Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: vin
Craciun fericit 2015!
Dragi prieteni, anul acesta am cam tras chiulul cu postarile; mai ales partea de retete [...]
10 Comentarii
Din secretele vinului (5) – Din nou despre aciditate
Aciditatea este o trasatura definitorie a vinului. Acizii din vin dau acestuia un gust acrisor, [...]
3 Comentarii
oct.
Vreau sa ma dau mare
Într-un domeniu atat de competitiv ca cel al ospitalitatii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri etc.) realizarile [...]
12 Comentarii
sept.
Din secretele vinului (1) – Dulceata
Vinul se produce pe teritoriul tarii noastre de mai bine de 2000 de ani; cu [...]
2 Comentarii
iul.
La masa cu stramosii – Grecia Antica (2)
Va povesteam în episodul trecut ca alimentele principale din dieta vechilor greci formau o triada, [...]
2 Comentarii
ian.
La masa cu stramosii – Grecia Antica (1)
Dupa China, Mesopotamia, India si Egipt, dupa daci, bizantini si mayasi, iata ca a venit [...]
6 Comentarii
ian.
De-ale globalizarii
Am auzit foarte des afirmatia ca trebuie musai sa mananci produse locale, fiindca toate fiintele [...]
8 Comentarii
Un pic de teorie a carnatului
Marturisesc ca pana de curand aproape ca nu am dat importanta carnatilor. Nu am avut [...]
10 Comentarii
ian.
Pui cu chimen, ceapa si sos de rosii
Ceapa caramelizata da o dulceata delicioasa sosului, contrabalansand aciditatea rosiilor si dand complexitate gustului. Aroma [...]
6 Comentarii
Cotlete de berbecut cu rozmarin
V-am mai povestit de proiectul “Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din [...]
2 Comentarii
„Fun & Grill”, 3-4 noiembrie 2012
Fac o revenire asupra evenimentului “Fun & Grill” pe care l-am prezentat într-un articol anterior, [...]
4 Comentarii
oct.
La masa cu stramosii – India (3)
În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca [...]
2 Comentarii
Rata cu arome exotice, gatita pe placa de cedru
Va prezint astazi una dintre retetele gatite cu ceva timp in urma, cand era mai [...]
30 Comentariu
Rouge de Roumanie
Va anunt cu placere ca am devenit nas. Joi, 31 mai 2012, la clubul “Loft”, [...]
24 Comentariu
Pulpe de pui marinate cu cartofi fondanti
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pulpele sunt marinate [...]
14 Comentarii
feb.
Creveti cu cartofi si busuioc
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Crevetii marinati si [...]
22 Comentariu
nov.
Bucate si vinuri alese
Am placerea sa va anunt începerea unei colaborari gastronomice cu compania WineRo, producator al gamei [...]
6 Comentarii
Hai la mosi!
Am dat ieri (vineri) o scurta raita la targul numit “Hai la mosi!”, care se [...]
14 Comentarii
Pere posate cu susan
Va propun o varianta interesanta a unui desert clasic. Este simplu de preparat, iar aroma [...]
10 Comentarii
Frigarui de creveti cu rosii cherry
Aceasta reteta este una cu tipic mediteranean. Simpla si rapida, fara pretentii de rafinament, cucereste [...]
4 Comentarii
Vinuri bune de la Aliman
Vreme frumoasa, vin bun, convivi interesanti… Conditii excelente pentru a petrece o zi deosebita, în [...]
10 Comentarii
Risotto cu curcan si ciuperci
Risotto este unul dintre preparatele cu orez pe care le iubesc in mod deosebit. Textura [...]
8 Comentarii
Tocurry
Tocana este unul dintre preparatele mele preferate apartinand bucatariei noastre. Eu o consider alternativa romaneasca [...]
10 Comentarii
Creveti betivi cu sos de piper verde
Va propun o reteta potrivita pentru cina. Crevetii sunt un aliment usor, iar carnea lor [...]
20 Comentariu
Scurt interviu in www.culinar.ro
Intr-unul dintre site-urile importante culinare a aparut un scurt interviu cu subsemnatul. Nu stiu daca [...]
2 Comentarii
Peste la pachet
Vreau sa va supun atentiei o modalitate simpla de a gati si asezona un peste [...]
14 Comentarii
Pe urmele pastei de mustar (1)
Unul dintre lucrurile care îmi plac la gastronomie sunt povestile captivante care stau în spatele [...]
24 Comentariu
Risotto cu creveti si mazare
Risotto este unul dintre preparatele clasice italiene, in care orezul este gatit in fond, sau [...]
6 Comentarii
Omul care împute locul – partea 3
Acest articol tine locul celui de maine. Maine este ajun de Craciun si nu se [...]
20 Comentariu
Pui cu ceapa in sos de otet rosu
Iata o reteta interesanta si usor de facut. Carnea este frageda, cu un gust usor [...]
8 Comentarii
La gatit cu Vita Cook – partea 4
Peste la pachet Aceasta reteta arata cum Vita Coom de la Singer poate tine loc [...]
6 Comentarii
Muschiulet de porc cu sos aromat si tartine de orez
De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp. [...]
6 Comentarii
Un concediu noroKOS – partea 2
La masa cu pisicile Cand am ajuns în Kos, unul dintre primele lucruri pe care [...]
18 Comentarii
Ciuperci Alcor
Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le [...]
15 Comentarii
Midii cu spaghete
Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare. [...]
20 Comentariu
Pe urmele berii – partea 1
Marturisesc ca îmi place berea, poate fiindca merge foarte bine cu mancarea asiatica. În acelasi [...]
14 Comentarii
Supa crema cu leurda
Imi place teribil leurda, desi am descoperit-o foarte tarziu, abia acum vrei 5-6 ani. Pentru [...]
25 Comentariu
Marinada pentru carnea de miel
Cum foarte multa lume gateste miel astazi si maine, va recomand o marinada interesanta si [...]
19 Comentarii
Spaghete cu ansoa si ardei
Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter, [...]
12 Comentarii
Clatite Peperoni
Clatite cu carne de pui si mozzarela – Clatitele Peperoni Nu stiu daca v-am mai [...]
39 Comentariu
ian.
Salata cu orez si stafide
Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert si [...]
16 Comentarii
- 1
- 2