De-ale vinului bun

Prietenii de la WineRo au sărbătorit vineri, 26 septembrie 2014, pentru a şasea oară consecutiv, începerea campaniei de recoltare a strugurilor. Evenimentul a avut loc în via de la Aliman, judeţul Constanţa.
Alira

Vremea nu ne-a fost deloc un aliat. A fost frig, a bătut vântul şi a plouat continuu, mocăneşte, cu o tenacitate demnă de o cauză mai bună. Am avut cu mine un aparat foto nou, pe care îl foloseam pentru prima dată (o să vă povestesc despre el cu o altă ocazie), lumina a fost destul de proastă, iar frigul şi vântul nu au ajutat deloc, aşa că am venit acasă cu o recoltă de fotografii mai degrabă slăbuţă. Am ales, totuşi, câteva dintre ele. Multe dintre fotografiile pe care mi le-am dorit nu au ieşti mulţumitor, din păcate.
Alira
Mi-a plăcut mult să revăd via de la Aliman; nu aş putea să spun din ce motiv, dar mă simt formidabil de bine înconjurat de araci şi ciorchini. Este reconfortant să vezi, cât baţi cu privirea, şirurile de vie bine îngrijită. Cred că am gustat din fiecare ciorchine pe lângă care am trecut. Foarte dulci strugurii parţial stafidiţi, în special cei din soiurile Merlot şi fetească Neagră; Cabernet Sauvignonul mi s-a părut mai puţin dulce şi mai robust.
Alira
Oricum, trecând peste vreme şi peste orice alte inconveniente, cea mai importantă a fost compania; ca de fiecare dată, m-am simţit foarte bine stând la un pahar de vorbă (de fapt, la mai multe) cu oameni pasionaţi de vin şi hotărâţi să se simtă bine.
Alira
În final, vă voi da câteva informaţii, auzite la evenniment şi preluate din comunicatul de presă al companiei WineRo.
Alira
Înfiinţată în 2006, WineRo a progresat mult în ultimii ani, atât în ce priveşte diversitatea gamelor de vinuri, cât şi în ce priveşte prezenţa pe piaţa internaţională.
Alira
În spiritul paragrafului anterior, trebuie menţonat faptul că au fost lansate două noi game de vinuri. Prima, super-premium, Alira Grand Vin, cu sortimente Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească neagră şi Cuveé; cea de-a doua este destinată retail-ului şi este numită Lauri, cu sortimentele Cuveé Aliman, Cuveé Rasova şi Cuveé Rosa. Toate aceste vinuri sunt „semnate” de un oenolog francez, cu excelent renume internaţional, Mark Dvorkin.
Alira
În ce priveşte piaţa internaţională, Alira a pătruns în ţări ca Franţa, Japonia, Belgia, China, Cehia, Finlanda, Grecia, Olanda, Ungaria, Italia, Rusia, Singapore, Suedia, SUA şi Marea Britanie, având vânzări de peste 115.000 sticle.
Alira
Tot cu această ocazie, compania WineRo a lansat şi site-ul alira.ro, conţinând şi o aplicaţie de magazin online dedicată clienţilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.