Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: zahar
Pui cu sos Guilin
Orasul Guilin, din provincia Guangxi, este faimos pentru reputatul sau sos iute, preparat pe baza...
10 Comentarii
Dulceata de cirese amare
Dulceata de cirese amare (fara samburi) cu lamaie si vanilie Stiu ca tot internetul culinar...
16 Comentarii
Dulceata de nuci verzi
Dupa mine, dulceturile de nuci verzi si cirese amare sunt cele mai fine. Am fost...
21 Comentariu
Inghetata de pepene cu ghimbir
Se pare ca a venit vara. In orice caz, amiezile sunt calduroase, asa ca un...
12 Comentarii
Pui Tikka Masala
Iata una dintre cele retetele clasice ale bucatariei anglo-indiene, preparat aici intr-o varianta adaptata la...
25 Comentariu
Fajitas de pui cu salsa de rosii
Este un preparat extrem de popular in Mexic, unde este servit la masa de zi...
6 Comentarii
Chec cu fructe confiate si migdale
Desi prepararea dureaza destul de mult, reteta este foarte simpla si nu necesita prea multa...
17 Comentarii
Pui „Do piaza”
Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba...
24 Comentariu
Pastrav cu salsa si busuioc
Iata o reteta extrem de simpla, robusta dar delicioasa. Ea reuseste sa pastreze gustul natural...
9 Comentarii
Pui cu sos picant
Iata o reteta care intruneste toate calitatile: este rapida, simpla, aromata si delicioasa. Are insa...
16 Comentarii
Piept de rata cu sos de portocale
Rata cu portocale este una dintre retetele clasice ale bucatariei franceze. Traditional, se gateste o...
13 Comentarii
Bucataria siciliana – o „fiertura” cu multe arome (1)
Nu am fost niciodata în Sicilia, dar este unul dintre locurile la care visez si...
27 Comentariu
Pui cu cartofi si salata gatit la Vita Cook
Iata o noua reteta gatita cu Vita Cook, cuptorul cu halogen si convectie de la...
5 Comentarii
Merele imparatului
Acest desert este absolut delicios, rapid, foarte parfumat si usor, cu adevarat demn de un...
17 Comentarii
Pe urmele zaharului – partea 2
Pe la 1400 trestia-de-zahar a început sa fie plantata în insulele Madeira, Canare si St....
11 Comentarii
La gatit cu Vita Cook – partea 6
Peste cu curry Iata o noua reteta gatita cu Vita Cook, un cuptor a carui...
28 Comentariu
Gulab jamun
Gulab jamun – reteta din bucataria indiana Gulab jamun este un desert deosebit, in care...
17 Comentarii
Banane prajite
Bananele sunt un ingredient culinar popular in bucataria chineza, iar deserturile preparate cu ele sunt...
17 Comentarii
Dorada cu sos de lamaie
Imi place mult dorada si de aceea cumpar ori de cate ori mi se iveste...
17 Comentarii
La gatit cu Vita Cook – partea 3
Aripioare de pui marinate Revin cu o noua reteta gatita la Vita Cook. Este o...
4 Comentarii
Ha do si – Toasturi cu creveti
Iata o reteta simpla si rapida, provenind din nordul Chinei, unde graul si painea din...
3 Comentarii
La gatit cu Vita Cook – partea 2
Piept de pui cu cartofi Asa cum am promis anterior, revin cu noutati despre Vita...
13 Comentarii
Muschiulet de porc cu sos aromat si tartine de orez
De obicei nu propun pe blog retete complicate, cu “manopera” multa sau consumatoare de timp....
6 Comentarii
Spaghete cu ton si mozarella
Este o reteta traditionala, provenita din insula Capri. Ca multe alte preparate mediteraneene, salata aceasta...
11 Comentarii
Salata de paste cu peste afumat
Iata o reteta foarte simpla si rapida, mai ales daca se intampla sa aveti prin...
6 Comentarii
Rechin cu salata de orez
Carnea de rechin este densa si foarte gustoasa. Salata de orez face ca preparatul sa...
7 Comentarii
Ciuperci Alcor
Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le...
15 Comentarii
Pasta vindaloo – o mica bijuterie culinara
Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume,...
14 Comentarii
Midii cu spaghete
Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare....
20 Comentariu
Salata de fructe cu ghimbir
Statisticile blogului imi indica faptul ca aceasta reteta este cea de-a 300-a postata de mine....
