Paste de orez fierte
Cum, in ultimul timp, multe persoane vor sa evite prezenta glutenului in dieta, pastele de orez incep sa devina din ce in ce mai populare. Pastele de orez sunt, pur si simplu, preparate din orez alb, sau brun, in loc de semolina, sau faina de grau. Gatitul lor cere o tehnica diferita de cea cu care se gatesc pastele de grau; tehnica cere atentie, caci este usor ca pastele de orez sa fie gatite prea mult si sa devina gelatinoase. Urmati cu strictete regulile de mai jos si veti obtine rezultate excelente.

1. Umpleti o oala cu apa si puneti-o pe flacara mare.
2. Adaugati 2 linguri de ulei si 1 lingurita de sare.
3. Dati lichidul in clocot.
4. Adaugati 500 g de paste de orez.
5. Amestecati imediat, separand pastele in apa. Daca nu faceti acest lucru, pastele se vor lipi una de alta.
6. Amestecati pastele constant, cat timp apa se indreapta catre punctul de fierbere.
7. Micsorati flacara si acoperiti oala cu un capac. Amestecati la fiecare 30 de secunde, pentru a va asigura ca pastele nu se lipesc unele de altele.
8. Verificati pastele dupa ce au fiert 2 minute, la flacara mica. Gustati pastele la fiecare minut dupa aceasta perioada.
9. Luati oala de pe foc si scurgeti pastele, atunci cand sunt facute dupa gustul dvs. Pastele se scurg imediat, caci daca sunt lasata in continuare in apa fierbinte, chiar si numai 30 de secunde, se vor supra-gati.
 
Sfat important:
Daca ati „reusit” sa gatiti pastele prea mult, scurgeti-le imediat si tineti-le sub jet de apa rece timp de 3-5 minute. Acest truc ar putea sa salveze pastele.