Degustare de condimente, aprilie 2012

Vă invit miercuri 25 aprilie 2012, la ora 19:30, la restaurantul „The Harbour” din Piaţa Amzei nr. 10-12, sector 1, Bucureşti, la deja traditionala degustare de condimente. Cei care au mai fost la degustările organizate de mine ştiu că “The Harbour” este un loc simpatic şi primitor, cu personalitate şi şarm. Am reţinut, ca de obicei, sala de la demi-sol, total separată, unde nu vom fi deranjaţi de nimeni.


Veţi avea posibilitatea să degustaţi „dulce-de-iute roşu”, „dulce-de-iute verde” şi „arde-iute” în combinaţie cu diferite alimente: carne, brânzeturi şi legume, şi să cumpăraţi ceea ce vă place.

Vă pot oferi intrare liberă, degustarea gratuită a condimentelor mele şi posibilitatea de a avea acces, contra sumei de 10 lei/participant, la gustarea oferită de gazdele noastre. Această gustare vă dă posibilitatea de a experimenta, alăturând condimentele mele mai multor grupe de alimente.
Bineînţeles, nu vă împiedică nimeni, în afara acestei gustări, să comandaţi pe cont propriu orice preparat sau băutură din meniu.
Scopul principal este să ne cunoaştem, să vă faceţi prieteni noi, să vă răspund la întrebări, să vă povestesc despre condimente şi să degustaţi câteva produse cu care s-ar putea să vă împrieteniţi foarte uşor.
Cei care vor dori să achiziţioneze produsele mele o vor putea face pe loc.
Vă puteţi înscrie ca participant aici, printr-un simplu comentariu. Am nevoie de confirmarea dvs. fermă pentru a vă reţine loc. Vă rog, cu scuzele de rigoare, să fiţi parolişti şi serioşi, ca să nu încurcăm pe nimeni. Vă aştept cu drag!


  1. zuzici2003 spune:

    Buna ziua ,

    am descoperit intamplator site-ul dvs. ieri si cum mie si fiului meu ne plac sosurile din bucataria chinezeasca care impletesc atat de armonios gusturile dulci cu cele acre , picante si sarate , m-a atras originala dvs. idee a degustarii produselor prezentate .
    De aceea mi-ar place sa-i fac o invitatie fiului meu la o degustare si sa si achizionam produse , mai ales ca am observat ca unele dintre ele nu mai sunt disponibile online.
    Pentru asta va adresez rugamintea de a-mi comunica din timp data urmatoarei intalniri , eu fiind din Buzau , iar baiatul student in Bucuresti astfel incat sa ne putem pune de acord programele si sa reusim sa fim foarte punctuali ☺ .
    Va multumesc anticipat ,
    Mirela Anghel

    • Radu Popovici spune:

      @zuzici2003: Urmatoarea degustare va fi abia roamna, dupa ce se coc ardeii si dupa ce completam stocul de produse. Voi anunta din timp data, ora si locul si sunteti, bineinteles, bineveniti.

  2. Mirela spune:

    Cu mare-mare-mare parere de rau, trebuie sa va spun si sa va cer scuze, caci n-o sa reusim sa venim la degustare astazi, la noi in cartier (dar banuiesc ca la fel si prin alte parti, dat fiind amploarea) s-a starnit un vant care nu-ti da voie nici sa stai pe verticala locului, d-apoi sa te deplasezi, prin aer zboara diverse chestii din toate directiile, cablurile si copacii zbarnaie intr-un mare fel si, una peste alta, iesitul din casa pare o actiune destul de hazardata, ca sa nu zic inspaimantatoare de-a binelea!
    Va doresc o seara reusita si frumoasa si sper sa ramana pe alta data!

  3. Simona spune:

    buna ziua!as dori sa confirm ca vin in seara asta la degustare eu si inca o persoana,deci 2 in total :)…as dori si eu 2 invitatii,astept raspunsul dumneavoastra.

  4. Dana spune:

    Va rugam sa ne ingaduiti sa degustam bunatatile si condimentele pentru a ne bucura de arome si atmosfera. Voi incerca sa ajung cu o prietena daca avem invitatia d-voastra.

  5. zoli spune:

    Ce ma oftic ca sunt din Constanta, urmaresc acest blog de ani de zile, cat de cat regulat, am incercat si multe retete de pe acest blog. De cand mi`am descoperit pasiunea pentru mancarurile asiatice (in special chinezesti si in special sa le mananc nu sa le fac :)) ) am zis ca daca intalnesc o Chinezoaica ma insor !!!

  6. dogantekindana spune:

    Mi-ar face placere sa particip -e o oportunitate de a testa noutati si de a va cunoaste personal.AS DORI O REZERVARE PENTRU 2 PERSOANE,VA MULTUMESC FRUMOS.