18 Comentarii
Buzunare savuroase
Va propun astazi o reteta personala, vin deci cu buzunarele pline de bunatati. Reteta nu...
5 Comentarii
Salata de pui cu portocale si migdale
Orezul, portocalele si migdalele sunt trei dintre ingredientele care fac fala bucatariei spaniole. Coincidenta sau...
15 Comentarii
Inghetata cu nuca de cocos si vanilie
Au inceput caldurile, iar mie imi sunt profund nesuferite. Incerc sa-mi indulcesc suferinta racorindu-ma cu...
10 Comentarii
Inghetata de nuca de cocos cu limeta
Jamaicanii au la indemana o mare varietate de fructe tropicale cu care dau aroma inghetatelor....
6 Comentarii
Orez aromat cu apa de flori de trandafiri
Apa de trandafiri este una dintre aromele indragite ale bucatariei persane, unde se foloseste de...
12 Comentarii
Orez cu scortisoara si fructe uscate
Este o budinca de orez mai neobisnuita fata de ceea ce se prepara in mod...
8 Comentarii
Pe scurt despre sosul de rosii
Sosul de rosii este socotit a fi unul dintre cele cinci sosuri mama ale gastronomiei...
11 Comentarii
Pui cu orez dulce-acrisor
Retete similare se prepara in intreg Orientul Mijlociu. Preparatul este extrem de aromat si gustos,...
13 Comentarii
Budinca de orez cu mere
Mi-am permis sa prepar aceasta budinca arhicunoscuta venind cu un mic adaus de arome. A...
42 Comentariu
Salata de andive cu nuci si branza Gorgonzola
Este o reteta extrem de simpla, dar foarte gustoasa. Combinatia de gusturi si arome dintre...
28 Comentariu
Paste picante cu bacon
Este o salata foarte usor de preparat, rapida si bine echilibrata ca nutrienti, arome, gusturi...
46 Comentariu
Salata de andive cu somon afumat
Salata este delicioasa, plina de culoare, decorativa si se prepara foarte rapid. Gustul usor amarui...
19 Comentarii
Sos tuk trey
Bucataria cambodgiana este una extrem de bine aromata, fara sa fie insa prea iute, sau...
4 Comentarii
Carbonnade flamande
Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune...
5 Comentarii
Salata cu orez si stafide
Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert si...
16 Comentarii
Salata cu orez si rosii cherry
Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert. In...
Mantou – Gogosi chinezesti gatite în aburi
Acum cateva zile am dat o raita la magazinele chinezesti din Dragonul Rosu 1 si...
4 Comentarii
Garides saganaki – Creveti gratinati cu sos de rosii
Saganaki este un termen ce denumeste branza prajita, sau gratinata. Tipurile de branza folosite cel...
Orez cu lapte, miere si fistic
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. In loc de miere se pot folosi...
Pui Chandoori
Va prezint astazi cea de-a doua reteta gatita la „Ginger” cu ocazia evenimentului de pe...
8 Comentarii
Peste tilapia cu curry si taitei de celofan
Asa cum am promis ieri, revin cu retetele preparate ieri la „Ginger” si cu cateva...
4 Comentarii
Takpokkum – Pulpe de pui brezate
Pulpele de pui din aceasta reteta sunt foarte aromate si suculente datorita marinadei cu care...
22 Comentariu
Arroz al horno
Este una dintre retetele pe care bucataria spaniola le-a adoptat prin filiera maura, arroz al...
2 Comentarii
Orez cu lapte, mere si dulceata de visine
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Se folosesc mere cu textura crocanta, care...
4 Comentarii
Orez prajit cu pui si ardei
Este o reteta care foloseste orezul fiert, ramas de pe o zi pe alta. Preparatul...
9 Comentarii
Porc dulce-acrisor
Aceasta reteta are si varianta video. Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai...
20 Comentariu
Orez cu lapte si stafide
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Am folosit stafide mari si carnoase, care...
5 Comentarii
Sguatsego – Vitel in sos tomat
Sguatseto este una dintre delicatesele corfiote, localnicii preparand-o cel mai adesea cu carne de vitel,...
Pastitsada
Cum m-am intors recent din Corfu, nu puteam scapa ocazia de a culege cateva retete...
Vita Chow Mein
Exista variante ale acestei retete care folosesc diferite tipuri de taitei si diferite tipuri de...
6 Comentarii