Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: zahar de palmier
Bumbu dasar jingga – Bumbu portocaliu
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”....
3 Comentarii
Bumbu dasar merah – Bumbu rosu
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “merah” inseamna “rosu”....
Bumbu Dasar Kuning – Bumbu galben
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “kuning” inseamna “galben”....
Bumbu dasar putih – Bumbu alb
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “putih” inseamna “alb”....
2 Comentarii
Serunding daging – Puf de carne
Am ales aceasta reteta fiindca mi s-a parut interesanta. Nu am mai gatit asa ceva...
17 Comentarii
Suan yong chor
Stiti deja, sau daca nu stiti ma repet: sunt fascinat de sosurile si pastele pe...
9 Comentarii
Sambal terasi
Numit si “sambal trassi” sau “sambal trassie”, acest condiment este deosebit de important in bucataria...
10 Comentarii
Sambal petis
Va rog sa nu ma injurati. Va ofer iar o reteta asiatica; iar un sambal....
2 Comentarii
Sambal tumis (Pasta de ardei iuti prajita)
Sambal este un sos/pasta specific bucatarilor indoneziana si malaeziana, care are ca ingredient principal ardeii...
19 Comentarii
Curry thailandez de jungla cu pui (Gaeng pa gai)
Acest preparat este, intr-un fel, ruda thailandeza a mancarurilor europene denumite “alla cacciatore” si “chasseur”....
2 Comentarii
Gaeng som goong – Curry thailandez acrisor de creveti
Cum povesteam intr-un material anterior, “gaeng” denumeste o gama variata de preparate culinare thailandeze, cu...
4 Comentarii
Curry massaman de pui
Massaman (scris si mussaman, sau matsaman) este un curry thailandez influentat puternic de curry-urile malaeziene,...
4 Comentarii
Salata de castraveti cu arahide
Aceasta salata acrisoara, cu accente picante, sarate si dulcege, se poate servi ca atare, singura,...
6 Comentarii
Curry thailandez galben de creveti
Aceasta reteta are sosul preparat pe baza de iaurt, un ingredient mai putin obisnuit pentru...
10 Comentarii
Vita cu ciuperci si sos de stridii
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei...
6 Comentarii
Pui cu ghimbir si ceapa verde
Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand...
6 Comentarii
Pui cu muguri de bambus
In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara...
4 Comentarii
Pe scurt despre nam prik (2)
In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de...
2 Comentarii
Pe scurt despre nam prik (1)
Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din...
11 Comentarii
Midii cu lapte de cocos
Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai...
Scoici Saint-Jacques cu taitei de orez
Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si...
6 Comentarii
Curry panang de pui cu alune caju
Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez...
4 Comentarii
Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi
Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita...
2 Comentarii
Orez cu pui si lapte de cocos
Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte...
13 Comentarii
Somon cu sos teriyaki
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau...
12 Comentarii
La masa cu stramosii – India (7)
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate...
7 Comentarii
La masa cu stramosii – India (2)
În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus...
12 Comentarii
Fotografii de pe papamond (22)
Presupun ca toti cei care ati calatorit în Asia de Sud-Est, si nu numai dvs.,...
17 Comentarii
Creveti in cochilie la gratar, cu sos de usturoi
Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt...
13 Comentarii
Pe scurt despre rempah
Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor...
12 Comentarii
Pui cu tamarin
Reteta este extrem de simpla, iar gustul este cu deosebit, nu doar datorita notei exotice...
Curry rosu de pui
Am primit de la Marius Tudosiei, proprietarul si managerul Bacaniei Vechi, o pasta thailandeza de...
18 Comentarii
Saeng wa
Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma....
9 Comentarii
Porc cu muguri de fasole si sos caramel
Preparatul este interesant, aromat, gustos si ofera contraste excelente de gust (dulce-acrisor-iute) si de texturi...
4 Comentarii
Pastrav cu tamarin
Va propun astazi o reteta din sud-estul Asiei, deosebit de gustoasa si de aromata si...
2 Comentarii
Pe scurt despre ssamjang
Va propun sa continuam încercarile de a ne apropia un pic de bucatariile asiatice, iar...
2 Comentarii
Creveti cu “5 arome”
Amestecul “5 arome” este unul dintre ingredientele caracteristice ale bucatariei cantoneze, care datoreaza mult aromei...
19 Comentarii
Pe urmele zaharului – partea 1
Pe urmele zaharului – partea 1 De ce am ales sa scriu despre zahar? Unul...
13 Comentarii
Creveti cu tamarind
Creveti cu tamarind – reteta din bucataria thailandeza Tamarind este un ingredient extrem de popular...
17 Comentarii
Ananas cu sirop si iaurt
Acest desert este foarte rapid si simplu si foloseste ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limeta...
6 Comentarii
Pui cu ceapa verde
Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta...
2 Comentarii
Banane fierte in lapte de cocos
Aceasta reteta se incadreaza in randul deserturilor tipic asiatice, foarte simple, dar gustoase si bogat...
1 Comentariu
Paste de curry thailandeze
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de...
7 Comentarii
Frigarui de pui cu sos picant
Profit de ocazia ca sa va prezint o reteta apartinand unei bucatarii foarte putin cunoscuta...
6 Comentarii
Bangkok, mon amour – partea 3
O zi dulce Situat pe strada Yaowarat, in inima cartierului chinezesc, hotelul Grand China Princess...