Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: vin

Craciun fericit 2015!

Dragi prieteni, anul acesta am cam tras chiulul cu postarile; mai ales partea de retete...

10 Comentarii

Din secretele vinului (5) – Din nou despre aciditate

Aciditatea este o trasatura definitorie a vinului. Acizii din vin dau acestuia un gust acrisor,...

3 Comentarii

Vreau sa ma dau mare

Într-un domeniu atat de competitiv ca cel al ospitalitatii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri etc.) realizarile...

12 Comentarii

Din secretele vinului (1) – Dulceata

Vinul se produce pe teritoriul tarii noastre de mai bine de 2000 de ani; cu...

2 Comentarii

La masa cu stramosii – Grecia Antica (2)

Va povesteam în episodul trecut ca alimentele principale din dieta vechilor greci formau o triada,...

2 Comentarii

La masa cu stramosii – Grecia Antica (1)

Dupa China, Mesopotamia, India si Egipt, dupa daci, bizantini si mayasi, iata ca a venit...

6 Comentarii

De-ale globalizarii

Am auzit foarte des afirmatia ca trebuie musai sa mananci produse locale, fiindca toate fiintele...

8 Comentarii

Un pic de teorie a carnatului

Marturisesc ca pana de curand aproape ca nu am dat importanta carnatilor. Nu am avut...

10 Comentarii

Pui cu chimen, ceapa si sos de rosii

Ceapa caramelizata da o dulceata delicioasa sosului, contrabalansand aciditatea rosiilor si dand complexitate gustului. Aroma...

6 Comentarii

Cotlete de berbecut cu rozmarin

V-am mai povestit de proiectul „Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din...

2 Comentarii

Fun & Grill, 3-4 noiembrie 2012

Fac o revenire asupra evenimentului „Fun & Grill” pe care l-am prezentat într-un articol anterior,...

4 Comentarii

La masa cu stramosii – India (3)

În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca...

2 Comentarii

Rata cu arome exotice, gatita pe placa de cedru

Va prezint astazi una dintre retetele gatite cu ceva timp in urma, cand era mai...

30 Comentariu

Rouge de Roumanie

Va anunt cu placere ca am devenit nas. Joi, 31 mai 2012, la clubul „Loft”,...

24 Comentariu

Pulpe de pui marinate cu cartofi fondanti

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pulpele sunt marinate...

14 Comentarii

Piept de pui cu sos de vin

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Un pui gatit...

14 Comentarii

Creveti cu cartofi si busuioc

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Crevetii marinati si...

22 Comentariu

Bucate si vinuri alese

Am placerea sa va anunt începerea unei colaborari gastronomice cu compania WineRo, producator al gamei...

6 Comentarii

Hai la mosi!

Am dat ieri (vineri) o scurta raita la targul numit „Hai la mosi!”, care se...

14 Comentarii

Pere posate cu susan

Va propun o varianta interesanta a unui desert clasic. Este simplu de preparat, iar aroma...

10 Comentarii

Frigarui de creveti cu rosii cherry

Aceasta reteta este una cu tipic mediteranean. Simpla si rapida, fara pretentii de rafinament, cucereste...

4 Comentarii

Vinuri bune de la Aliman

Vreme frumoasa, vin bun, convivi interesanti… Conditii excelente pentru a petrece o zi deosebita, în...

10 Comentarii

Tocana de vita cu curry

Aceasta reteta are si varianta video. Tocanele sunt unul dintre cele mai versatile preparate. Foarte...

6 Comentarii

Spaghete cu sos de rosii

Aceasta reteta are si varianta video. O reteta rapida, simpla, cu gust plin si aroma...

6 Comentarii

Risotto cu curcan si ciuperci

Risotto este unul dintre preparatele cu orez pe care le iubesc in mod deosebit. Textura...

8 Comentarii

Tocurry

Tocana este unul dintre preparatele mele preferate apartinand bucatariei noastre. Eu o consider alternativa romaneasca...

10 Comentarii

Creveti betivi cu sos de piper verde

Va propun o reteta potrivita pentru cina. Crevetii sunt un aliment usor, iar carnea lor...

