Curry-ul din borcan este aromat si are o culoare aurie, frumoasa. Nu este picant, asa ca, potrivindu-l dupa gustul meu, am adaugat putin ardei iute. Nu este obligatoriu sa faceti la fel, dar luati-va precautiunea de a gusta mai intai sosul si de al adapta gustului dvs.
Am dat acum cateva zile, la Carrefour, peste acest produs. Nu sunt un mare amator de produse gata preparate, decat un cazul in care nu mi-l pot prepara singur. N-o sa ma apuc, de exemplu, sa-mi fac propriul mustar, sau propriul ketchup. Dar imi fac singur maioneza, amestecurile de condimente si mancarea. Totusi, daca esti foarte grabit, sau foarte flamand, si nu poti aloca timp gatitului, produsele de acest tip se pot dovedi folositoare. Costa doar vreo 8 lei, adica suportabil pentru buzunarele noastre, si se poate folosi la prepararea a patru portii. M-am gandit ca, incercandu-l, as putea fi de folos si altor cititori care nu prea au chef de experimente pe cont propriu si care vor sa mearga la fix, cumparand in cunostinta de cauza.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 10 minute
Ingrediente:
400 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat cubulete, sau fasiute subtiri
1 borcan cu sos de curry
1 lingura de ulei de floarea-soarelui
1/2 ardei iute verde, tocat marunt (optional)
patrunjel proaspat, tocat, pentru servit
orez fiert, pentru servit
sare
Instructiuni:
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, sau wok. Se adauga carnea si ardeiul iute, se sareaza si se gatesc, la foc mediu-mare, pana ce carnea este facuta si rumenita dupa dorinta.
Se adauga continutul borcanului de curry si se amesteca bine. Se gateste pana ce sosul da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se amesteca 2 minute, pana ce toata mixtura este bine incinsa.
Se serveste curry-ul cu orez fiert, presarat cu frunze proaspete de patrunjel.
Concluzie: produsul merita cumparat, ceea ce puteti obtine nu consuma mult timp, este aromat si gustos, adica satisfacator din toate punctele de vedere. Se poate folosi cu pui, peste, porc, vita si chiar doar cu legume (cartofi, linte, fasole, morcovi, broccoli, conopida etc.).
Multumesc mult pentru recomandari si reteta 🙂
O idee bine venita. Si eu am stat cam rau cu timpul saptamana asta. Am gasit niste borcane cu sos pentru curry de la “Patak’s”. Daca nu le-ati incercat pana acum, si daca va ies in cale nu le ocoliti.
@Virgiliu: Am folosit cel putin unul dintre ele, dar nu mai tin minte care. Am o mica provizie de paste de curry din Thailanda; mai apelez la ele din cand in cand.