Daca nu aveti la indemana cartofi dulci, puteti folosi fara nici o problema cartofi simpli, folosindu-i exact in modul descris de reteta, la care adaugati 2 lingurite de zahar.
Ienibaharul poate fi inlocuit cu un amestec de piper, ghimbir macinat, scortisoara si cuisoare.


Bucatarie: jamaicana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 35 minute

Ingrediente:
400 g cotlet de porc dezosat (sau muschi file), taiat cubulete
sare
piper negru, proaspat macinat
2 linguri de ulei de floarea-soarelui, sau de porumb
1 ceapa mare, tocata
2 cm bucata de ghimbir, tocata marunt
1 ardei gras verde, curatat si tocat
4 catei de usturoi, tocati
2 linguri de praf de curry
1 lingura de cimbru proaspat (sau 1 lingurita de cimbru uscat)
1/2 lingurita de ienibahar, macinat
1/2 lingurita de scortisoara, macinata
2 cani cu bulion de pui, sau de legume
600 g cartofi dulci, curatati si taiati bucatele
150 g rosii tocate, din cutie, sau proaspete
2 ardei iuti, despicati pe lungime pana la jumatate
2 foi de dafin
1 rosie coapta, taiata rondele, pentru ornat
cateva frunze de coriandru (sau patrunjel), pentru ornat

Instructiuni:
Se asezoneaza carnea cu sare si piper. Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare, la foc iute. Se adauga carnea si se prajeste 8-10 minute, amestecand ocazional, pana ce este facuta rumenita uniform, dupa preferinta. Se scoate din tigaie si se pune pe prosoape de hartie, sa se scurga de excesul de ulei.

Se micsoreaza putin flacara si se adauga restul de ulei. Se adauga ceapa, ghimbirul si ardeiul gras si se gatesc 5 minute, amestecand frecvent, pana ce se inmoaie. Se adauga usturoi, praf de curry, cimbru, ienibahar si scortisoara; se gatesc ingredientele 1 minut, amestecand.

Se adauga bulionul, cartofii dulci, rosiile, ardeii iuti si frunzele de dafin. Se da mixtura in clocot, apoi se micsoreaza flacara cat sa fiarba incet. Se acopera tigaia si se fierb 15 minute, amestecand ocazional, pana ce cartofii sunt fragezi.

Se adauga bucatelele de carne si se continua gatitul 2 minute, pana ce carnea este bine incinsa. Se scot ardeii iuti si foile de dafin si se serveste, ornat cu feliute de rosie si frunze de coriandru.