Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: zahar de palmier
Bumbu dasar jingga – Bumbu portocaliu
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “jingga” inseamna “portocaliu”. [...]
3 Comentarii
ian.
Bumbu dasar merah – Bumbu rosu
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “merah” inseamna “rosu”. [...]
ian.
Bumbu Dasar Kuning – Bumbu galben
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “kuning” inseamna “galben”. [...]
dec.
Bumbu dasar putih – Bumbu alb
In indoneziana “bumbu” inseamna “asezonat” si “asezonator”, “dasar” inseamna “de baza”, iar “putih” inseamna “alb”. [...]
2 Comentarii
dec.
Serunding daging – Puf de carne
Am ales aceasta reteta fiindca mi s-a parut interesanta. Nu am mai gatit asa ceva [...]
17 Comentarii
nov.
Suan yong chor
Stiti deja, sau daca nu stiti ma repet: sunt fascinat de sosurile si pastele pe [...]
9 Comentarii
nov.
Sambal terasi
Numit si “sambal trassi” sau “sambal trassie”, acest condiment este deosebit de important in bucataria [...]
10 Comentarii
nov.
Sambal petis
Va rog sa nu ma injurati. Va ofer iar o reteta asiatica; iar un sambal. [...]
2 Comentarii
nov.
Sambal tumis (Pasta de ardei iuti prajita)
Sambal este un sos/pasta specific bucatarilor indoneziana si malaeziana, care are ca ingredient principal ardeii [...]
19 Comentarii
nov.
Curry thailandez de jungla cu pui (Gaeng pa gai)
Acest preparat este, intr-un fel, ruda thailandeza a mancarurilor europene denumite “alla cacciatore” si “chasseur”. [...]
2 Comentarii
nov.
Gaeng som goong – Curry thailandez acrisor de creveti
Cum povesteam intr-un material anterior, “gaeng” denumeste o gama variata de preparate culinare thailandeze, cu [...]
4 Comentarii
sept.
Curry massaman de pui
Massaman (scris si mussaman, sau matsaman) este un curry thailandez influentat puternic de curry-urile malaeziene, [...]
4 Comentarii
aug.
Salata de castraveti cu arahide
Aceasta salata acrisoara, cu accente picante, sarate si dulcege, se poate servi ca atare, singura, [...]
6 Comentarii
aug.
Curry thailandez galben de creveti
Aceasta reteta are sosul preparat pe baza de iaurt, un ingredient mai putin obisnuit pentru [...]
10 Comentarii
aug.
Vita cu ciuperci si sos de stridii
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei [...]
6 Comentarii
oct.
Pui cu ghimbir si ceapa verde
Aceasta reteta este una foarte simpla si rapida, buna de gatit in zilele calde, cand [...]
6 Comentarii
Pui cu muguri de bambus
In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara [...]
4 Comentarii
Pe scurt despre nam prik (2)
In aceasta ultima parte a articolului despre nam prik, va voi prezenta cateva variante de [...]
2 Comentarii
Pe scurt despre nam prik (1)
Bucataria thailandeza este, în opinia mea, una dintre cele mai surprinzatoare, complexe si savuroase din [...]
11 Comentarii
mai
Midii cu lapte de cocos
Aceasta reteta este delicioasa, cu aroma citric-picanta si cu gust echilibrat, dulce-sarat-picant. Cum am mai [...]
Scoici Saint-Jacques cu taitei de orez
Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si [...]
6 Comentarii
ian.
Curry panang de pui cu alune caju
Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez [...]
4 Comentarii
ian.
Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi
Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita [...]
2 Comentarii
Orez cu pui si lapte de cocos
Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte [...]
13 Comentarii
Somon cu sos teriyaki
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau [...]
12 Comentarii
La masa cu stramosii – India (7)
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]
7 Comentarii
La masa cu stramosii – India (2)
În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus [...]
12 Comentarii
Fotografii de pe papamond (22)
Presupun ca toti cei care ati calatorit în Asia de Sud-Est, si nu numai dvs., [...]
17 Comentarii
Creveti in cochilie la gratar, cu sos de usturoi
Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt [...]
13 Comentarii
Pe scurt despre rempah
Rempah este una dintre asa numitele “paste de curry” care stau la baza asezonarii multor [...]
12 Comentarii
Pui cu tamarin
Reteta este extrem de simpla, iar gustul este cu deosebit, nu doar datorita notei exotice [...]
Curry rosu de pui
Am primit de la Marius Tudosiei, proprietarul si managerul Bacaniei Vechi, o pasta thailandeza de [...]
18 Comentarii
aug.
Saeng wa
Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma. [...]
9 Comentarii
Porc cu muguri de fasole si sos caramel
Preparatul este interesant, aromat, gustos si ofera contraste excelente de gust (dulce-acrisor-iute) si de texturi [...]
4 Comentarii
Pastrav cu tamarin
Va propun astazi o reteta din sud-estul Asiei, deosebit de gustoasa si de aromata si [...]
2 Comentarii
Pe scurt despre ssamjang
Va propun sa continuam încercarile de a ne apropia un pic de bucatariile asiatice, iar [...]
2 Comentarii
Creveti cu “5 arome”
Amestecul “5 arome” este unul dintre ingredientele caracteristice ale bucatariei cantoneze, care datoreaza mult aromei [...]
19 Comentarii
Pe urmele zaharului – partea 1
Pe urmele zaharului – partea 1 De ce am ales sa scriu despre zahar? Unul [...]
13 Comentarii
Creveti cu tamarind
Creveti cu tamarind – reteta din bucataria thailandeza Tamarind este un ingredient extrem de popular [...]
17 Comentarii
iun.
Ananas cu sirop si iaurt
Acest desert este foarte rapid si simplu si foloseste ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limeta [...]
6 Comentarii
Pui cu ceapa verde
Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta [...]
2 Comentarii
iul.
Banane fierte in lapte de cocos
Aceasta reteta se incadreaza in randul deserturilor tipic asiatice, foarte simple, dar gustoase si bogat [...]
1 Comentariu
Paste de curry thailandeze
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de [...]
7 Comentarii
iul.
Frigarui de pui cu sos picant
Profit de ocazia ca sa va prezint o reteta apartinand unei bucatarii foarte putin cunoscuta [...]
6 Comentarii
Bangkok, mon amour – partea 3
O zi dulce Situat pe strada Yaowarat, in inima cartierului chinezesc, hotelul Grand China Princess [...]
feb.