Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: vin
Craciun fericit 2015!
Dragi prieteni, anul acesta am cam tras chiulul cu postarile; mai ales partea de retete...
10 Comentarii
Din secretele vinului (5) – Din nou despre aciditate
Aciditatea este o trasatura definitorie a vinului. Acizii din vin dau acestuia un gust acrisor,...
3 Comentarii
Vreau sa ma dau mare
Într-un domeniu atat de competitiv ca cel al ospitalitatii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri etc.) realizarile...
12 Comentarii
Din secretele vinului (1) – Dulceata
Vinul se produce pe teritoriul tarii noastre de mai bine de 2000 de ani; cu...
2 Comentarii
La masa cu stramosii – Grecia Antica (2)
Va povesteam în episodul trecut ca alimentele principale din dieta vechilor greci formau o triada,...
2 Comentarii
La masa cu stramosii – Grecia Antica (1)
Dupa China, Mesopotamia, India si Egipt, dupa daci, bizantini si mayasi, iata ca a venit...
6 Comentarii
De-ale globalizarii
Am auzit foarte des afirmatia ca trebuie musai sa mananci produse locale, fiindca toate fiintele...
8 Comentarii
Un pic de teorie a carnatului
Marturisesc ca pana de curand aproape ca nu am dat importanta carnatilor. Nu am avut...
10 Comentarii
Pui cu chimen, ceapa si sos de rosii
Ceapa caramelizata da o dulceata delicioasa sosului, contrabalansand aciditatea rosiilor si dand complexitate gustului. Aroma...
6 Comentarii
Cotlete de berbecut cu rozmarin
V-am mai povestit de proiectul „Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din...
2 Comentarii
Fun & Grill, 3-4 noiembrie 2012
Fac o revenire asupra evenimentului „Fun & Grill” pe care l-am prezentat într-un articol anterior,...
4 Comentarii
La masa cu stramosii – India (3)
În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca...
2 Comentarii
Rata cu arome exotice, gatita pe placa de cedru
Va prezint astazi una dintre retetele gatite cu ceva timp in urma, cand era mai...
30 Comentariu
Rouge de Roumanie
Va anunt cu placere ca am devenit nas. Joi, 31 mai 2012, la clubul „Loft”,...
24 Comentariu
Pulpe de pui marinate cu cartofi fondanti
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pulpele sunt marinate...
14 Comentarii
Creveti cu cartofi si busuioc
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Crevetii marinati si...
22 Comentariu
Bucate si vinuri alese
Am placerea sa va anunt începerea unei colaborari gastronomice cu compania WineRo, producator al gamei...
6 Comentarii
Hai la mosi!
Am dat ieri (vineri) o scurta raita la targul numit „Hai la mosi!”, care se...
14 Comentarii
Pere posate cu susan
Va propun o varianta interesanta a unui desert clasic. Este simplu de preparat, iar aroma...
10 Comentarii
Frigarui de creveti cu rosii cherry
Aceasta reteta este una cu tipic mediteranean. Simpla si rapida, fara pretentii de rafinament, cucereste...
4 Comentarii
Vinuri bune de la Aliman
Vreme frumoasa, vin bun, convivi interesanti… Conditii excelente pentru a petrece o zi deosebita, în...
10 Comentarii
Risotto cu curcan si ciuperci
Risotto este unul dintre preparatele cu orez pe care le iubesc in mod deosebit. Textura...
8 Comentarii
Tocurry
Tocana este unul dintre preparatele mele preferate apartinand bucatariei noastre. Eu o consider alternativa romaneasca...
10 Comentarii
Creveti betivi cu sos de piper verde
Va propun o reteta potrivita pentru cina. Crevetii sunt un aliment usor, iar carnea lor...
20 Comentariu
Scurt interviu in www.culinar.ro
Intr-unul dintre site-urile importante culinare a aparut un scurt interviu cu subsemnatul. Nu stiu daca...
2 Comentarii
Peste la pachet
Vreau sa va supun atentiei o modalitate simpla de a gati si asezona un peste...
14 Comentarii
Pe urmele pastei de mustar (1)
Unul dintre lucrurile care îmi plac la gastronomie sunt povestile captivante care stau în spatele...
24 Comentariu
Risotto cu creveti si mazare
Risotto este unul dintre preparatele clasice italiene, in care orezul este gatit in fond, sau...
6 Comentarii
Omul care împute locul – partea 3
Acest articol tine locul celui de maine. Maine este ajun de Craciun si nu se...
20 Comentariu
Pui cu ceapa in sos de otet rosu
Iata o reteta interesanta si usor de facut. Carnea este frageda, cu un gust usor...
8 Comentarii
La gatit cu Vita Cook – partea 4
Peste la pachet Aceasta reteta arata cum Vita Coom de la Singer poate tine loc...
6 Comentarii
Muschiulet de porc cu sos aromat si tartine de orez
De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp....
6 Comentarii
Un concediu noroKOS – partea 2
La masa cu pisicile Cand am ajuns în Kos, unul dintre primele lucruri pe care...
18 Comentarii
Ciuperci Alcor
Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le...
15 Comentarii
Midii cu spaghete
Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare....
20 Comentariu
Pe urmele berii – partea 1
Marturisesc ca îmi place berea, poate fiindca merge foarte bine cu mancarea asiatica. În acelasi...
14 Comentarii
Supa crema cu leurda
Imi place teribil leurda, desi am descoperit-o foarte tarziu, abia acum vrei 5-6 ani. Pentru...
25 Comentariu
Marinada pentru carnea de miel
Cum foarte multa lume gateste miel astazi si maine, va recomand o marinada interesanta si...
19 Comentarii
Spaghete cu ansoa si ardei
Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter,...
12 Comentarii
Clatite Peperoni
Clatite cu carne de pui si mozzarela – Clatitele Peperoni Nu stiu daca v-am mai...
39 Comentariu
Salata cu orez si stafide
Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert si...
16 Comentarii
Orez cu pui si carnati chorizo
Este o reteta ce foloseste ingredientele asociate de bucataria spaniola, in mod traditional, cu orezul:...
5 Comentarii
Suppli
Suppli denumeste buletele din orez si este o reteta originara din Roma. Exista mai multe...
2 Comentarii
Sguatsego – Vitel in sos tomat
Sguatseto este una dintre delicatesele corfiote, localnicii preparand-o cel mai adesea cu carne de vitel,...
Risi e bisi
Este o reteta clasica venetiana, iar in trecut era preparata doar in zilele de sarbatoare...
Risotto alla milanese
Sofranul, adaugat in ceea ce este, probabil, cel mai cunoscut fel de mancare italienesc, este...
17 Comentarii
Pui umplut cu fructe si fistic
Este o reteta de dificultate medie, relativ laborioasa, dar resultatul final este delicios, suculent, aromat...
8 Comentarii
Pui cu salvie si sos de lamaie
Este o reteta simpla, usoara si foarte aromata, ce respira din plin aerul proaspat si...
8 Comentarii
Austria, o federatie a aromelor
Bucataria austriaca este reflectarea în plan culinar a acelui „imperiu al popoarelor„, cum era denumit...
Marinada pentru gratar
Cum zilele acestea multa lume trebaluieste în jurul gratarelor, m-am gandit sa va ofer o...
10 Comentarii
Brezarea pe intelesul tuturor
Termenul provine din limba franceza, „braiser„, si denumeste o combinatie de metode de a gati,...
3 Comentarii
Somon cu sos de marar
Este o reteta rapida si usor de preparat. Foloseste ingrediente tipice dietei mediteraneene: ulei de...
10 Comentarii