Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: vin

Craciun fericit 2015!

Dragi prieteni, anul acesta am cam tras chiulul cu postarile; mai ales partea de retete [...]

10 Comentarii

Din secretele vinului (5) – Din nou despre aciditate

Aciditatea este o trasatura definitorie a vinului. Acizii din vin dau acestuia un gust acrisor, [...]

3 Comentarii

Vreau sa ma dau mare

Într-un domeniu atat de competitiv ca cel al ospitalitatii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri etc.) realizarile [...]

12 Comentarii

Din secretele vinului (1) – Dulceata

Vinul se produce pe teritoriul tarii noastre de mai bine de 2000 de ani; cu [...]

2 Comentarii

La masa cu stramosii – Grecia Antica (2)

Va povesteam în episodul trecut ca alimentele principale din dieta vechilor greci formau o triada, [...]

2 Comentarii

La masa cu stramosii – Grecia Antica (1)

Dupa China, Mesopotamia, India si Egipt, dupa daci, bizantini si mayasi, iata ca a venit [...]

6 Comentarii

De-ale globalizarii

Am auzit foarte des afirmatia ca trebuie musai sa mananci produse locale, fiindca toate fiintele [...]

8 Comentarii

Un pic de teorie a carnatului

Marturisesc ca pana de curand aproape ca nu am dat importanta carnatilor. Nu am avut [...]

10 Comentarii

Pui cu chimen, ceapa si sos de rosii

Ceapa caramelizata da o dulceata delicioasa sosului, contrabalansand aciditatea rosiilor si dand complexitate gustului. Aroma [...]

6 Comentarii

Cotlete de berbecut cu rozmarin

V-am mai povestit de proiectul “Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din [...]

2 Comentarii

„Fun & Grill”, 3-4 noiembrie 2012

Fac o revenire asupra evenimentului “Fun & Grill” pe care l-am prezentat într-un articol anterior, [...]

4 Comentarii

La masa cu stramosii – India (3)

În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca [...]

2 Comentarii

Rata cu arome exotice, gatita pe placa de cedru

Va prezint astazi una dintre retetele gatite cu ceva timp in urma, cand era mai [...]

30 Comentariu

Rouge de Roumanie

Va anunt cu placere ca am devenit nas. Joi, 31 mai 2012, la clubul “Loft”, [...]

24 Comentariu

Pulpe de pui marinate cu cartofi fondanti

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pulpele sunt marinate [...]

14 Comentarii

Piept de pui cu sos de vin

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Un pui gatit [...]

14 Comentarii

Creveti cu cartofi si busuioc

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Crevetii marinati si [...]

22 Comentariu

Bucate si vinuri alese

Am placerea sa va anunt începerea unei colaborari gastronomice cu compania WineRo, producator al gamei [...]

6 Comentarii

Hai la mosi!

Am dat ieri (vineri) o scurta raita la targul numit “Hai la mosi!”, care se [...]

14 Comentarii

Pere posate cu susan

Va propun o varianta interesanta a unui desert clasic. Este simplu de preparat, iar aroma [...]

10 Comentarii

Frigarui de creveti cu rosii cherry

Aceasta reteta este una cu tipic mediteranean. Simpla si rapida, fara pretentii de rafinament, cucereste [...]

4 Comentarii

Vinuri bune de la Aliman

Vreme frumoasa, vin bun, convivi interesanti… Conditii excelente pentru a petrece o zi deosebita, în [...]

10 Comentarii

Tocana de vita cu curry

Aceasta reteta are si varianta video. Tocanele sunt unul dintre cele mai versatile preparate. Foarte [...]

6 Comentarii

Spaghete cu sos de rosii

Aceasta reteta are si varianta video. O reteta rapida, simpla, cu gust plin si aroma [...]

6 Comentarii

Risotto cu curcan si ciuperci

Risotto este unul dintre preparatele cu orez pe care le iubesc in mod deosebit. Textura [...]

8 Comentarii

Tocurry

Tocana este unul dintre preparatele mele preferate apartinand bucatariei noastre. Eu o consider alternativa romaneasca [...]

10 Comentarii

Creveti betivi cu sos de piper verde

Va propun o reteta potrivita pentru cina. Crevetii sunt un aliment usor, iar carnea lor [...]

20 Comentariu

Scurt interviu in www.culinar.ro

Intr-unul dintre site-urile importante culinare a aparut un scurt interviu cu subsemnatul. Nu stiu daca [...]

2 Comentarii

Peste la pachet

Vreau sa va supun atentiei o modalitate simpla de a gati si asezona un peste [...]

14 Comentarii

Spezzatino

Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o tocana de vita, satioasa si robusta, [...]

8 Comentarii

Pe urmele pastei de mustar (1)

Unul dintre lucrurile care îmi plac la gastronomie sunt povestile captivante care stau în spatele [...]

24 Comentariu

Risotto cu creveti si mazare

Risotto este unul dintre preparatele clasice italiene, in care orezul este gatit in fond, sau [...]

6 Comentarii

Omul care împute locul – partea 3

Acest articol tine locul celui de maine. Maine este ajun de Craciun si nu se [...]

20 Comentariu

Pui cu ceapa in sos de otet rosu

Iata o reteta interesanta si usor de facut. Carnea este frageda, cu un gust usor [...]

8 Comentarii

La gatit cu Vita Cook – partea 4

Peste la pachet Aceasta reteta arata cum Vita Coom de la Singer poate tine loc [...]

6 Comentarii

Muschiulet de porc cu sos aromat si tartine de orez

De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp. [...]

6 Comentarii

Un concediu noroKOS – partea 2

La masa cu pisicile Cand am ajuns în Kos, unul dintre primele lucruri pe care [...]

18 Comentarii

Ciuperci Alcor

Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le [...]

15 Comentarii

Midii cu spaghete

Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare. [...]

20 Comentariu

Pe urmele berii – partea 1

Marturisesc ca îmi place berea, poate fiindca merge foarte bine cu mancarea asiatica. În acelasi [...]

14 Comentarii

Supa crema cu leurda

Imi place teribil leurda, desi am descoperit-o foarte tarziu, abia acum vrei 5-6 ani. Pentru [...]

25 Comentariu

Marinada pentru carnea de miel

Cum foarte multa lume gateste miel astazi si maine, va recomand o marinada interesanta si [...]

19 Comentarii

Spaghete cu ansoa si ardei

Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter, [...]

12 Comentarii

Clatite Peperoni

Clatite cu carne de pui si mozzarela – Clatitele Peperoni Nu stiu daca v-am mai [...]

39 Comentariu

Salata cu orez si stafide

Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert si [...]

16 Comentarii