Aceasta reteta are si varianta video.
Cardamomul este socotit cel mai frumos mirositor condiment, si, dupa sofran si vanilie, este, poate, cel mai scump. Reteta de fata este originara din Mumbai, si a fost adusa acolo de emigrantii pakistanezi care s-au stabilit in zona, in secolul trecut. Acest curry este foarte aromat, cu gust picant. Mai multe despre cardamom puteti afla aici.

Bucatarie: indiana
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 25 minute

Ingrediente
2 piepti de pui (circa 800 g in total) dezosati, fara piele, taiati cubulete
400 ml iaurt
35 de pastai de cardamom, semintele de la
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
2 lingurite de boabe de piper negru
1 lingurita de curcuma, macinata
1 lingurita de boia iute
2 lingurite de boabe de coriandru, macinate
1 cutie de rosii tocate, circa 250 g
1 ardei iute verde, taiat rondele, pentru ornat
2 rosii, feliate subtire, pentru servit
sare, dupa gust

Instructiuni:
Se piseaza semintele de cardamom intr-o piua (sau intr-un blender), cat sa se obtina o pudra fina. Se amesteca cu putin iaurt, ca sa formeze o pasta.
 
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga pasta de cardamom si boabele de piper negru si se prajesc 2-3 minute, la foc mediu. 

Se adauga carnea, curcuma, boiaua si coriandrul. Se amesteca bine si se soteaza 10 minute, amestecand continuu pentru a preveni lipirea ingredientelor. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa. 

Se micsoreaza flacara si se adauga iaurtul, ardeiul iute (se pun deoparte cateva rondele, pentru ornat) rosiile tocate si sare, dupa gust. Se continua gatitul 5 minute, pana ce carnea este frageda. Se serveste cu orez fiert, ornat cu feliute de rosii si rondele de ardei iute.

Sfaturi:
Cardamom pastai se gaseste in macelariile arabesti, si in magazinele chinezesti (cum este Dragonul Rosu). Daca nu gasiti pastai de cardamom, cumparati un pliculet cu cardamom macinat (se gaseste in supermarket, produs de Fuchs) si sariti operatiunea de pisare, de la inceput. Amestecati direct cardamomul macinat cu iaurtul.