Cum au trecut ultimele doua saptamani

Au trecut deja 2 saptamani de cand GUXT a început sa functioneze în regim normal. Au fost doua saptamani grele, ca orice început, în care am muncit în medie cam 12 ore în fiecare zi, inclusic sambetele si duminicile.

Am avut în total 9 evenimente. Mai mult decat m-as fi asteptat pentru un început, mai putin decat îmi doresc atunci cand ajungem sa functionam cu motoarele turate la maxim. Am organizat evenimente publice si private, degustari, împerecheri de vinuri si mancaruri, conferinte, cursuri de gatit. Chiar daca uneori numarul de participanti a fost sub asteptari, la fel de bine alteori mi le-a depasit.
Am dat sute de telefoane, am facut zeci de bannere, am conceput, alaturi de Costel Clipescu, zeci de meniuri si de retete si am împartit laudele participantilor. Pot afirma ca nimeni nu a plecat nemultumit de la vreun eveniment gandit, planificat, gatit si servit la GUXT.
Sunt obosit, foarte obosit chiar, dar multumit.

Am neglijat blogul, asa cum ma si asteptam, de altfel. În ultimele zile l-am cam transformat într-o succesiune de bannere care publiciteaza evenimentele de la GUXT. Acest lucru se va schimba. Site-ul GUXT este în lucru, la un moment dat (pe care mi-l doresc cat mai apropiat) va fi si functional; pagina de FB a GUXT va împlini asta-seara 3 zile de existenta.

Publicitarea evenimentelor se va face, de acum, încolo, pe site-ul GUXT si FB. Blogul meu se va reîntoarce la destinatia initiala, cea de promovare a culturii gastronomice. Mai mult, va anunt ca în cateva zile, blogul va avea o alta fata. Nu doar ca aspect, ci si ca programare. Va fi mai usor de administrat, mai lesne de optimizat mpentru trafic, mai placut de utilizat si mai interactiv. Vor fi, probabil, cateva zile, poate o saptamana, cand lucrurile nu vor functiona tocmai perfect, de aceea va rog din suflet sa-mi semnalati orice vi se pare suspect în functionarea sa.

Revenind la GUXT, voi anunta, bineînteles, o data pe saptamana, si programul evenimentelor. Acolo se desfasoara lucruri interesante, care merita comunicate.

Citeste si articolul →   Salata de rucola cu branza albastra, nuci si capsuni

Iata programul din saptamana 19-26 mai 2014, de la GUXT, str. Dimitrie Racovita nr. 37, sector 2, Bucuresti:
Marti 20 mai:
Cursuri de practica si teorie culinara: Paste de casa
Tagliatelle, linguine, ravioli, lasagna
Pret: 220 lei participant, 100 lei însotitor

Vineri 23 mai:
Eveniment public: Bucatarie napolitana
Zucchini alla scapece
Risotto alla pescatora
Saltimbocca alla sorrentina
Baba al rum
Pret: 109 lei

Sambata 24 mai:
Cursuri de practica si teorie culinara: Paste de casa
Tagliatelle, linguine, ravioli, lasagna
Pret: 220 lei participant, 100 lei însotitor

Duminica 25 mai:
Food & Wine Pairing: Simonsig Chenin Blanc, Trapiche Broquel Torrontes, L’Hospitalet Grenache Rosé

Salata de cuscus cu ierburi aromate, fructe si legume
Creveti la tigaie cu sos de vin si usturoi
Gnocchi cu sos de smantana si somon fumé
Pret: 139 lei

Detalii la 0722.502.681 sau radu.popovici[around]reteteleluiradu.ro

Înscrierile la evenimente se fac achitand în avans sumele indicate la fiecare eveniment in contul companiei SAVOR EVENTS srl, CUI 26309027, cont RO81INGB0000999904181899, deschis la ING BANK, cu mentiunea, restectiv, PASTE / NAPOLI / PAIRING

Acestea fiind zise, închei dandu-va întalnire luni. Am în pregatire un material despre istoria culinara a civilizatiei maya, dar nu cred ca voi fi capabil sa-l termin atat de repede, asa ca va voi oferi, probabil, o noua reteta, una dintre multele gatite la GUXT în ultimele doua saptamani.


10 comentarii pe “Cum au trecut ultimele doua saptamani

  1. cristi-j spune:

    Sigur o sa ma obisnuiesc cu aspectul, nu-i o problema, doar mi-am spus parerea.
    Retetele apar postate in categoria “Culinaria” dar aceasta nu apare in meniul de sus, acolo apare “Retete” iar Culinaria nu apare in alte parti.
    In coloana dreapta, la ultimele 5 articole, daca dai click pe “observatorul gastronomic” de la articolul “cum au trecut ultimele 2 saptamani” apare ce-am zis eu. Am apasat din greseala.
    Corect, ma refeream la prea putin inalta, nu pot sa vad vad ce-am scris.

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: Aha, acum am vazut ce vrei sa spui cu Observatorul Gastronomic. O sa corectez.
      Blogul inca nu este definitivat. Acum este in faza de teste finale, cand se mai corijeaza unele disfunctionalitati. Probabil ca in 1-2 saptamani totul va fi pus la punct.

