Curs de practica si teorie culinara: „Fructe de mare – modulul 1”

Tema cursului nu a fost aleasa întamplator. Am fost abordat de multe persoane care nu gatesc fructe de mare de teama sa nu greseasca ceva atunci cand le aleg sau cand le trateaza termic.
De fapt, fructele de mare sunt foarte simplu de gatit, daca ai la îndemana cateva informatii utile si daca esti bine sfatuit. Dupa aceea, lucrurile se simplifica mult si te poti bucura de ele în multe preparate diferite.
bannerFructeMare121 - Curs de practica si teorie culinara: „Fructe de mare – modulul 1” 1 - Retetele lui Radu

Cum pe piata noastra exista deja mai multe feluri de crustacee, cefalopode, moluste si chiar echinoderme, unele foarte scumpe, altele mult mai abordabile ca pret, am decis sa împart fructele de mare în trei module. Primul dintre ele se ocupa de midii, caracatite si scoici Saint-Jacques. La acest curs vom avea si un colaborator traditional al acestui blog, firma RFamily, importator de peste si fructe de mare.

Cursantii vor învata sa aleaga fructele de mare, sa le curete, sa le marineze, sa le gateasca si sa le serveasca. Vor pleca nu doar cu amintiri placute, ci si cu o mapa ce contine retetele si o diploma de absolvire a cursului. Cursantii vor avea la discretie apa plata, apa carbogazoasa, cafea si suc.

Numarul de locuri este nu limitat, ci foarte limitat. Sunt doar 4 locuri de cursanti si 4 locuri de însotitori. Care este diferenta dintre cele doua posturi? Un cursant gateste efectiv si permanent, în timp ce un însotitor poate doar asista si, lucru deloc de neglijat, poate manca ceea ce gatesc cursantii, caci fiecare dintre acestia va gati doua portii. Este astfel încurajata participarea cuplurilor, de orice fel, soti, prieteni, colegi, caci socializarea este mult usurata, ca si gatitul, de fapt. Bineînteles, nimeni si nimic nu-i împiedica pe cursanti si însotitori sa schimbe oricand locurile între ei.

Meniul va cuprinde midii gatite în stil provensal (cu usturoi, ierburi aromate, ulei de masline si sos de rosii) servite cu orez, salata mediteraneana de caracatita cu otet balsamic, ierburi aromate si ceapa rosie si scoici Saint-Jacques cu sos de praz si ierburi aromate.

Citeste si articolul →   A fost "Sunday Grilling" - meniu marocan - 21 aprilie 2013

Pretul participarii este de 250 lei pentru cursanti si 100 lei pentru însotitori. Pentru a participa la eveniment, în postura de cursant sau d eînsotitor, sumele respective se platesc în avans în contul RO72RZBR0000060007711179, deschis pe numele meu la Raiffeisen Bank, agentia Delea Veche, cu mentiunea FRUCTE DE MARE 1.

Va astept marti 13 mai 2014, la orele 13:00, la GUXT, în str. Dimitrie Racovita nr. 37.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.