zahar | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata de paste cu peste afumat

Iata o reteta foarte simpla si rapida, mai ales daca se intampla sa aveti prin casa niste ardei copti, preparati cu o zi inainte, sau cumparati la borcan. Aceasta salata se poate servi ca mic dejun, ca gustare la masa de pranz, sau ca cina rapida si usoara. Gustul si aroma sunt destul de fine, bine echilibrate. Maslinele verzi din reteta pot fi umplute cu migdale, ardei, ansoa, usturoi etc.

(more…)

Citeste tot

Ciuperci Alcor

Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le socotesc romanesti (ingredientele se gasesc pe piata, sunt intrate in alimentatia noastra de multi ani, iar eu sunt roman – suficiente motive, nu?), inevitabil imi ies si chestii gustoase. Iata un astfel de exemplu: ciuperci umplute si servite cu sos de rosii.

(more…)

Citeste tot

Pasta vindaloo – o mică bijuterie culinară

Ştiţi deja că sunt fascinat de combinaţiile de condimente folosite în bucătăriile din întreaga lume, iar pentru indieni şi sud-est asiatici am o stimă imensă, căci excelează în acest domeniu. Astăzi vă propun o scurtă discuţie despre pasta de condimente “vindaloo”.
Am mai atins acest subiect atunci când am preparat un pui vindaloo. Reiau discuţia ca să vă propun o variantă nouă de pastă de condimente, mai complexă şi, cred eu, mai aromată şi mai gustoasă.
(more…)

Citeste tot

Midii cu spaghete

Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare. Nu urmez nicio dieta sau regim, se incadreaza pur si simplu in ideea mea de cum trebuie sa fie un mod de hranire echilibrat. Va prezint deci o reteta rapida si simpla. Poate fi mancata ca pranz usor, satios si hranitor; serviti pastele alaturi de o salata verde si un pahar de vin rosu si sec.

(more…)

Citeste tot

Salata de fructe cu ghimbir

Statisticile blogului imi indica faptul ca aceasta reteta este cea de-a 300-a postata de mine. Este o cifra frumoasa, care va creste, bineinteles. Sper ca cele mai multe dintre ele sa va fi placut si mai sper ca dvs. sa fi gatit macar cateva.

Va propun astazi o salata de fructe simpla, racoritoare si sanatoasa. Este foarte cald si cred ca multi dintre dvs. nu aveti chef de gatit, asa ca o astfel de reteta, ca “manopera” putina, ar putea sa va convina. Salata poate fi servita ca mic dejun, pe post de cina usoara si racoroasa, sau ca desert, la masa de pranz.

(more…)

Citeste tot

Buzunare savuroase

Va propun astazi o reteta personala, vin deci cu buzunarele pline de bunatati. Reteta nu este inventata de mine cap-coada, caci este extrem de greu sa mai faci asta astazi (poate doar daca esti genial, ceea ce nu este cazul meu); este doar o varianta personala a unei retete des intalnite in bucataria traditionala europeana.

Va garantez ca este absolut delicioasa si indeajuns de aratoasa si de surprinzatoare ca sa aveti succes cu ea. In plus, mai este si simpla, si rapida, ceea ce nu este de lepadat pe canicula asta.
(more…)

Citeste tot

Salata de pui cu portocale si migdale

Orezul, portocalele si migdalele sunt trei dintre ingredientele care fac fala bucatariei spaniole. Coincidenta sau nu, toate trei au fost aduse in Spania de arabi, si toate trei sunt foarte populare in intreaga Mediterana. Va propun, deci, o salata satioasa, dar usoara, plina de gust, aroma si culoare si, foarte important, usor si rapid de preparat.

(more…)

Citeste tot

Inghetata cu nuca de cocos si vanilie

Au inceput caldurile, iar mie imi sunt profund nesuferite. Incerc sa-mi indulcesc suferinta racorindu-ma cu bunataturi, deci va propun o noua inghetata cu lapte de cocos. Asa cum am spus deja, jamaicanii, ca si celelalte populatii din Caraibe si America Latina, prefera sa prepare inghetata folosind lapte de cocos in loc de lapte, smantana sau frisca. Este o inghetata foarte usor de preparat, rapida, plina de aroma si cu un gust deosebit, exotic.

(more…)

Citeste tot