Vitus | Retetele lui Radu - Gastronomie:

La München, Ana are bere (5)

În vizită la cea mai veche berărie din lume

Am pomenit adesea despre Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan, care produce excelentele beri Weihenstephaner (adică ale Sfântului Ştefan). Berăria iniţială se afla lângă o veche biserică, înfiinţată pe la anul 720 de Sfântul Korbinian, şi dedicată la început Sfântului Vitus. Biserica era situată în districtul Freising, în Bavaria, la 41 de km depărtare de München.
În vizită la cea mai veche berărie din lume
(mai mult…)

Citeste tot

De GUXTibus (1)

Despre bere
Cred că aţi observat după postările din ultimele luni că am făcut o pasiune pentru bere. Până de curând habar nu aveam ce este berea, dar a fost de ajuns să deschid o carte şi să-mi schimb viaţa. Cărţile sunt, în felul lor periculoase; îţi pot deschide orizonturi noi şi misterioase, în care fiecare călătorie poate fi o aventură palpitantă.
Bistro GUXT - Bere
(mai mult…)

Citeste tot

Weihenstephaner Hefe Weissbier

Astăzi am plăcerea de a vă prezenta una dintre berile mele preferate. Cred că a fost prima bere pe care am degustat-o cu adevărat, privind-o, servind-o la temperatura corectă şi în paharul potrivit, discutând cu ea, încercând s-o înţeleg.
Weihenstephaner Hefe Weissbier
Am avut o adevărată revelaţie cu această bere şi, deşi am avut ocazia să degust şi alte Hefe Weissbier de mare calitate, tot aceasta a rămas preferata mea.
Voi povesti astăzi, deci, despre o bere din malţuri de grâu şi orz, nefiltrată.
(mai mult…)

Citeste tot