Curs de practică şi teorie culinară: „Fructe de mare – modulul 1”

Tema cursului nu a fost aleasă întâmplător. Am fost abordat de multe persoane care nu gătesc fructe de mare de teamă să nu greşească ceva atunci când le aleg sau când le tratează termic.
De fapt, fructele de mare sunt foarte simplu de gătit, dacă ai la îndemână câteva informaţii utile şi dacă eşti bine sfătuit. După aceea, lucrurile se simplifică mult şi te poţi bucura de ele în multe preparate diferite.
bannerFructeMare121 - Curs de practică şi teorie culinară: „Fructe de mare – modulul 1” 1 - Retetele lui Radu

Cum pe piaţa noastră există deja mai multe feluri de crustacee, cefalopode, moluşte şi chiar echinoderme, unele foarte scumpe, altele mult mai abordabile ca preţ, am decis să împart fructele de mare în trei module. Primul dintre ele se ocupă de midii, caracatiţe şi scoici Saint-Jacques. La acest curs vom avea şi un colaborator tradiţional al acestui blog, firma RFamily, importator de peşte şi fructe de mare.

Cursanţii vor învăţa să aleagă fructele de mare, să le cureţe, să le marineze, să le gătească şi să le servească. Vor pleca nu doar cu amintiri plăcute, ci şi cu o mapă ce conţine reţetele şi o diplomă de absolvire a cursului. Cursanţii vor avea la discreţie apă plată, apă carbogazoasă, cafea şi suc.

Numărul de locuri este nu limitat, ci foarte limitat. Sunt doar 4 locuri de cursanţi şi 4 locuri de însoţitori. Care este diferenţa dintre cele două posturi? Un cursant găteşte efectiv şi permanent, în timp ce un însoţitor poate doar asista şi, lucru deloc de neglijat, poate mânca ceea ce gătesc cursanţii, căci fiecare dintre aceştia va găti două porţii. Este astfel încurajată participarea cuplurilor, de orice fel, soţi, prieteni, colegi, căci socializarea este mult uşurată, ca şi gătitul, de fapt. Bineînţeles, nimeni şi nimic nu-i împiedică pe cursanţi şi însoţitori să schimbe oricând locurile între ei.

Meniul va cuprinde midii gătite în stil provensal (cu usturoi, ierburi aromate, ulei de măsline şi sos de roşii) servite cu orez, salată mediteraneană de caracatiţă cu oţet balsamic, ierburi aromate şi ceapă roşie şi scoici Saint-Jacques cu sos de praz şi ierburi aromate.

Citeste si articolul →   Bunele maniere la masa - partea 4

Preţul participării este de 250 lei pentru cursanţi şi 100 lei pentru însoţitori. Pentru a participa la eveniment, în postură de cursant sau d eînsoţitor, sumele respective se plătesc în avans în contul RO72RZBR0000060007711179, deschis pe numele meu la Raiffeisen Bank, agenţia Delea Veche, cu mentiunea FRUCTE DE MARE 1.

Vă aştept marţi 13 mai 2014, la orele 13:00, la GUXT, în str. Dimitrie Racoviţă nr. 37.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.