blog de Gastronomie
Dragi prieteni, anul acesta am cam tras chiulul cu postarile; mai ales partea de retete [...]
10 Comentarii
Aciditatea este o trasatura definitorie a vinului. Acizii din vin dau acestuia un gust acrisor, [...]
3 Comentarii
Într-un domeniu atat de competitiv ca cel al ospitalitatii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri etc.) realizarile [...]
12 Comentarii
Vinul se produce pe teritoriul tarii noastre de mai bine de 2000 de ani; cu [...]
2 Comentarii
Va povesteam în episodul trecut ca alimentele principale din dieta vechilor greci formau o triada, [...]
Dupa China, Mesopotamia, India si Egipt, dupa daci, bizantini si mayasi, iata ca a venit [...]
6 Comentarii
Am auzit foarte des afirmatia ca trebuie musai sa mananci produse locale, fiindca toate fiintele [...]
8 Comentarii
Marturisesc ca pana de curand aproape ca nu am dat importanta carnatilor. Nu am avut [...]
Ceapa caramelizata da o dulceata delicioasa sosului, contrabalansand aciditatea rosiilor si dand complexitate gustului. Aroma [...]
V-am mai povestit de proiectul “Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din [...]
Fac o revenire asupra evenimentului “Fun & Grill” pe care l-am prezentat într-un articol anterior, [...]
4 Comentarii
În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca [...]
Va prezint astazi una dintre retetele gatite cu ceva timp in urma, cand era mai [...]
Va anunt cu placere ca am devenit nas. Joi, 31 mai 2012, la clubul “Loft”, [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pulpele sunt marinate [...]
14 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Un pui gatit [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Crevetii marinati si [...]
Am placerea sa va anunt începerea unei colaborari gastronomice cu compania WineRo, producator al gamei [...]
Am dat ieri (vineri) o scurta raita la targul numit “Hai la mosi!”, care se [...]
Va propun o varianta interesanta a unui desert clasic. Este simplu de preparat, iar aroma [...]
Aceasta reteta este una cu tipic mediteranean. Simpla si rapida, fara pretentii de rafinament, cucereste [...]
Vreme frumoasa, vin bun, convivi interesanti… Conditii excelente pentru a petrece o zi deosebita, în [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Tocanele sunt unul dintre cele mai versatile preparate. Foarte [...]
Aceasta reteta are si varianta video. O reteta rapida, simpla, cu gust plin si aroma [...]
Risotto este unul dintre preparatele cu orez pe care le iubesc in mod deosebit. Textura [...]
Tocana este unul dintre preparatele mele preferate apartinand bucatariei noastre. Eu o consider alternativa romaneasca [...]
Va propun o reteta potrivita pentru cina. Crevetii sunt un aliment usor, iar carnea lor [...]
Intr-unul dintre site-urile importante culinare a aparut un scurt interviu cu subsemnatul. Nu stiu daca [...]
Vreau sa va supun atentiei o modalitate simpla de a gati si asezona un peste [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o tocana de vita, satioasa si robusta, [...]
Unul dintre lucrurile care îmi plac la gastronomie sunt povestile captivante care stau în spatele [...]
Risotto este unul dintre preparatele clasice italiene, in care orezul este gatit in fond, sau [...]
Acest articol tine locul celui de maine. Maine este ajun de Craciun si nu se [...]
Iata o reteta interesanta si usor de facut. Carnea este frageda, cu un gust usor [...]
Peste la pachet Aceasta reteta arata cum Vita Coom de la Singer poate tine loc [...]
De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp. [...]
La masa cu pisicile Cand am ajuns în Kos, unul dintre primele lucruri pe care [...]
18 Comentarii
Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le [...]
15 Comentarii
Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare. [...]
Marturisesc ca îmi place berea, poate fiindca merge foarte bine cu mancarea asiatica. În acelasi [...]
Imi place teribil leurda, desi am descoperit-o foarte tarziu, abia acum vrei 5-6 ani. Pentru [...]
Cum foarte multa lume gateste miel astazi si maine, va recomand o marinada interesanta si [...]
19 Comentarii
Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter, [...]
Clatite cu carne de pui si mozzarela – Clatitele Peperoni Nu stiu daca v-am mai [...]
Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert si [...]
16 Comentarii