vin de orez | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Midii cu lapte de cocos

Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai povestit pe acest blog, curry-urile thailandeze verzi, rosii si galbene se caracterizeaza prin uniformitate de culoare. La acest curry am folosit aproape doar ingrediente albe si verzi, adica exact in spiritul acestei culturi culinare, permitandu-mi doar o mica deviere, adica un plus de culoare.

(more…)

Citeste tot

Porc cu ghimbir si legume

Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta “pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica si picanta. Poate fi gatita cu orice fel de legume proaspete, congelate sau din cutie. Dupa cum veti vedea, eu am profitat de ea ca sa dau un rost catorva cutii cu legume din camara (morcovi tineri, porumb tanar, inimi de palmier, muguri de fasole), carora le-am alaturat si prospaturi (ardei grasi, castravete, spanac, ceapa verde).

Am profitat si de faptul ca am gasit frunze proaspete de coriandru – dau peste ele odata la cateva luni, asa ca prezenta lor este o adevarata sarbatoare pentru mine – si, bineinteles, le-am folosit cu placere, caci dau, alaturi de celelalte ingrediente specifice, savoarea ce caracterizeaza retetele asiatice.
(more…)

Citeste tot

Porc Mu-Shu

Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu xu) este una dintre cele mai populare reţete ale bucătăriei chinezeşti. Provine, se pare, din nordul Chinei, probabil din provincia Shandong, dar a inceput sa fie popular in Occident abia in ultimii 50 de ani, si asta fiindca a fost adoptat de marea majoritate a restaurantelor chinezesti din SUA si adaptat putin, pentru papilele consumatorului occidental.

Asa se face ca acest preparat a devenit unul dintre cele care astazi sunt definitorii pentru bucataria chino-americana. Voi dedica in viitorul foarte apropiat un articol separat acestui preparat, asa ca astazi voi vorbi despre el extrem de scurt.
(more…)

Citeste tot

Pui cu sos de usturoi si susan

Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le laud ca sunt gustoase, aromate si pline de culoare. Despre unele mai spun si ca sunt echilibrate nutritional, sau ca prezinta un contrast interesant de texturi. Cam acelasi lucru trebuie sa-l spun si despre aceasta reteta, caci acesta este adevarul. Ma repet, dar chiar nu am ce face…

(more…)

Citeste tot