  2. cristi-j spune:

    De aici, cele spuse de tine suna a vesti bune asa ca primeste multe incurajari din partea mea, atat in privinta evenimentelor Guxt, a fetei noi pentru blog, cat si a impacarii celor doua.

    Nu stiu, probabil blogul e inca in lucru asa ca unele lucruri se vor schimba dar deocamdata am observat urmatoarele:
    Nu cred ca imi place cum arata noua fata, mi se pare mult prea simplista si seaca.
    Nu e nevoie de doua casute de cautare, una in meniul de sus si una pe coloana din dreapta.
    Daca acum coloana principala e mai lata poate ar fi bine sa maresti si latimea pozelor, asa arata cam ciudat.
    Casuta cu „Recomandarile mele” e necesara, nu stiu de ce ai scos-o, dar arata neplacut sin punctul meu de vedere, pentru ca era tot cu poze cu retete si se misca prea repede, erau prea multe chestii care se miscau pe pagina. Trebuie s-o pui pentru legatura cu Guxt si/sau alti parteneri.
    Chiar ai renuntat de tot la publicitate? Nu zic ca imi placea dar nu era folositoare pentru tine ?
    Nu inteleg parte de „Sumar reteta” si poate de aceea mi se pare inutila, nu face decat sa repete aceleasi chestii care se gasesc cu jumatate de pagina mai sus.
    Ma asteptam sa faci o categorie separata pentru lectiile despre metode si tehnici de gatit, acum „Feed me tender” are tot felul de alte chestii.
    Categoria pentru retete e in acelasi timp „Culinaria” si „Retete”
    E nevoie de link-uri pentru site Guxt, FB Guxt si toate celelalte locuri pe unde faci cate ceva, si articolul saptamanal despre evenimentele viitoare.
    Daca dai click pe „Observatorul gastronomic” in coloana dreapta, scrie „Unde mancam bine in Bucuresti? Va raspunde Radu Popovici cu informatii despre restaurante, meniuri, preturi si alte chestii interesante”. Esti sigur ca asta ai vrut sa spui pentru ca daca dai click din meniu scrie altceva?
    Casuta pentru lasat comentarii e mult prea ingusta.

    Daca mai vad si altele, iti mai spun.

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: Multumesc pentru observatii. Unele dintre ele sunt in lucru deja.
      Imi pare rau ca nu-ti place noua fata; faci opinie separata de toti ceilalti care s-au pronuntat pana acum. Sper sa te obisnuiesti cu ea.
      Pozele vor fi mai late in viitor.
      Casuta cu recomandari a disparut momentan fiindca nu mai recomand nimic pe moment. Va reaparea.
      Am renuntat la publicitate, cel putin pe moment. Poate chiat definitiv. Imi complica prea mult pagina, iar castigurile banesti erau nesemnificative.
      Partea cu sumar reteta ajuta la CEO. O tin deocamdata sub observatie.
      Nu inteleg ce vrei sa spui cu Culinaria si Retete. Nu vad la ce te referi, cred ca imi scapa.
      La fel, daca eu dau clic pe Observatorul gastronomic, nu imi apare textul pe care il mentionezi.
      La fel, casuta pentru comentarii este lata cat coloana din stanga. De ce este mult prea ingusta? Poate prea putin inalta?

  3. Boutiere Silvia spune:

    Radu eu inteleg ce inseamna proiectul demarat de tine si gasesc normal sa faci publicitate, sa te implici cu tot ce ai in proiect sa ai mai putin timp sa scrii retete pe blogul tau….Succes mult si rabdare celor care te urmaresc, fara suparare cred ca ai scris si postat sute de retete , articole, si cam tot ce se putea scrie ca sa fie la indemana unui clik pentru cei ce cauta pe net….acum trebuei sa te dedici si proiectului GUXT. Inca o data succes !

    • Radu Popovici spune:

      @Boutiere Silvia: Multmesc pentru urare. In rest nu vreau sa mai comentez, fiindca doar ma enervez si abia mi-a trecut.

  4. Ionut spune:

    Era cazul. Din 5 mai pana pe 12 mai au fost 9 posturi numai cu reclame la diferite evenimente. Oamenii veneau pentru retete, nu neaparat pentru evenimente. E o idee f. buna ce faceti, aduceti un suflu nou, dar… Pana acum, in afara de mine am mai auzit de inca 3 persoane care v-au scos din rss reader tocmai din motivul asta. “de ce sa mai tin in reader? mai bine stau vreo 2 saptamani fara sa intru, ca in 2 saptamani poate se mai strang niste retete noi. Altfel e numai reclama”. Mai revin in cateva saptamani, imi doresc mult ca site-ul sa revina la ceea ce facea (atat de bine!) inainte. Dupa cum spuneam, o parere subiectiva.

    • Radu Popovici spune:

      @Ionut: Mda… Intr-adevar, oamenii nu sunt ingrati.
      Din 9 februarie 2009 pana in 5 mai 2014 au fost peste 1500 de posturi fara reclama. In ultimele 7 zile au fost 9 numai cu reclame si cateva persoane s-au simtit deranjate: m-au scos din rss reader. Bine au facut.
      Daca as fi putut, m-as fi scos singur de pe lista lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.