Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: zahar

Din secretele vinului (6) – Despre corpolenta

Corpolenta vinului este una dintre cele mai importante caracteristici de care trebuie sa tinem seama...

7 Comentarii

Chec de iaurt

Nu ma dau deloc in vant dupa deserturile turcesti. Desi sunt foarte variate, majoritatea are...

Psari spetsiotiko

Reteta de fata se refera la un preparat culinar rustic, care se gateste de obicei...

Jeleu de migdale cu sos de ghimbir

Iata un desert destul de neobisnuit pentru occidentali, din cauza sosului. Jeleul obtinut cu agar-agar...

2 Comentarii

Fusilli lungi cu sos de rosii si bacon

In italiana acest preparat s-ar numi „Fusilli lunghi con sugo di pomodoro”. Imi place mult...

Pe scurt despre rom (1)

Romul este pentru multi o mare necunoscuta. Bautura misterioasa si exotica, înconjurata de legende în...

Salata GUXT

Va prezint astazi o noua salata din meniul de la Bistro GUXT. Ca si precedenta...

Camarones a la diabla

Camarones este plurarul cuvantului spaniolesc “camarón”, si inseamna “creveti”. Cand expresia “a la diabla” este...

6 Comentarii

Porc cu sos de rosii si pimenton

Va propun o reteta simpla, in care carnea de porc este gatita intr-un sos de...

2 Comentarii

Mousse-mozaic din ficat de gasca, servit cu dulceata de ceapa si piper roz

Ficatul de gasca cu trufe a fost dintotdeauna un preparat rafinat si delicios. Este unul...

Gravlax cu sos de mustar, unt si paine de secara

Gravlax este un preparat scandinav care propune fileuri de somon marinate cu sare grunjoasa, zahar...

Pulpe de iepure cu sos de masline

Aceasta reteta a fost gatita la GUXT, cu ocazia unui eveniment corporate. Este o reteta...

1 Comentariu

Strudel cu mere si stafide

Strudel cu mere si stafide – o reteta in stil austriac Strudelul, la origine austriac,...

2 Comentarii

Pe scurt despre bucataria catalana (1)

Acum cativa ani am vizitat Barcelona. Ştiam si pe atunci, bineînteles, ca acest oras este...

2 Comentarii

Sepii cu bulgur si sos de rosii

Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in...

2 Comentarii

Mousse de ficatei de pui cu trufe si confit de ceapa

Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin...

2 Comentarii

Fasole cu afumatura, bine condimentata

Proiectul “Reteta traditionala romaneasca preferata de dvs.”, initiat de Fairy, acela de a gasi reteta...

2 Comentarii

Tarta Tatin

Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma...

8 Comentarii

Rulada de ciocolata cu frisca

Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc...

4 Comentarii

La masa cu stramosii – Bizantul (7)

În episodul de astazi, din nou despre preferintele alimentare ale bizantinilor, despre ingredientele lor preferate...

2 Comentarii

Spaghete negre cu pui de sepii

In aceasta reteta am pus ultimele frunze proaspete de busuioc din ghivecele mele; bietele mele...

4 Comentarii

Nougat glacé

Nougat glace o inghetata pentru a carei preparare nu ai nevoie de vreo masina speciala;...

11 Comentarii

Supa de rosii cu fructe de mare

Iata o noua reteta din meniul pe care, impreuna cu Costel Clipescu, l-am creat pentru...

Supa crema de rosii cu mozzarella

Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului „Casa cu...

9 Comentarii

Tort de lamaie cu sos de capsuni

Reteta de fata a fost preparata de Costel Clipescu si de mine cu ocazia evenimentului...

14 Comentarii

Pollo alla puttanesca con gnocchi

Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si...

Pui cu masline si busuioc

Imi era dor de o reteta in stil mediteranean, robusta, insotita de un sos plin...

6 Comentarii

Pui cu ciuperci negre si muguri de bambus

Denumirea generala de „ciuperci negre” nu este tocmai corecta, caci ciupercile la care se refera...

10 Comentarii

Gnocchi cu somon afumat si rucola

Iata un preparat culinar gata cat ai bate din palme, foarte simplu si care foloseste...

