Vindaloo | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Porc Vindaloo

Ieri va propusesem o varianta de pasta de condimente Vindaloo, astazi revin asupra subiectului si va propun sa folositi aceasta pasta intr-o reteta extrem de simpla, care se gateste foarte rapid. Am folosit carne de porc in memoria colonistilor portughezi care au adus in Goa aceasta reteta. Preparatul este plin de aroma, iar gustul sau este complex, picant, cu o usoara nuanta dulce-acrisoara.

(mai mult…)

Citeste tot

Pasta vindaloo – o mică bijuterie culinară

Ştiţi deja că sunt fascinat de combinaţiile de condimente folosite în bucătăriile din întreaga lume, iar pentru indieni şi sud-est asiatici am o stimă imensă, căci excelează în acest domeniu. Astăzi vă propun o scurtă discuţie despre pasta de condimente “vindaloo”.
Am mai atins acest subiect atunci când am preparat un pui vindaloo. Reiau discuţia ca să vă propun o variantă nouă de pastă de condimente, mai complexă şi, cred eu, mai aromată şi mai gustoasă.
(mai mult…)

Citeste tot

Pui Vindaloo

Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India de portughezii din Goa), gatita initial cu carne de miel, rosii, usturoi si vin. Indienii au preluat preparatul si l-au transformat intr-un curry, prin adaus de condimente specifice. Desi vindaloo nu este un preparat popular in India, cu exceptia provinciei Goa, exista mai multe variante ale retetei, atat cu carne de pui, cat si de miel.

(mai mult…)

Citeste tot