Degustare de condimente, martie 2012

Va invit miercuri 21 martie 2012, la ora 19:30, la restaurantul „The Harbour” din Piata Amzei nr. 10-22, sector 1, Bucuresti, la o degustare de condimente. Cei care au mai fost la degustarile organizate de mine stiu ca “The Harbour” este un loc simpatic si primitor, cu personalitate si sarm. Am retinut, ca de obicei, sala de la demi-sol, total separata, unde nu vom fi deranjati de nimeni.


Veti avea posibilitatea sa degustati „dulce-de-iute rosu”, „dulce-de-iute verde” si „arde-iute” în combinatie cu diferite alimente: carne, branzeturi si legume.

Va pot oferi intrare libera, degustarea gratuita a condimentelor mele si posibilitatea de a avea acces, contra sumei de 10 lei/participant, la gustarea oferita de gazdele noastre. Aceasta gustare va da posibilitatea de a testa condimentele mele în diferite combinatii.
Bineînteles, nu va împiedica nimeni, în afara acestei gustari, sa comandati pe cont propriu orice preparat sau bautura din meniu.
Scopul principal este sa ne cunoastem si sa degustati cateva produse cu care s-ar putea sa va împrieteniti foarte usor.
Cei care vor dori sa achizitioneze produsele mele o vor putea face pe loc.
Va puteti înscrie ca participant aici, printr-un simplu comentariu. Am nevoie de confirmarea dvs. ferma pentru a va retine loc. Va rog, cu scuzele de rigoare, sa fiti parolisti si seriosi, ca sa nu încurcam pe nimeni. Va astept cu drag!


Citeste si articolul →   Bauturile lui Radu

  1. Jean-Alain spune:

    Buna Radu,
    vin si eu impreuna cu un prieten.

    Privind carte lui Nathan Myhrvold admit ca nu-o conosc dar me deranjeaza un cuvint din titlu adica ‘Science’. Dupa parere mea, cand un bucatar gateste cu prea multa ‘science’ isi pierde o parte din suflet.

    • Radu Popovici spune:

      @Jean-Alain: Ai doua locuri retinute, prietene. Nu stiu cum este cartea lui Myhrvold, deocamdata am alte prioritati, asa cum spuneam si mai sus, dar in ce priveste „science” in bucatarie, cred ca avem aceeasi parere. Trebuie sa intelegi ce se intampla atunci cand gatesti, dar nu poti sa nu te bazezi si pe creativitate, intuitie, suflet.

  2. Diana spune:

    Buna ziua, imi cer scuze, aseara am aflat, se pare ca degustarea se suprapune cu un alt evenimentul (lunar) de interes pentru mine despre scris si povestire al celor de la Decat o revista. Am ales sa merg miercuri acum la acela si sa vin la urmatoarea degustare, sunt sigura ca voi afla povesti interesante si cu acea ocazie. Sper ca nu v-am incurcat si ca vom avea ocazia sa ne cunoastem la un eveniment culinar. Multumesc.

  3. cristi-j spune:

    in ce sens „sa nu exagereze in directia asta” ? pai tocmai despre asta e vorba , modernist e mai mult decat un adjectiv , e subiectul . hahaha
    exista si un site despre carte si de acolo se poate citi o portiune de 20 de pagini din carte in care autorul explica despre ce e vorba in ea. tocmai am facut asta (nu tot … hehehe) si din ce-mi dau eu seama , desi ar fi foarte interesant de frunzarit (mai ales ca are fotografii senzationale) nu cred ca poate fi citita (2438 de pagini) decat daca esti cu adevarat pasionat de toate tehnicile , tehnologiile si stiinta noilor metode netraditionale de gatit si acest lucru e valabil si pentru pret . nu cred ca e pentru tine , pentru stilul si preferintele tale . apropo de pret , autorul spune ca oamenii vor fi probabil respinsi de pretul nemaiintalnit de mare pentru o carte culinara dar daca il privesti ca fiind egal cu pretul pentru o cina in 2 la un restaurant bun atunci nu mai pare atat de mult . cu siguranta nu mergem la acelasi gen de restaurante … hahaha

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: Cand vorbeam despre exagerare, nu ma refeream neaparat la pondere, ci la modul de abordare. Cum bine ai dedus, nu sunt mai deloc atras de modernisme… dar doar din vina mea. Inca mai am enorm de multe de descifrat despre tehnicile traditionale. Poate in urmatoarea viata? 🙂
      Oricum, vad ca am inceput sa comentam pe langa subiectul articolului. As propune sa ne oprim aici.

  4. Virgiliu spune:

    Sunt excelente. Cred ca in curand o sa le pun chiar si in prajituri!!!

    Zilele astea am dat peste o carte. as putea spune de referinta (are cinci volume): Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking (by Nathan Myhrvold):

    – vol 1 Hystory & Fundamentals;
    – vol 2 Techniques & Equipment
    – vol 3 Meats and Plants
    – vol 4 Ingredients & Preparations
    – vol 5 Plated-Dish Recipes.

    Va urez un weekend placut,

    Virgiliu

    • Radu Popovici spune:

      @Virgiliu: Nathan Myhrvold este o personaj extrem de interesant si abia astept sa pun mana pe cartea lui. Deocamdata nu se gaseste mai jos de 380 Euro. Singurul lucru care ma „deranjeaza” un piculet, in afara de pret, este adjectivul modernist. Mi-ar placea sa nu exagereze in directia asta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.