Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: zahar brun

Banane fierte in lapte de cocos

Aceasta reteta se incadreaza in randul deserturilor tipic asiatice, foarte simple, dar gustoase si bogat...

1 Comentariu

Banane cu nuca de cocos si sos caramel

Este un desert usor, foarte aromat si extrem de gustos, tipic bucatariilor din sud-estul Asiei....

4 Comentarii

Paste de curry thailandeze

Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de...

7 Comentarii

Supa de pui cu ou si ciuperci shiitake

Ciupercile negre uscate, numite „shiitake” de catre japonezi, sunt un ingredient tipic asiatic. Se cultiva...

4 Comentarii

Curry verde de pui cu taitei

Vreau sa va prezint astazi un ingredient de pe piata romaneasca: pasta de curry verde...

3 Comentarii

Pui Sichuan

Este o reteta extrem de simpla si rapida, originara din provincia chineza Sichuan, renumita pentru...

2 Comentarii

Pui cu mazare si cartofi dulci

M-am gandit ca nu ar strica sa postez unele retete folosind sosuri si/sau paste gata...

1 Comentariu

Vitel cu usturoi

Aceasta reteta are si varianta video. Nu va speriati de cantitatea mare de usturoi folosita...

Sambal Oelek (Ulek)

Sambal este un condiment popular în sudul Indiei, Indonezia, Malaezia, Singapore, Filipine si Sri Lanka,...

4 Comentarii

Peneritong Manok

Aceasta reteta are si varianta video. Este un fel de mancare gatit de vanzatorii stradali...

4 Comentarii

Salsa cu ceapa rosie

„Salsa” inseamna „sos” in limba spaniola. De cele mai multe ori insa, ca si in...

Marinada pentru gratar

Cum zilele acestea multa lume trebaluieste în jurul gratarelor, m-am gandit sa va ofer o...

10 Comentarii

Somon cu sos caramel si susan

Aceasta reteta are si varianta video. Laos este o tara fara iesire la mare, dar...

16 Comentarii

Pui cu ienibahar

Carnea este marinata intr-un amestec tipic Caraibelor, numit jerk. Acesta contine, in mod traditional, ienibahar,...

2 Comentarii

Salata picanta cu portocale

Este o reteta un pic laborioasa in pregatirea ingredientelor, insa care te rasplateste, in final,...

6 Comentarii

Frigarui de pui cu sos picant

Profit de ocazia ca sa va prezint o reteta apartinand unei bucatarii foarte putin cunoscuta...

6 Comentarii

Creveti cu portocale

Creveti cu portocale – reteta vietnameza Eu am folosit creveti in aceasta reteta creveti gatiti....

6 Comentarii

Sos Tik Marij

Sos Tik Marji, picant-acrisor – Bucataria cambodgiana Sosul picant-acrisor, numit in Cambodgia „tik marij”, este...

4 Comentarii

Creveti cu piper si ardei grasi

Este o reteta extrem de simpla si de rapida, perfecta pentru un sfarsit de saptamana...

Yakitori

Termenul yakitori denumeste frigaruile japoneze preparate din carne de pui. Ele se prepara cu bucatele...

8 Comentarii

Pui Gong Bao

Pui Gong Bao Cunoscuta si sub denumirea de Pui Kung Pao, aceasta mancare este originara...

12 Comentarii

Zaharul brun – nu doar alta culoare, ci si alt gust

Zaharul Brun – alta culoare, alt gust Atunci cand intalniti zahar brun in lista de...