wonton | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Supa cu coltunasi wonton

Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si sub formele wantan, wanton, wuntun si chiar huntun. Foile de aluat folosite la prepararea lor sunt patrate, iar formele sub care se prezinta coltunasii sunt diferite.
Supa cu coltunasi wonton
Cel mai adesea coltunasii wonton se gatesc prin mijotare (fierbere molcoma), prajire in baie de ulei sau in aburi. O alta metoda destul de populara este una mixta, folosita de japonezi in cazul coltunasilor gyoza: coltunasii se prajesc mai intai in putin ulei, dupa care in wok se adauga apa, se acopera vasul si se continua gatitul in aburii care se formeaza.
(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre pastele orientale

Este posibil ca bucătarii chinezi să nu fi fost cei care au inventat pastele – Marco Polo cunoştea pastele înainte de a pleca în Orient – dar, în mod sigur, au răspândit în Orientul Îndepărtat obiceiul sănătos al consumului de paste. Pastele umplute sunt şi ele prezente, cu pacheţelele de primăvată şi micile cornuleţe, numite wonton, care ascund porţii de umpluturi suculente.
(mai mult…)

Citeste tot