blog de Gastronomie
Am mai publicat pe blog, acum cativa ani o reteta asemanatoare; aceea a iesit atat [...]
2 Comentarii
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente mai putin obisnuite la noi: radacini si seminte de lotus. [...]
San bei ji este una dintre retetele simple si gustoase, care se servesc fara fasoane [...]
Aminteam, cu ocazia publicarii unei alte variante de pui chow mein, de faptul ca nenumaratele [...]
8 Comentarii
Am avut ceva timp zilele trecute si am incropit o reteta in stil chinezesc, cu [...]
In primul rand vreau sa va avertizez ca aceasta reteta nu este pentru oricine. Daca [...]
5 Comentarii
Gyoza denumeste in japoneza un tip de coltunasi, umpluti cu diferite variante de amestecuri de [...]
9 Comentarii
Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din [...]
4 Comentarii
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei [...]
6 Comentarii
“Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea [...]
Iata o varianta asiatica de peste “en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit [...]
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa. [...]
3 Comentarii
Denumirea generala de “ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera [...]
10 Comentarii
Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai [...]
Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si [...]
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un [...]
11 Comentarii
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta “pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica [...]
7 Comentarii
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu [...]
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este [...]
15 Comentarii
Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le [...]
Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult [...]
Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel [...]
12 Comentarii
Acest preparat este o gustare care se servea, cu mult timp in urma, la curtea [...]
Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor [...]
De obicei, toate curry-urile chinezesti contin ca ingredient cartofii, dulci sau obisnuiti. În Occident, la [...]
Serialul dedicat bucatariei chinezesti continua astazi cu descrierea modului în care se hraneau oamenii din [...]
18 Comentarii
Acest episod continua descrierea modului în care erau organizate si functionau bucatariile imperiale chineze, ca [...]
Va propun o reteta foarte simpla, bine aromata si condimentata, dar nu exagerat, care foloseste [...]
16 Comentarii
Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza [...]
Sosul de fasole neagra (Black Bean Sauce) se gaseste din cand in cand in supermarketurile [...]
Preparatul este interesant, aromat, gustos si ofera contraste excelente de gust (dulce-acrisor-iute) si de texturi [...]
Va propun o reteta interesanta, cu adevarat delicioasa, excelenta pentru o gustare. Daca insotiti crevetii [...]
Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa [...]
Iata una dintre retetele chinezesti foarte cunoscute in Occident. Combinatia de broccoli, sos de stridii [...]
Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi [...]
Este o reteta originara din Hong Kong, preparata cu carne de porc si creveti. Ca [...]
Reteta este simpla, rapida si foarte sanatoasa, pastrand in intregime nutrientii din alimente. Crevetii se [...]
Am dat peste aceasta reteta intr-o carte (tradusa in limba engleza) a unuia dintre bucatarii [...]
Preparatele din Sichuan, provincie care se poate lauda cu una dintre cele mai interesante bucatarii [...]
Va propun sa continuam încercarile de a ne apropia un pic de bucatariile asiatice, iar [...]
Amestecul “5 arome” este unul dintre ingredientele caracteristice ale bucatariei cantoneze, care datoreaza mult aromei [...]
19 Comentarii
Iata o reteta care intruneste toate calitatile: este rapida, simpla, aromata si delicioasa. Are insa [...]
Dupa atatea retete franceza, haideti sa ne delectam si cu ceva asiatic. Va propun astazi [...]
Aceasta reteta are si varianta video Reteta descrie una dintre cele mai bune metode de [...]
Este un preparat foarte popular în restaurantele cantoneze. Sosul Hoi Sin se potriveste perfect cu [...]