blog de Gastronomie
Rulourile din hartie de orez – sau pachetelele, cum mai sunt numite – crude sau [...]
6 Comentarii
Aceasta reteta foloseste cateva ingrediente mai putin obisnuite la noi: radacini si seminte de lotus. [...]
2 Comentarii
San bei ji este una dintre retetele simple si gustoase, care se servesc fara fasoane [...]
Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei [...]
4 Comentarii
Chinezii, sau macar majoritatea lor, iubesc usturoiul. Sa nu va mirati de cantitateade usturoi mare, [...]
De la bun inceput precizez ca exista multe variante ale acestei retete. Diferentele intre ele [...]
Nu mi-am ascuns niciodata preferinta pentru creveti. Imi plac mai mult decat pestele si decat [...]
Desi nu as zice ca bucataria chinezeasca exceleaza in domeniul salatelor, reteta de fata, simpla [...]
7 Comentarii
Wonton este denumirea purtata de un tip de coltunasi chinezesti. Termenul se mai translitereaza si [...]
Acum cativa ani, ma documentam despre sosurile asiatice iuti si picante, preparate pe baza de [...]
Acest tip de salate este unul des intalnit, in diverse variante, in toate bucatariile din [...]
In limba hindi “tamatar” inseamna “rosii”, iar “murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a [...]
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de [...]
Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby [...]
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un [...]
11 Comentarii
În episodul de astazi si cel viitor va voi oferi o scurta descriere a bucatariei [...]
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]
17 Comentarii
Stiu ca de multe ori ma repet in prezentarile facute retetelor. Mai pe toate le [...]
În acest episod al serialului dedicat formarii culturii culinare indiene va voi povesti foarte pe [...]
Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera [...]
16 Comentarii
Bucataria chinezeasca nu este cunoscuta ca find una iute. Condimentata si aromata da, dar nu [...]
Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Carnea de porc [...]
12 Comentarii
Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea [...]
8 Comentarii
De obicei, toate curry-urile chinezesti contin ca ingredient cartofii, dulci sau obisnuiti. În Occident, la [...]
Aceasta reteta provine din provincia Sichuan si, ca multe alte preparate ale acestei bucatarii, renumite [...]
Sosul de fasole neagra (Black Bean Sauce) se gaseste din cand in cand in supermarketurile [...]
Va propun o reteta interesanta, cu adevarat delicioasa, excelenta pentru o gustare. Daca insotiti crevetii [...]
Iata una dintre retetele chinezesti foarte cunoscute in Occident. Combinatia de broccoli, sos de stridii [...]
10 Comentarii
Iata o reteta foarte simpla, care foloseste un ingredient extrem de popular in bucatariile asiatice, [...]
Aceasta reteta are si varianta video Supermarketurile au inceput sa ofere o gama relativ diversificata [...]
Jerk este un amestec de condimente (de tip pasta, sau praf) specific jamaican, ale carui [...]
Reteta de fata este o specialitate cantoneza si, in mod traditional, este gatita in vase [...]
Continui cu prezentarea meniului meu de Pasti. Am vazut ca sorbetul a starnit unele curiozitati, [...]
Este o reteta simpla si surprinzatoare prin combinatia de ingrediente. Se poate folosi si orez [...]