zahar | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Porc dulce-acrisor

Aceasta reteta are si varianta video.

Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai curand cu pestele, decat cu carnea rosie sau cea de pasare. Totusi, aceasta reteta cantoneza, atat in varianta cu carne de porc cat si in cea cu carne de pui, este extrem de populara in restaurantele chinezesti din Occident.

(more…)

Citeste tot

Pastitsada

Cum m-am intors recent din Corfu, nu puteam scapa ocazia de a culege cateva retete locale. Am si gasit cateva deosebite si sper ca iubitorii de bucatarie mediteraneana sa fie interesati.

Pastitsada, care reflecta influenta bucatariei italiene asupra celei corfiote (Corfu este foarte aproape de Italia, iar venetienii au stapanit insula cateva sute de ani), este socotita o delicatesa si este caracterizata de gustul delicat si aroma sofisticata de cuisoare.
(more…)

Citeste tot

Bami Goreng

Bami Goreng
In indoneziana, „bami” inseamna „taitei”, iar „goreng” inseamna „prajit”. Este o replica a celebrei Nasi Goreng, aceasta din urma folosind orez in loc de taitei. Este una dintre retetele clasice indoneziene, binecunoscuta in lume. Exista mai multe variante ale acestei retete. De exemplu, se poate inlocui o parte din carnea de pui cu crabi, sau creveti; carnea de pui se poate, de asemenea, substitui cu porc.
(more…)

Citeste tot