WineRo | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Porc cu sos de brandy si trufe

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Trufele sunt o delicatesa ce transforma acest preparat simplu, ridicandu-l la un alt nivel. Savoarea trufelor este bine completata de dulceata smantanii si de aroma de caramel a brandy-ului. Este o reteta foarte simpla si care va rasplateste munca oferindu-va ceva cu adevarat deosebit.

(more…)

Citeste tot

Zi de filmare

Astazi am zi de filmare cu Mircea Niculescu, somelier si director de vanzari la WineRo. Continuam seria “Bucate si vinuri alese”, care isi propune sa prezinte publicului conceptul de asociere a mancarii cu vinul, punctand si principiile dupa care se face aceasta asociere.

Ca de obicei vom incerca sa filmam cinci retete care vor fi difuzate incepand cu luna aprilie. In meniu:
Pui Marengo
Ton la gratar cu salata mediteraneana
Antricot de vita cu salata de ceapa dulce-acrisoara
Porc cu sos de brandy si trufe
Cotlete de miel cu crusta crocanta si piure de cartofi dulci

Tineti-mi pumnii ca totul sa decurga normal si va astept la vizionare, in saptamanile ce urmeaza, in fiecare zi de miercuri.

Citeste tot

Tortelloni cu sos de vin rosu

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Sosurile de rosii, in multe variante, sunt atotprezente in bucataria italiana. Iata un exemplu de paste umplute, servite intr-un sos pe baza de vin si rosii, plin de gust si aroma, servite alaturi de un vin rosu, tanar. Este un preparat clasic, robust si delicios.

(more…)

Citeste tot

Atelier „Bucate şi vinuri alese”

Am bucuria să vă anunţ începerea unei serii de evenimente constituite în atelierul gastronomic „Bucate şi vinuri alese”, organizat în colaborare cu binecunoscutul producător de vinuri WineRo. Aceste evenimente îşi doresc să familiarizeze publicul pasionat de gastronomie cu modul în care se fac asocierile între mâncare şi vin. De altfel, fiecare întâlnire cu publicul va prilejui degustarea unui preparat culinar alături de cel puţin două vinuri, ca această asociere să poată fi verificată şi argumentată prin comparaţie.

(more…)

Citeste tot

Pui cu pistou si legume

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Pistou este varianta provensala a mai cunoscutului sos pesto. Numele sau inseamna “pisat” in limba provensala, iar sosul se prepara pisand bine frunze proaspete de busuioc cu usturoi, patrunjel, sare si piper si amestecandu-le apoi cu Parmesan ras si ulei de masline extra virgin.

(more…)

Citeste tot

Rata cu ananas

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Pieptul de rata este o delicatesa care merge bine cu fructele parfumate si sosurile dulci-picante. In aceasta reteta sunt echilibrate excelent de ananas si de sosul iute, completate de orez si desavarsite de vinul rosu sec, parfumat si fructat.

(more…)

Citeste tot

Pui cu sos de vin si struguri

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Cheia retetei este sosul neasteptat, preparat cu vin si pesto, combinatie tipic mediteraneana. Adausul de struguri da retetei o nota proaspata si fructata, care merge bine cu un vin rosu sec, ale carui gust si aroma au nuante de fructe.

(more…)

Citeste tot