Degustare de condimente, martie 2012

Vă invit miercuri 21 martie 2012, la ora 19:30, la restaurantul „The Harbour” din Piaţa Amzei nr. 10-22, sector 1, Bucureşti, la o degustare de condimente. Cei care au mai fost la degustările organizate de mine ştiu că “The Harbour” este un loc simpatic şi primitor, cu personalitate şi şarm. Am reţinut, ca de obicei, sala de la demi-sol, total separată, unde nu vom fi deranjaţi de nimeni.


Veţi avea posibilitatea să degustaţi „dulce-de-iute roşu”, „dulce-de-iute verde” şi „arde-iute” în combinaţie cu diferite alimente: carne, brânzeturi şi legume.

Vă pot oferi intrare liberă, degustarea gratuită a condimentelor mele şi posibilitatea de a avea acces, contra sumei de 10 lei/participant, la gustarea oferită de gazdele noastre. Această gustare vă dă posibilitatea de a testa condimentele mele în diferite combinaţii.
Bineînţeles, nu vă împiedică nimeni, în afara acestei gustări, să comandaţi pe cont propriu orice preparat sau băutură din meniu.
Scopul principal este să ne cunoaştem şi să degustaţi câteva produse cu care s-ar putea să vă împrieteniţi foarte uşor.
Cei care vor dori să achiziţioneze produsele mele o vor putea face pe loc.
Vă puteţi înscrie ca participant aici, printr-un simplu comentariu. Am nevoie de confirmarea dvs. fermă pentru a vă reţine loc. Vă rog, cu scuzele de rigoare, să fiţi parolişti şi serioşi, ca să nu încurcăm pe nimeni. Vă aştept cu drag!


Citeste si articolul →   Eveniment gastronomic la GUXT: Viva Mexico!

  1. Jean-Alain spune:

    Buna Radu,
    vin si eu impreuna cu un prieten.

    Privind carte lui Nathan Myhrvold admit ca nu-o conosc dar me deranjeaza un cuvint din titlu adica ‘Science’. Dupa parere mea, cand un bucatar gateste cu prea multa ‘science’ isi pierde o parte din suflet.

    • Radu Popovici spune:

      @Jean-Alain: Ai doua locuri retinute, prietene. Nu stiu cum este cartea lui Myhrvold, deocamdata am alte prioritati, asa cum spuneam si mai sus, dar in ce priveste „science” in bucatarie, cred ca avem aceeasi parere. Trebuie sa intelegi ce se intampla atunci cand gatesti, dar nu poti sa nu te bazezi si pe creativitate, intuitie, suflet.

  2. Diana spune:

    Buna ziua, imi cer scuze, aseara am aflat, se pare ca degustarea se suprapune cu un alt evenimentul (lunar) de interes pentru mine despre scris si povestire al celor de la Decat o revista. Am ales sa merg miercuri acum la acela si sa vin la urmatoarea degustare, sunt sigura ca voi afla povesti interesante si cu acea ocazie. Sper ca nu v-am incurcat si ca vom avea ocazia sa ne cunoastem la un eveniment culinar. Multumesc.

  3. cristi-j spune:

    in ce sens „sa nu exagereze in directia asta” ? pai tocmai despre asta e vorba , modernist e mai mult decat un adjectiv , e subiectul . hahaha
    exista si un site despre carte si de acolo se poate citi o portiune de 20 de pagini din carte in care autorul explica despre ce e vorba in ea. tocmai am facut asta (nu tot … hehehe) si din ce-mi dau eu seama , desi ar fi foarte interesant de frunzarit (mai ales ca are fotografii senzationale) nu cred ca poate fi citita (2438 de pagini) decat daca esti cu adevarat pasionat de toate tehnicile , tehnologiile si stiinta noilor metode netraditionale de gatit si acest lucru e valabil si pentru pret . nu cred ca e pentru tine , pentru stilul si preferintele tale . apropo de pret , autorul spune ca oamenii vor fi probabil respinsi de pretul nemaiintalnit de mare pentru o carte culinara dar daca il privesti ca fiind egal cu pretul pentru o cina in 2 la un restaurant bun atunci nu mai pare atat de mult . cu siguranta nu mergem la acelasi gen de restaurante … hahaha

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: Cand vorbeam despre exagerare, nu ma refeream neaparat la pondere, ci la modul de abordare. Cum bine ai dedus, nu sunt mai deloc atras de modernisme… dar doar din vina mea. Inca mai am enorm de multe de descifrat despre tehnicile traditionale. Poate in urmatoarea viata? 🙂
      Oricum, vad ca am inceput sa comentam pe langa subiectul articolului. As propune sa ne oprim aici.

  4. Virgiliu spune:

    Sunt excelente. Cred ca in curand o sa le pun chiar si in prajituri!!!

    Zilele astea am dat peste o carte. as putea spune de referinta (are cinci volume): Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking (by Nathan Myhrvold):

    – vol 1 Hystory & Fundamentals;
    – vol 2 Techniques & Equipment
    – vol 3 Meats and Plants
    – vol 4 Ingredients & Preparations
    – vol 5 Plated-Dish Recipes.

    Va urez un weekend placut,

    Virgiliu

    • Radu Popovici spune:

      @Virgiliu: Nathan Myhrvold este o personaj extrem de interesant si abia astept sa pun mana pe cartea lui. Deocamdata nu se gaseste mai jos de 380 Euro. Singurul lucru care ma „deranjeaza” un piculet, in afara de pret, este adjectivul modernist. Mi-ar placea sa nu exagereze in directia asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.