zahar | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata de creveti cu orez si mar

Este o reteta simpla si decorativa, cu gust deosebit. In loc de creveti, se poate folosi si alt tip de carne gatita (scoici, peste, pui). Vegetarienii pot inlocui carnea cu boabe de fasole, din cutie, bine scurse si spalate.
Se poate folosi si orez gatit cu o zi inainte, incalzit si apoi afanat cu o furculita.

(more…)

Citeste tot

Improvizatii cu pungile de salate Eisberg – partea 1

Au aparut pe piata (le-am vazut cam prin toate supermarketurile) pungile cu salate eisberg; vegetalele sunt deja spalate, curatate si taiate, asa ca tot ce mai ai de facut este sa desfaci punga, sa rastorni continutul intr-un castron si sa-l transformi intr-o salata. Nu stiu exact cate astfel de produse sunt pe piata, eu am vazut si folosit cateva: amestec de morcovi si telina taiate julienne, amestec de diferite tipuri de salate, amestec de varza cu morcovi si sfecla, ruccola, valeriana, spanac tanar. Bineinteles, nu te impiedica nimeni sa iei mai multe plicuri si sa faci orice combinatie doresti.
(more…)

Citeste tot

Salata de pui cu busuioc

Este o reteta foarte simpla si rapida, aromata si gustoasa, perfecta pentru zilele fierbinti de vara cand nu aveti chef sa aprindeti aragazul doua zile consecutiv. In loc de busuioc puteti folosi menta sau marar. Se poate folosi orice fel de carne de pui gatita (fiarta, fripta sau prajita).

(more…)

Citeste tot

Salata de castraveti cu smantana

Salata de castraveti cu smantana
Exista nenumarate feluri de salate de castraveti cu iaurt, sau smantana, si diverse condimente. Aceasta este o varianta scandinava, foarte populara, in special in Suedia. Desi provine dintr-un climat rece, reteta este racoroasa, buna pe timp de vara. Cei care isi pazesc silueta cu grija, pot inlocui smantana cu un iaurt, mai sarac in grasimi.
(more…)

Citeste tot

Pui Chengdu

Este o reteta apartinand bucatariei din regiunea Sichuan, una dintre marile scoli culinare chinezesti. Chengdu este capitala Sichuan-ului nu numai din punct de vedere administrativ, ci si culinar. Reteta foloseste piper de Sichuan, un condiment caracteristic bucatariei din zona. Gustul sau este mai putin iute decat cel al piperului negru, iar iuteala sa, lenta in a se manifesta, un pic citrica si camforata, este gadilitoare, dand o usoara senzatie de amortire a limbii, foarte placuta si interesanta.

(more…)

Citeste tot

Fursecuri cu bomboane colorate

Fursecuri cu bomboane

Fursecuri cu bomboane colorate
Reteta de fursecuri este o reteta simpla si rapida si arata indeajuns de nostim ca sa ajunga una dintre preferatele copiilor. Fursecurile se pot servi atat calde, cat si reci. Daca doriti si alte retete va invit sa incercati si retetele de fursecuri de la Laura Adamache

  • Bucatarie: romaneasca
  • Dificultate: usor
  • Cantitate: 4-8 portii
  • Timp de preparare: 20 minute
  • Timp de gatit: 15-30 minute

(more…)

Citeste tot