Lapti cu piure de cartofi dulci

Reteta aceasta asteapta de cateva luni sa-i vina randul la publicare. Am cumparat cu ceva...

12 Comentarii

Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale

Korma, uneori scris si „kormaa”, „qorma”, „khorma” ori „kurma” este un termen care denumeste un...

4 Comentarii

Frigarui de creveti cu rosii uscate si ardei iuti

Nu mai este un secret deja ca imi plac mult crevetii, si de aceea experimentez...

4 Comentarii

Tortellini cu carnati chorizo si sos picant de rosii

Imi plac pastele foarte mult, de orice fel ar fi, si va marturisesc ca mi-era...

8 Comentarii

Salata de fructe de mare cu legume

Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o...

2 Comentarii

Salata de fructe

Nu ma omor deloc dupa deserturi, mai ales daca abunda in tot felul de creme,...

9 Comentarii

Gujoane de pui crocante si salata picant-citrica

Cheia retetei este contrastul de texturi crocante si fragede – avem de-a face cu doua...

10 Comentarii

Pui de caracatita in vin rosu

Marea placere culinara, cel putin pentru mine, a calatoriilor in zona Mediteranei sunt fructele de...

3 Comentarii

La masa cu stramosii – India (14)

Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii,...

4 Comentarii

Insalata caprese putin altfel

Insalata caprese ma fascineaza prin simplitatea sa desavarsita. Imi place sa improvizez in jurul ei...

11 Comentarii

Creveti cu sos creol

Acest sos de rosii este, in bucataria creola, un insotitor traditional al pestelui si fructelor...

25 Comentariu

Supa de castraveti

Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea....

10 Comentarii

Pollo alla Parmigiana

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Iata o reteta...

10 Comentarii

Salata de paste cu rosii, mozzarella si pere

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Salatele sunt, in...

24 Comentariu

Pui cu usturoi si rosii cherry

Va propun astazi o reteta simpla si destul de rapida, care sa nu va tina...

27 Comentariu

Tapas cu muschiulet de porc

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Preparatul este mai...

19 Comentarii

Conchiglione cu creveti si doua sosuri

Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care...

24 Comentariu

Vita iute cu legume

Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja...

20 Comentariu

Paste cu iaurt si dulceata

Va propun un desert, sa-i zicem, inventie proprie, conceput in fara vitrinei de la magazinul...

92 Comentariu

Frigarui de primavara

Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre...

8 Comentarii

Orez cu ciocolata

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Stiti...

9 Comentarii

Rulouri de vinete cu ricotta si coulis de rosii

Coulis este un termen provenit din limba franceza, care denumeste sosurile groase, preparate din piure...

12 Comentarii

Somon glasat

Va povesteam cu alta ocazie ca am primit spre testare un gratar cu gaz „Ascona...

6 Comentarii

Salata de orez cu pui si struguri

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta salata este...

4 Comentarii

Fotografii de pe papamond (4)

Fotografii din calatorii…culinare Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare,...

4 Comentarii

Orez prajit cu oua

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest preparat este...

14 Comentarii

Medalioane de porc cu salvie si mere caramelizate

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Adesea carnea cu...

8 Comentarii

Peste cu vinegreta si capere

Prin posare pestele este gatit foarte bland, la 75-85 °C. Prin acest procedeu alimentele delicate...

6 Comentarii

Salata de orez cu creveti

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Acest...

7 Comentarii

Phall

Iata cel mai iute preparat pe care am pus gura vreodata. Mai iute decat curry-urile...

6 Comentarii

La masa cu stramosii – China (8)

Serialul dedicat bucatariei chinezesti continua astazi cu descrierea modului în care se hraneau oamenii din...

18 Comentarii

Salata Fattoush

Fattoush (fattush, fatush, fattouche) este o salata originara din Levant ce apartine unei familii de...

14 Comentarii

Creveti prajiti in sos picant

Crevetii sunt un ingredient extrem de apreciat in intreaga Asie. Sunt gatiti, cel mai adesea,...

11 Comentarii

Salata de spanac cu pere, nuca si branza

Aceasta reteta are si varianta video. Iata o salata nostima, simpla si rapid de preparat....

10 Comentarii