De-ale vinului bun

Prietenii de la WineRo au sarbatorit vineri, 26 septembrie 2014, pentru a sasea oara consecutiv, începerea campaniei de recoltare a strugurilor. Evenimentul a avut loc în via de la Aliman, judetul Constanta.
Alira

Vremea nu ne-a fost deloc un aliat. A fost frig, a batut vantul si a plouat continuu, mocaneste, cu o tenacitate demna de o cauza mai buna. Am avut cu mine un aparat foto nou, pe care îl foloseam pentru prima data (o sa va povestesc despre el cu o alta ocazie), lumina a fost destul de proasta, iar frigul si vantul nu au ajutat deloc, asa ca am venit acasa cu o recolta de fotografii mai degraba slabuta. Am ales, totusi, cateva dintre ele. Multe dintre fotografiile pe care mi le-am dorit nu au iesti multumitor, din pacate.
Alira
Mi-a placut mult sa revad via de la Aliman; nu as putea sa spun din ce motiv, dar ma simt formidabil de bine înconjurat de araci si ciorchini. Este reconfortant sa vezi, cat bati cu privirea, sirurile de vie bine îngrijita. Cred ca am gustat din fiecare ciorchine pe langa care am trecut. Foarte dulci strugurii partial stafiditi, în special cei din soiurile Merlot si feteasca Neagra; Cabernet Sauvignonul mi s-a parut mai putin dulce si mai robust.
Alira
Oricum, trecand peste vreme si peste orice alte inconveniente, cea mai importanta a fost compania; ca de fiecare data, m-am simtit foarte bine stand la un pahar de vorba (de fapt, la mai multe) cu oameni pasionati de vin si hotarati sa se simta bine.
Alira
În final, va voi da cateva informatii, auzite la evenniment si preluate din comunicatul de presa al companiei WineRo.
Alira
Înfiintata în 2006, WineRo a progresat mult în ultimii ani, atat în ce priveste diversitatea gamelor de vinuri, cat si în ce priveste prezenta pe piata internationala.
Alira
În spiritul paragrafului anterior, trebuie mentonat faptul ca au fost lansate doua noi game de vinuri. Prima, super-premium, Alira Grand Vin, cu sortimente Merlot, Cabernet Sauvignon, Feteasca neagra si Cuveé; cea de-a doua este destinata retail-ului si este numita Lauri, cu sortimentele Cuveé Aliman, Cuveé Rasova si Cuveé Rosa. Toate aceste vinuri sunt „semnate” de un oenolog francez, cu excelent renume international, Mark Dvorkin.
Alira
În ce priveste piata internationala, Alira a patruns în tari ca Franta, Japonia, Belgia, China, Cehia, Finlanda, Grecia, Olanda, Ungaria, Italia, Rusia, Singapore, Suedia, SUA si Marea Britanie, avand vanzari de peste 115.000 sticle.
Alira
Tot cu aceasta ocazie, compania WineRo a lansat si site-ul alira.ro, continand si o aplicatie de magazin online dedicata clientilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.