20 Comentariu

Scurt interviu in www.culinar.ro

Intr-unul dintre site-urile importante culinare a aparut un scurt interviu cu subsemnatul. Nu stiu daca...

2 Comentarii

Peste la pachet

Vreau sa va supun atentiei o modalitate simpla de a gati si asezona un peste...

14 Comentarii

Spezzatino

Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o tocana de vita, satioasa si robusta,...

8 Comentarii

Pe urmele pastei de mustar (1)

Unul dintre lucrurile care îmi plac la gastronomie sunt povestile captivante care stau în spatele...

24 Comentariu

Risotto cu creveti si mazare

Risotto este unul dintre preparatele clasice italiene, in care orezul este gatit in fond, sau...

6 Comentarii

Omul care împute locul – partea 3

Acest articol tine locul celui de maine. Maine este ajun de Craciun si nu se...

20 Comentariu

Pui cu ceapa in sos de otet rosu

Iata o reteta interesanta si usor de facut. Carnea este frageda, cu un gust usor...

8 Comentarii

La gatit cu Vita Cook – partea 4

Peste la pachet Aceasta reteta arata cum Vita Coom de la Singer poate tine loc...

6 Comentarii

Muschiulet de porc cu sos aromat si tartine de orez

De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp....

6 Comentarii

Un concediu noroKOS – partea 2

La masa cu pisicile Cand am ajuns în Kos, unul dintre primele lucruri pe care...

18 Comentarii

Ciuperci Alcor

Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le...

15 Comentarii

Midii cu spaghete

Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare....

20 Comentariu

Pe urmele berii – partea 1

Marturisesc ca îmi place berea, poate fiindca merge foarte bine cu mancarea asiatica. În acelasi...

14 Comentarii

Supa crema cu leurda

Imi place teribil leurda, desi am descoperit-o foarte tarziu, abia acum vrei 5-6 ani. Pentru...

25 Comentariu

Marinada pentru carnea de miel

Cum foarte multa lume gateste miel astazi si maine, va recomand o marinada interesanta si...

19 Comentarii

Spaghete cu ansoa si ardei

Este o reteta traditionala siciliana, rustica si satioasa. Gustul este robust si plin de caracter,...

12 Comentarii

Clatite Peperoni

Clatite cu carne de pui si mozzarela – Clatitele Peperoni Nu stiu daca v-am mai...

39 Comentariu

Salata cu orez si stafide

Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert si...

16 Comentarii

Orez cu pui si carnati chorizo

Este o reteta ce foloseste ingredientele asociate de bucataria spaniola, in mod traditional, cu orezul:...

5 Comentarii

Suppli

Suppli denumeste buletele din orez si este o reteta originara din Roma. Exista mai multe...

2 Comentarii

Sguatsego – Vitel in sos tomat

Sguatseto este una dintre delicatesele corfiote, localnicii preparand-o cel mai adesea cu carne de vitel,...

Risi e bisi

Este o reteta clasica venetiana, iar in trecut era preparata doar in zilele de sarbatoare...

Risotto alla milanese

Sofranul, adaugat in ceea ce este, probabil, cel mai cunoscut fel de mancare italienesc, este...

17 Comentarii

Pui umplut cu fructe si fistic

Este o reteta de dificultate medie, relativ laborioasa, dar resultatul final este delicios, suculent, aromat...

8 Comentarii

Somon cu orez si legume

Foile de hartie de orez sunt doar optionale. Ele servesc doar ca decor si suport...

Pui cu salvie si sos de lamaie

Este o reteta simpla, usoara si foarte aromata, ce respira din plin aerul proaspat si...

8 Comentarii

Austria, o federatie a aromelor

Bucataria austriaca este reflectarea în plan culinar a acelui „imperiu al popoarelor„, cum era denumit...

Marinada pentru gratar

Cum zilele acestea multa lume trebaluieste în jurul gratarelor, m-am gandit sa va ofer o...

10 Comentarii

Brezarea pe intelesul tuturor

Termenul provine din limba franceza, „braiser„, si denumeste o combinatie de metode de a gati,...

3 Comentarii

Somon cu sos de marar

Este o reteta rapida si usor de preparat. Foloseste ingrediente tipice dietei mediteraneene: ulei de...

10 Comentarii