Au trecut deja 2 săptămâni de când GUXT a început să funcţioneze în regim normal. Au fost două săptămâni grele, ca orice început, în care am muncit în medie cam 12 ore în fiecare zi, inclusic sâmbetele şi duminicile.

Am avut în total 9 evenimente. Mai mult decât m-aş fi aşteptat pentru un început, mai puţin decât îmi doresc atunci când ajungem să funcţionăm cu motoarele turate la maxim. Am organizat evenimente publice şi private, degustări, împerecheri de vinuri şi mâncăruri, conferinţe, cursuri de gătit. Chiar dacă uneori numărul de participanţi a fost sub aşteptări, la fel de bine alteori mi le-a depăşit.
Am dat sute de telefoane, am făcut zeci de bannere, am conceput, alături de Costel Clipescu, zeci de meniuri şi de reţete şi am împărţit laudele participanţilor. Pot afirma că nimeni nu a plecat nemulţumit de la vreun eveniment gândit, planificat, gătit şi servit la GUXT.
Sunt obosit, foarte obosit chiar, dar mulţumit.

Am neglijat blogul, aşa cum mă şi aşteptam, de altfel. În ultimele zile l-am cam transformat într-o succesiune de bannere care publicitează evenimentele de la GUXT. Acest lucru se va schimba. Site-ul GUXT este în lucru, la un moment dat (pe care mi-l doresc cât mai apropiat) va fi şi funcţional; pagina de FB a GUXT va împlini astă-seară 3 zile de existenţă.

Publicitarea evenimentelor se va face, de acum, încolo, pe site-ul GUXT şi FB. Blogul meu se va reîntoarce la destinaţia iniţială, cea de promovare a culturii gastronomice. Mai mult, vă anunţ că în câteva zile, blogul va avea o altă faţă. Nu doar ca aspect, ci şi ca programare. Va fi mai uşor de administrat, mai lesne de optimizat mpentru trafic, mai plăcut de utilizat şi mai interactiv. Vor fi, probabil, câteva zile, poate o săptămână, când lucrurile nu vor funcţiona tocmai perfect, de aceea vă rog din suflet să-mi semnalaţi orice vi se pare suspect în funcţionarea sa.

Revenind la GUXT, voi anunţa, bineînţeles, o dată pe săptămână, şi programul evenimentelor. Acolo se desfăşoară lucruri interesante, care merită comunicate.

Iată programul din săptămâna 19-26 mai 2014, de la GUXT, str. Dimitrie Racoviţă nr. 37, sector 2, Bucureşti:
Marti 20 mai:
Cursuri de practica si teorie culinara: Paste de casa
Tagliatelle, linguine, ravioli, lasagna
Preţ: 220 lei participant, 100 lei însoţitor

Vineri 23 mai:
Eveniment public: Bucătărie napolitană
Zucchini alla scapece
Risotto alla pescatora
Saltimbocca alla sorrentina
Baba al rum
Preţ: 109 lei

Sambata 24 mai:
Cursuri de practica si teorie culinara: Paste de casa
Tagliatelle, linguine, ravioli, lasagna
Preţ: 220 lei participant, 100 lei însoţitor

Duminica 25 mai:
Food & Wine Pairing: Simonsig Chenin Blanc, Trapiche Broquel Torrontes, L’Hospitalet Grenache Rosé

Salată de cuşcuş cu ierburi aromate, fructe şi legume
Creveţi la tigaie cu sos de vin şi usturoi
Gnocchi cu sos de smântână şi somon fumé
Preţ: 139 lei

Detalii la 0722.502.681 sau radu.popovici[around]reteteleluiradu.ro

Înscrierile la evenimente se fac achitând în avans sumele indicate la fiecare eveniment in contul companiei SAVOR EVENTS srl, CUI 26309027, cont RO81INGB0000999904181899, deschis la ING BANK, cu mentiunea, restectiv, PASTE / NAPOLI / PAIRING

Acestea fiind zise, închei dându-vă întâlnire luni. Am în pregătire un material despre istoria culinară a civilizaţiei maya, dar nu cred că voi fi capabil să-l termin atât de repede, aşa că vă voi oferi, probabil, o nouă reţetă, una dintre multele gătite la GUXT în ultimele două săptămâni.