Este o mancare plina de culoare, gatita intr-un sos condimentat, si merge excelent alaturi de orez pulao si de paine nan.
Curry de legume
Bucatarie: indiana
Grad de dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 45 minute

Ingrediente:
1 vanata, taiata cubulete
500 g cartofi noi, curatati de coaja si taiati cubulete
250 g conopida, taiata bucati
250 g ciupercute, intregi
1 ceapa mare, feliata
250 g morcovi, taiati rondele
6 linguri de ghee (sau unt, sau ulei)
2 catei de usturoi, pisati
5 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt
1-2 ardei iuti verzi, curatati de seminte si tocati
1 lingura de paprika
2 lingurite de seminte de coriandru, macinate
1 lingura de pudra, sau pasta de curry, de iuteala medie
1 3/4 cana cu supa de legume (preparata din cubulete de concentrat)
400 g rosii tocate, din cutie
1 ardei gras verde, curatat de seminte si taiat fasiute
1 lingura de amidon
2/3 cana cu lapte de cocos
2-3 linguri de migdale, macinate
sare
frunze proaspete de coriandru (sau patrunjel), pentru ornat

Instructiuni:
Se incinge ghee-ul intr-o cratita mare, se adauga ceapa, cartofii, conopida si morcovii si se gatesc la foc mediu timp de 3 minute, amestecand frecvent. Se adauga usturoiul, ghimbirul, ardeii iuti, paprika, coriandrul macinat si pudra sau pasta de curry; se gatesc ingredientele 1 minut, amestecand continuu.

Se adauga supa, rosiile, vanata si ciupercutele. Se amesteca si se asezoneaza cu sare. Se acopera cratita si se gatesc ingredientele 30 de minute, amestecand ocazional, pana ce toate vegetalele sunt fragede.
Se adauga ardeiul gras, se acopera cratita si se continua gatitul alte 5 minute.

Se amesteca cu grija amidonul cu laptele de cocos si se adauga in cratita. Se adauga migdalele si se gateste totul 2 minute, amestecand permanent. Se asezoneaza din nou cu sare, daca este necesar. Se transfera curry-ul pe farfurii calde si se servste fierbinte, ornat cu fire proaspete de coriandru.