  7. Levina spune:

    Buna ziua, Radu. Imi place pasiunea ta pentru condimente, pe care o impartasesc. Am pus deja deoparte cateva dintre retetele tale inspirate din bucataria indiana. Nu am reusit sa gasesc, in schimb, varianta folosita de tine pentru Mango Chutney – incerc sa imbunatatesc reteta pe care o practic eu. In orice caz, voi fi prezenta la Degustare, insotita. Doua locuri, te rog! : )

    Multumesc frumos si o saptamana linistita – in asteptarea indragitei Sarbatori de Paste!

    • Radu Popovici spune:

      @Levina: Chutney de mango am cumparat din comert de cateva ori, dar se gasesc mii de retete pe Internet. De fapt, dulce-de-iute poate fi socotit un fel de chutney. 🙂 Aveti retinute doua locuri.

  8. Eugenia spune:

    Multumim de invitatie, daca mai este vreun loc, vreau sa particip si eu la degustare. Am remarcat in pietele de weekend, cele cu produse traditionale, ecologice s.a.m.d., borcanasele cu „dulceata de ardei iute” sau „dulceata de gogonele” si altele, si chiar ma intereseaza subiectul. Sunt o fana a condimentelor de tot felul si a combinatiilor inventive, iar ca preferinte ma numar printre cei 21%, parca, de iubitori ai gusturilor si aromelor picante. Asa ca un dulce-de-iute-indiferent-de-culoare nu poate sa-mi para altfel decat ispititor!

    Eugenia

  9. arboreea spune:

    N-am stiut ca veneam si la degustarile anterioare. personal consider ca alimentele de baza nu sunt atat de surprinzator gustoase precum este un simplu condiment. carnea de exemblu fara un pic de sare are un gust chiar antipatic. dar striveste in dinti un bob de piper proaspat si o sa ai o impresie cat se poate de interesanta. Asa ca sunt foarte curioasa si, da, vreau si eu o rezervare! Gracias senor!

  10. Mirela spune:

    Suuuper, va multumesc pentru confirmare si promitem sa fim punctuali, caci sunt sigura ca va fi o experienta placuta si interesanta (iar sotul meu nu va fi dezamagit oricum, stiti cum e… mancarea… ca mancarea, dar… condimentata sa fie! :-).

    Spor in toate va doresc!!!

  11. Mirela spune:

    Ma tot gandesc cum sa va impresionez si ce comentariu inteligent sau spiritual sa fac pentru a obtine aceasta invitatie… mi-o doresc pentru mine si sotul meu, in special pentru a-i face lui o surpriza, pentru ziua lui care va fi pe 13 mai, dar mai ales pentru ca pur si simplu e un impatimit al condimentelor tari, violente, aspre, ciudate sau care fac sa-ti iasa ochii din orbite… ma tot gandesc… Ma batea un gand sa va fac promisiunea ca o sa va aduc nuci murate, caci asa am si ajuns aici pe blog, cautand reteta de nuci murate… iata, ati pus cateva consideratii despre ea in 2009 si in 2012 am avut eu norocul sa o gasesc (eu am infiintat o mica livada de nuci anul trecut si deja tot framant idei de valorificare a recoltei… de peste cativa ani), dar nucile mele murate se vor putea intampla abia prin iunie-iulie… si-n plus e meschin sa va promit ceva atat de indepartat si relativ (caci poate ca nucile mele murate vor iesi ingrozitor si ma voi simti penibil sa vi le ofer, connaisseur fiind)… in fine… ma tot gandesc… dar cred ca am sa ma rezum pur si simplu la a va ruga sa ne primiti, pe mine si pe sotul meu, la degustarea dumneavoastra, sub promisiunea ferma ca vom veni daca ne ingaduiti si ca va fi o bucurie a priori sa ne cunoastem.
    Va multumesc anticipat pentru un raspuns, chiar de-ar fi de infirmare (nu-i nicio suparare daca nu ar mai fi locuri, poate ramane pe alta data).

    Mirela

    • Radu Popovici spune:

      @Mirela: Zau, nu trebuie sa ma impresionati cu absolut nimic pentru a fi prezenti la degustarile mele. Poate doar cu punctualitatea dvs. 🙂
      Ma bucur ca sotul dvs. este un impatimit al condimentelor, dar ceea ce fac eu nu este nici violent si nici aspru… nici macar ciudat. Condimentele mele sunt doar gustoase si echilibrate; nu sunt destinate celor cu gusturi „extreme”, ci concepute pentru a placea unei categorii mai numeroase.
      Acestea fiind zise, daca doriti sa veniti, riscand ca sotul dvs. sa fie dezamagit ca nu gaseste ceea ce si-ar fi dorit, va pot retine doua locuri.

      Cu nucile, mai asteptam. In iulie facem schimb: eu va dau dulceata, dvs. imi dati nuci murate. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.