Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: vin de orez
Vita cu usturoi in stil chinezesc
Am mai publicat pe blog, acum cativa ani o reteta asemanatoare; aceea a iesit atat...
2 Comentarii
Pui cu lotus
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente mai putin obisnuite la noi: radacini si seminte de lotus....
2 Comentarii
San bei ji
San bei ji este una dintre retetele simple si gustoase, care se servesc fara fasoane...
Pui chow mein in stil Hong Kong
Aminteam, cu ocazia publicarii unei alte variante de pui chow mein, de faptul ca nenumaratele...
8 Comentarii
Pui catifelat cu legume si piper de Szechuan
Am avut ceva timp zilele trecute si am incropit o reteta in stil chinezesc, cu...
8 Comentarii
Creveti in stil Szechuan
In primul rand vreau sa va avertizez ca aceasta reteta nu este pentru oricine. Daca...
5 Comentarii
Yaki-gyoza
Gyoza denumeste in japoneza un tip de coltunasi, umpluti cu diferite variante de amestecuri de...
9 Comentarii
Salata de vita cu taitei de orez si susan
Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din...
4 Comentarii
Vita cu ciuperci si sos de stridii
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei...
6 Comentarii
Pui cu cinci arome
“Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea...
8 Comentarii
Peste picant cu legume
Iata o varianta asiatica de peste “en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit...
6 Comentarii
Porc dulce-acrisor-picant cu rodie
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa....
3 Comentarii
Pui cu ciuperci negre si muguri de bambus
Denumirea generala de “ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera...
10 Comentarii
Midii cu lapte de cocos
Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai...
Scoici Saint-Jacques cu taitei de orez
Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si...
6 Comentarii
Peste cu orez si sos picant
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un...
11 Comentarii
Porc cu ghimbir si legume
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta “pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica...
7 Comentarii
Porc Mu-Shu
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu...
7 Comentarii
Porc cu castravete
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este...
15 Comentarii
Pui cu sos de usturoi si susan
Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le...
26 Comentariu
Fasiute picante de vita
Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult...
40 Comentariu
Pui cu tamarin si legume
Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel...
12 Comentarii
Creveti cu sos de seminte de pin
Acest preparat este o gustare care se servea, cu mult timp in urma, la curtea...
10 Comentarii
Peste in aluat crocant
Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor...
4 Comentarii
Curry chinezesc de pui
De obicei, toate curry-urile chinezesti contin ca ingredient cartofii, dulci sau obisnuiti. În Occident, la...
8 Comentarii
La masa cu stramosii – China (8)
Serialul dedicat bucatariei chinezesti continua astazi cu descrierea modului în care se hraneau oamenii din...
18 Comentarii
La masa cu stramosii – China (7)
Acest episod continua descrierea modului în care erau organizate si functionau bucatariile imperiale chineze, ca...
8 Comentarii
Porc cu taitei de celofan
Va propun o reteta foarte simpla, bine aromata si condimentata, dar nu exagerat, care foloseste...
16 Comentarii
Pui cu sos Guilin
Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza...
10 Comentarii
Aripioare de pui cu sos de fasole neagra
Sosul de fasole neagra (Black Bean Sauce) se gaseste din cand in cand in supermarketurile...
11 Comentarii
Porc cu muguri de fasole si sos caramel
Preparatul este interesant, aromat, gustos si ofera contraste excelente de gust (dulce-acrisor-iute) si de texturi...
4 Comentarii
Frigarui de creveti cu ananas si susan
Va propun o reteta interesanta, cu adevarat delicioasa, excelenta pentru o gustare. Daca insotiti crevetii...
8 Comentarii
Creveti cu taitei si susan
Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa...
16 Comentarii
Vita cu sos de stridii si broccoli
Iata una dintre retetele chinezesti foarte cunoscute in Occident. Combinatia de broccoli, sos de stridii...
10 Comentarii
Chop suey cu vita
Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi...
12 Comentarii
Chau fan
Este o reteta originara din Hong Kong, preparata cu carne de porc si creveti. Ca...
