Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: vinegreta
Pulpe de pui la cuptor cu ghimbir
Acest preparat culinar se poate gati duminica, la pranz, in familie. Pulpele de pui sunt...
2 Comentarii
Midii gratinate cu gremolata si Parmesan
Nu stiu daca aceasta reteta este cea mai simpla postata pe blog, probabil ca nu,...
7 Comentarii
Pe scurt despre vinegreta (2)
Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care...
Red snapper cu salata de telina si nuci pecan
Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza care...
5 Comentarii
Foarte pe scurt despre salatele verzi
Salatele verzi Voi începe acest mic articol încercand sa clarific unele lucruri legate de terminologie....
2 Comentarii
Cartofi inveliti bacon, cu branza de capra
Aceasta gustare este interesanta si aspectuoasa, plina de gust. Cartofii servesc ca baza pentru baconul...
8 Comentarii
Cum se gatesc legumele în aburi
Aburirea este o metoda de gatit ideala pentru majoritatea legumelor. Nu numai ca permite pastrarea...
Salata de vita cu rosii, rucola si Brie
Este o salata foarte simpla, in care gustul pregnant al muschiului de vita si cel...
1 Comentariu
Somon si creveti cu sos de calmari
Aceasta reteta este gatita de mine acum peste 3 ani. Nu stiu cum s-a facut...
2 Comentarii
Pulpe de rata cu cartofi noi
Reteta de astazi a pornit de la o sticla de Pinot Noir Kronos din 2010,...
2 Comentarii
Gnocchi cu somon afumat si rucola
Iata un preparat culinar gata cat ai bate din palme, foarte simplu si care foloseste...
Lapti cu piure de cartofi dulci
Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva...
12 Comentarii
Salata de fructe de mare cu legume
Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o...
2 Comentarii
Scoici Saint Jacques in sos de vin
Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques...
2 Comentarii
Salata de castraveti cu pui
In aceasta salata carnea frageda si usor picanta se “mariaza” bine cu mixtura de castravete...
20 Comentariu
Salata de broccoli cu bacon si vinegreta picanta
Iata o salata satioasa si robusta, o combinatie interesanta de ingrediente cu gusturi, arome si...
6 Comentarii
Salata de paste cu rosii, mozzarella si pere
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Salatele sunt, in...
24 Comentariu
Branza coapta cu rucola, migdale si rosii uscate
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Acest preparat este...
8 Comentarii
File de porc in aluat
V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX....
8 Comentarii
Frigarui de primavara
Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre...
8 Comentarii
Peste cu vinegreta si capere
Prin posare pestele este gatit foarte bland, la 75-85 °C. Prin acest procedeu alimentele delicate...
6 Comentarii
Salata de rucola cu portocale, rodie si nuca
Iata o reteta foarte simpla, rapida si decorativa, care se bazeaza pe contrastul de arome,...
6 Comentarii
Pastrav cu salsa si busuioc
Iata o reteta extrem de simpla, robusta dar delicioasa. Ea reuseste sa pastreze gustul natural...
9 Comentarii
Creveti cu tri-vinegreta
Pun pariu ca va intrebati ce este cu acest “tri” alaturat vinegretei. Ei bine, aceasta...
10 Comentarii
Omleta cu somon afumat
Stim cu totii ca omleta este o chestie simpla atunci cand este facuta cum trebuie....
9 Comentarii
Pe scurt despre vinegreta (1)
Literatura de specialitate considera vinegreta a fi unul dintre sosurile importante ale gastronomiei occidentale (alaturi...
9 Comentarii