez, ciuperci shiitake si alune

Una dintre surprizele extrem de placute pentru mine, a fost descoperirea, facuta acum vreo 9...

4 Comentarii

Supa cu coltunasi wonton

Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si...

2 Comentarii

Pui de sepie cu piper de Sichuan

Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby...

2 Comentarii

Salata calda de castraveti cu bacon

Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu...

16 Comentarii

Peste cu toban jiang

Va propun aceasta reteta ca exemplificare pentru articolul de ieri, dedicat pastei toban jiang, un...

12 Comentarii

Vita cu ceapa si ghimbir

Aceasta reteta provine din provincia Sichuan si, ca multe alte preparate ale acestei bucatarii, renumite...

24 Comentariu

Creveti prajiti in sos picant

Crevetii sunt un ingredient extrem de apreciat in intreaga Asie. Sunt gatiti, cel mai adesea,...

11 Comentarii