blog de Gastronomie
Iata o reteta foarte simpla si rapida, mai ales daca se intampla sa aveti prin [...]
6 Comentarii
Carnea de rechin este densa si foarte gustoasa. Salata de orez face ca preparatul sa [...]
7 Comentarii
Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le [...]
15 Comentarii
Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume, [...]
14 Comentarii
Mi-am impus sa mananc minim de doua ori pe saptamana peste si/sau fructe de mare. [...]
Statisticile blogului imi indica faptul ca aceasta reteta este cea de-a 300-a postata de mine. [...]
18 Comentarii
Va propun astazi o reteta personala, vin deci cu buzunarele pline de bunatati. Reteta nu [...]
5 Comentarii
Orezul, portocalele si migdalele sunt trei dintre ingredientele care fac fala bucatariei spaniole. Coincidenta sau [...]
Au inceput caldurile, iar mie imi sunt profund nesuferite. Incerc sa-mi indulcesc suferinta racorindu-ma cu [...]
10 Comentarii
Jamaicanii au la indemana o mare varietate de fructe tropicale cu care dau aroma inghetatelor. [...]
Apa de trandafiri este una dintre aromele indragite ale bucatariei persane, unde se foloseste de [...]
12 Comentarii
Este o budinca de orez mai neobisnuita fata de ceea ce se prepara in mod [...]
8 Comentarii
Sosul de rosii este socotit a fi unul dintre cele cinci sosuri mama ale gastronomiei [...]
11 Comentarii
Retete similare se prepara in intreg Orientul Mijlociu. Preparatul este extrem de aromat si gustos, [...]
13 Comentarii
Mi-am permis sa prepar aceasta budinca arhicunoscuta venind cu un mic adaus de arome. A [...]
Este o reteta extrem de simpla, dar foarte gustoasa. Combinatia de gusturi si arome dintre [...]
Este o salata foarte usor de preparat, rapida si bine echilibrata ca nutrienti, arome, gusturi [...]
Salata este delicioasa, plina de culoare, decorativa si se prepara foarte rapid. Gustul usor amarui [...]
19 Comentarii
Bucataria cambodgiana este una extrem de bine aromata, fara sa fie insa prea iute, sau [...]
4 Comentarii
Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune [...]
Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert si [...]
16 Comentarii
Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert. In [...]
Acum cateva zile am dat o raita la magazinele chinezesti din Dragonul Rosu 1 si [...]
Saganaki este un termen ce denumeste branza prajita, sau gratinata. Tipurile de branza folosite cel [...]
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. In loc de miere se pot folosi [...]
Va prezint astazi cea de-a doua reteta gatita la “Ginger” cu ocazia evenimentului de pe [...]
Asa cum am promis ieri, revin cu retetele preparate ieri la “Ginger” si cu cateva [...]
Pulpele de pui din aceasta reteta sunt foarte aromate si suculente datorita marinadei cu care [...]
Este una dintre retetele pe care bucataria spaniola le-a adoptat prin filiera maura, arroz al [...]
2 Comentarii
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Se folosesc mere cu textura crocanta, care [...]
Este o reteta care foloseste orezul fiert, ramas de pe o zi pe alta. Preparatul [...]
9 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai [...]
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Am folosit stafide mari si carnoase, care [...]
Sguatseto este una dintre delicatesele corfiote, localnicii preparand-o cel mai adesea cu carne de vitel, [...]
Cum m-am intors recent din Corfu, nu puteam scapa ocazia de a culege cateva retete [...]
Exista variante ale acestei retete care folosesc diferite tipuri de taitei si diferite tipuri de [...]
“Nuoc cham” este, poate, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit de [...]
Din cele mai vechi timpuri, oamenii din Anatolia pastrau gheata depozitand-o în crevasele muntilor, pe [...]
Este o reteta extrem de simpla, preparata din ingrediente sanatoase si de buna calitate. Rosiile [...]
In indoneziana, „bami” inseamna „taitei”, iar „goreng” inseamna „prajit”. Este o replica a celebrei Nasi [...]
Este o reteta simpla si decorativa, cu gust deosebit. In loc de creveti, se poate [...]
Am vorbit ieri despre pungile ce contin diverse tipuri de vegetale cu care se pot [...]
Au aparut pe piata (le-am vazut cam prin toate supermarketurile) pungile cu salate eisberg; vegetalele [...]
Este o reteta foarte simpla si rapida, aromata si gustoasa, perfecta pentru zilele fierbinti de [...]
Exista nenumarate feluri de salate de castraveti cu iaurt, sau smantana, si diverse condimente. Aceasta [...]