Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: vinegreta

Pulpe de pui la cuptor cu ghimbir

Acest preparat culinar se poate gati duminica, la pranz, in familie. Pulpele de pui sunt...

2 Comentarii

Midii gratinate cu gremolata si Parmesan

Nu stiu daca aceasta reteta este cea mai simpla postata pe blog, probabil ca nu,...

7 Comentarii

Pe scurt despre vinegreta (2)

Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care...

Red snapper cu salata de telina si nuci pecan

Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza care...

5 Comentarii

Foarte pe scurt despre salatele verzi

Salatele verzi Voi începe acest mic articol încercand sa clarific unele lucruri legate de terminologie....

2 Comentarii

Cartofi inveliti bacon, cu branza de capra

Aceasta gustare este interesanta si aspectuoasa, plina de gust. Cartofii servesc ca baza pentru baconul...

8 Comentarii

Cum se gatesc legumele în aburi

Aburirea este o metoda de gatit ideala pentru majoritatea legumelor. Nu numai ca permite pastrarea...

Salata de vita cu rosii, rucola si Brie

Este o salata foarte simpla, in care gustul pregnant al muschiului de vita si cel...

1 Comentariu

Somon si creveti cu sos de calmari

Aceasta reteta este gatita de mine acum peste 3 ani. Nu stiu cum s-a facut...

2 Comentarii

Pulpe de rata cu cartofi noi

Reteta de astazi a pornit de la o sticla de Pinot Noir Kronos din 2010,...

2 Comentarii

Gnocchi cu somon afumat si rucola

Iata un preparat culinar gata cat ai bate din palme, foarte simplu si care foloseste...

Lapti cu piure de cartofi dulci

Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva...

12 Comentarii

Salata de fructe de mare cu legume

Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o...

2 Comentarii

Scoici Saint Jacques in sos de vin

Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques...

2 Comentarii

Salata de castraveti cu pui

In aceasta salata carnea frageda si usor picanta se “mariaza” bine cu mixtura de castravete...

20 Comentariu

Salata de broccoli cu bacon si vinegreta picanta

Iata o salata satioasa si robusta, o combinatie interesanta de ingrediente cu gusturi, arome si...

6 Comentarii

Salata de paste cu rosii, mozzarella si pere

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Salatele sunt, in...

24 Comentariu

Branza coapta cu rucola, migdale si rosii uscate

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Acest preparat este...

8 Comentarii

File de porc in aluat

V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX....

8 Comentarii

Frigarui de primavara

Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre...

8 Comentarii

Peste cu vinegreta si capere

Prin posare pestele este gatit foarte bland, la 75-85 °C. Prin acest procedeu alimentele delicate...

6 Comentarii

Salata de rucola cu portocale, rodie si nuca

Iata o reteta foarte simpla, rapida si decorativa, care se bazeaza pe contrastul de arome,...

6 Comentarii

Pastrav cu salsa si busuioc

Iata o reteta extrem de simpla, robusta dar delicioasa. Ea reuseste sa pastreze gustul natural...

9 Comentarii

Creveti cu tri-vinegreta

Pun pariu ca va intrebati ce este cu acest “tri” alaturat vinegretei. Ei bine, aceasta...

10 Comentarii

Omleta cu somon afumat

Stim cu totii ca omleta este o chestie simpla atunci cand este facuta cum trebuie....

9 Comentarii

Pe scurt despre vinegreta (1)

Literatura de specialitate considera vinegreta a fi unul dintre sosurile importante ale gastronomiei occidentale (alaturi...

9 Comentarii