zahar | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Mantou – Gogoşi chinezeşti gătite în aburi

Acum câteva zile am dat o raită la magazinele chinezeşti din Dragonul Roşu 1 şi 2. Printre alte diverse ingrediente am cumpărat o cutie cu mantou congelate.

Mantou este echivalentul chinezesc al pâinii occidentale. Sunt foarte populare în nordul ţării, unde orezul este privit ca un aliment scump. Se consumă la micul dejun, sau ca gustare. Pot fi simple, ca cele luate de mine, sau cu diverse umpluturi.
(more…)

Citeste tot

Garides saganaki – Creveti gratinati cu sos de rosii

Saganaki este un termen ce denumeste branza prajita, sau gratinata. Tipurile de branza folosite cel mai des sunt kefalograviera, kefalotyri si feta. Feta este populara in Grecia, cu ea preparandu-se garides saganaki (creveti gratinati) si midia saganaki (scoici gratinate). Variantele care folosesc branza haloumi sunt caracteristice insulei Cipru, a carei cultura culinara este o mixtura de influente grecesti, turcesti si levantine.

(more…)

Citeste tot

Pui Chandoori

Pui Chandoori
Va prezint astazi cea de-a doua reteta gatita la “Ginger” cu ocazia evenimentului de pe data de 20 octombrie. Este o reteta foarte simpla, cu “manopera” putina.
Puiul Chandoori este, intr-un fel, o versiune chinezeasca a celebrului pui Tandoori, preparat de indieni. Carnea se poate prepara pe gratar, in cuptor de pamant, sau sub grill-ul cuptorului de la aragaz. Poate fi insotita de rondele de cartofi facute la cuptor, bucati de castravete, un sos picant si, bineinteles, orez cu bob lung fiert.
(more…)

Citeste tot

Peste tilapia cu curry si taitei de celofan

Peste tilapia cu curry si taitei de celofan
Aşa cum am promis ieri, revin cu reţetele preparate ieri la “Ginger” şi cu câteva amănunte legate de ele. Una dintre aromele “noi şi nu prea” pe care le-am ales a fost amestecul de condimente curry. Este pe piaţă de ani buni, fabricat de diverşi producători şi, ca atare, are diverse culori, arome predominante şi niveluri de condimentare. Amanunte despre curry puteţi găsi aici, este un subiect care îmi este drag şi pe care l-am abordat de mai multe ori, pe blog sau în emisiuni TV.
(more…)

Citeste tot

Arroz al horno

Este una dintre retetele pe care bucataria spaniola le-a adoptat prin filiera maura, arroz al horno fiind ruda buna cu pilaful arab. Ca si in cazul pilafului gatit in stil oriental, orezul din arroz al horno se gateste la cuptor, fara a-l amesteca.

(more…)

Citeste tot