weizeneisbock | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Berile stil eisbock

Eisbock combină doi termeni: „Eis”, care înseamnă „gheaţă”, şi „bock”, care denumeşte o bere tare, robustă, care se bea mai ales pe vreme rece. Cei doi termeni conturează un prezumtiv caracter al berii: robustă, tare, hrănitoare, care încălzeşte organismul.
Beri stil eisbock
(mai mult…)

Citeste tot

Berile stil doppelbock

Doppelbock (adică „dublu bock”, stil de bere numit nu rareori şi “fastenbier”, adică bere de post, sau “starkbier”, ceea ce înseamnă “bere tare”) denumeşte beri mai tari şi, de obicei, mai închise la culoare decât berile bavareze de tip bock.

Doppelbock Salvator - sursa foto: www.bruguru.com

Doppelbock Salvator – sursa foto: www.bruguru.com


Gustul de malţ este predominant, iar cel amărui, dat de hamei, abia perceptibil. O bere doppelbock standard are circa 7% alcool, dar există şi versiuni mai tari, cu 10-13% alcool.
(mai mult…)

Citeste tot