Yi Yin | Retetele lui Radu - Gastronomie:

La masă cu strămoşii – China (6)

După ce am trecut în revistă, în episoadele anterioare, sistemele filozofice care stau la baza artei culinare chinezeşti, şi începuturile acesteia, situate în paleolitic, încep să mă ocup de modul în care s-a format şi s-a dezvoltat bucătăria imperială chineză, socotită astăzi a fi o componentă esenţială a culturii Chinei.
(mai mult…)

Citeste tot

La masă cu strămoşii – China (1)

Se spune că nicio altă bucătărie nu poate rivaliza cu cea chineză. Asta nu o spun numai chinezii, ci foarte mulţi gastronomi. Poate nu sunteţi de acord cu acest verdict, dar cred că acest material vă va convinge să recunoşteţi că în China s-a creat o gastronomie excepţională care, cel puţin în unele privinţe, chiar nu are egal. Mai mult, m-aş aventura să spun că nicio naţiune nu a dat dovadă de mai multă ingeniozitate, creativitate şi adaptabilitate în domeniul gastronomic.
(mai mult…)

Citeste tot