zahar | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui “Do piaza”

Puiul Do Piaza este extrem de popular in toate restaurantele din afara Indiei. In limba hindi, “do” inseamna doua, iar “piaz” inseamna ceapa, termenul descriind fie o mancare la care se foloseste dublul cantitatii normale de ceapa, fie una in care ceapa este folosita de doua ori in cursul procesului de preparare. Varianta de fata foloseste ceapa chiar in trei feluri diferite.

(more…)

Citeste tot

Pui cu sos picant

Iata o reteta care intruneste toate calitatile: este rapida, simpla, aromata si delicioasa. Are insa si un defect, bat-o vina, unul singur: foloseste 2-3 ingrediente mai greu de gasit, foarte chinezesti. Nu este vina ei, caci este o reteta chinezeasca, ci a mea, fiindca o propun in Romania. Sper sa fiu iertat, caci cei pasionati de bucataria chinezeasca o vor gasi interesanta, iar cei care o vor putea gati se vor delecta cu ceva deosebit.

(more…)

Citeste tot

Bucătăria siciliană – o „fiertură” cu multe arome (1)

Nu am fost niciodată în Sicilia, dar este unul dintre locurile la care visez şi unde ştiu că voi ajunge neapărat în următorii 2-3 ani. Sicilia mă fascinează pentru că este locul cu una dintre cele mai interesante şi mai complexe culturi culinare din Europa.
Deşi tot ceea ce ştiu despre Sicilia este din cărţi, filme şi, foarte puţin, de la un prieten sicilian, cred că materialele adunate de mine vă pot crea o imagine – chiar dacă lipsită de forţa pe care o dă unui povestitor cunoaşterea directă, de la faţa locului, a subiectului său – grăitoare şi incitantă, care să vă aducă informaţii interesante şi să vă stimuleze apetitul intelectual.
(more…)

Citeste tot

Merele imparatului

Acest desert este absolut delicios, rapid, foarte parfumat si usor, cu adevarat demn de un cap incoronat. Mai este insa si la indemana oricui citeste aceasta reteta. Este un preparat plin de fructe colorate, perfect pentru o masa festiva, cum este cea de Craciun.

(more…)

Citeste tot