10 Comentarii
Orez cu curry si creveti
Reteta este simpla, rapida si foarte sanatoasa, pastrand in intregime nutrientii din alimente. Crevetii se...
10 Comentarii
Peste “afumat”
Am dat peste aceasta reteta intr-o carte (tradusa in limba engleza) a unuia dintre bucatarii...
9 Comentarii
Porc Sichuan
Preparatele din Sichuan, provincie care se poate lauda cu una dintre cele mai interesante bucatarii...
29 Comentariu
Pe scurt despre ssamjang
Va propun sa continuam încercarile de a ne apropia un pic de bucatariile asiatice, iar...
2 Comentarii
Creveti cu “5 arome”
Amestecul “5 arome” este unul dintre ingredientele caracteristice ale bucatariei cantoneze, care datoreaza mult aromei...
19 Comentarii
Pui cu sos picant
Iata o reteta care intruneste toate calitatile: este rapida, simpla, aromata si delicioasa. Are insa...
16 Comentarii
Creveti si pui cu sos caramel
Dupa atatea retete franceza, haideti sa ne delectam si cu ceva asiatic. Va propun astazi...
4 Comentarii
Pastrav cu usturoi si ceapa verde
Aceasta reteta are si varianta video Reteta descrie una dintre cele mai bune metode de...
25 Comentariu
Aripioare de pui cu sos Hoi Sin
Este un preparat foarte popular în restaurantele cantoneze. Sosul Hoi Sin se potriveste perfect cu...
7 Comentarii
Somon cu coriandru
Este o reteta mai interesanta si oarecum neobisnuita chiar si pentru bucataria chinezeasca, caci spre...
10 Comentarii
Pui dulce-iute cu ciuperci
Dupa vizita la Ki-Life, unde am dat nas in nas cu atatea produse asiatice, s-a...
12 Comentarii
Pui cu urechi-de-lemn
Iata o reteta foarte simpla, care foloseste un ingredient extrem de popular in bucatariile asiatice,...
16 Comentarii
Curcan cu sos de arahide
Reteta este extrem de interesanta ca gust si aroma si nu este ceea ce am...
5 Comentarii
Creveti cu ghimbir
Va era dor de o reteta cu creveti? Stiu ca este criza, si tocmai de...
8 Comentarii
Carnati chinezesti cu pui si orez
Reteta de fata este o specialitate cantoneza si, in mod traditional, este gatita in vase...
8 Comentarii
Pui cu usturoi si ghimbir
Dupa ce veti citi lista de ingrediente, pun pariu ca ma veti critica. Veti spune...
13 Comentarii
Creveti cu sos de fasole neagra
Una dintre regulile culinare spune ca pestele si fructele de mare, ingrediente cu gust delicat...
13 Comentarii
Salata de pui cu susan si legume
Dupa atatea posturi cu Lisabona, mi-am zis ca este timpul sa facem o pauza de...
4 Comentarii
Salata de vita cu susan
Mi-am zis sa facem un week-end japonez, asa ca va prezint si astazi o reteta...
40 Comentariu
Orez cu fructe de mare si dip condimentat
Ca sa inlatur de la inceput orice dubiu legat de numele retetei, “dip” este termenul...
2 Comentarii
Mantou – Gogosi chinezesti gatite în aburi
Acum cateva zile am dat o raita la magazinele chinezesti din Dragonul Rosu 1 si...
4 Comentarii
Somon cu legume
Reteta se prepara prin procedeul stir-fry in care carnea, sau legumele, se prajesc in cantitate...
2 Comentarii
Orez prajit cu pui si ardei
Este o reteta care foloseste orezul fiert, ramas de pe o zi pe alta. Preparatul...
9 Comentarii
Porc dulce-acrisor
Aceasta reteta are si varianta video. Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai...
20 Comentariu
Tigrul care plange
Reteta se numeste astfel (seua hay rong) din cauza sosului picant care acompaniaza carnea. Unele...
6 Comentarii
Vita Chow Mein
Exista variante ale acestei retete care folosesc diferite tipuri de taitei si diferite tipuri de...
6 Comentarii
- 1
- 2