Degustare de vinuri Tenuta Ulisse

De vreo doi ani, adică de când am început să întredeschid uşa către fascinantul univers al vinurilor, nu mai concep că poate exista o masă deosebită, cu bucate gătite îngrijit şi din alimente de bună calitate, fără să fie pe masă şi un vin bun.
Ulisse1 - Degustare de vinuri Tenuta Ulisse 1 - Retetele lui Radu
Cred că a cunoaşte vinul este un lucru educativ. Este important să ştii într-un restaurant cam ce vin merge cu ceea ce ai comandat de mâncare, dat fiind că aproape nicăieri nu există, din păcate, somelieri, iar ospătarii nu prea ştiu, de obicei, nici ce aduc în farfurii, darămite ce ar putea pune în pahare.

Înainte nu eram atent la acest lucru şi acum îmi pare rău, căci am pierdut zeci de ani în care mi-aş fi putut şlefui educaţia culinaraă. Astăzi, din fericire, lucrurile stau cu totul altfel. Am nu numai dorinţa de a învăţa mai multe despre vinuri, dar am avut şi ocazia să colaborez cu buni producători sau distribuitori de vinuri. Mai mult, acum am şi locul potrivit pentru a găzdui evenimente la care combinaţia dintre mâncare şi vin poate fi pusă bine în valoare. Vorbesc de GUXT, clubul de explorări culinare al cărui sediu este acum în str. Dimitrie Racoviţă, la nr. 37.

Am plăcerea să anunţ primul eveniment public găzduit de GUXT de la deschiderea sa oficială de aăptămâna trecută. Este vorba despre o degustare de vinuri produse în Italia de Tenuta Ulisse, cel mai important producător de vinuri din Abruzzo, o unitate extrem de modernă, dotată cu cea mai recentă tehnologie şi care a reuşit, în doar şapte ani, să impună pe piaţă o gamă impresionantă, din punct de vedere al calităţii, de vinuri obţinute preponderent din soiuri de struguri locali, absolut deosebite: Montepulciano D’Abruzzo, Trebbiano D’Abruzzo, Pecorino, Cococciola and Passerina.
Vă aştept, deci, joi 8 mai 2014, la orele 19:00, la sediul clubului GUXT.

Citeste si articolul →   Premii de la Singer

Cei interesaţi vor avea ocazia să deguste mai multe vinuri de la Tenuta Ulisse, aduse în România exclusiv de Rifco Trading. Se va începe cu un spumant, Unico Pecorino Brut 2011, urmat de două vinuri albe, Unico Passerina 2012 şi Unico Pecorino 2012, un rose, Unico Cersuolo 2013 ca seria să se încheie cu un vin roşu corpolent şi robust, Amaranta Montepulciano 2011.
Vinurile sunt, de data aceasta, vedeta serii, dar mâncarea gătită de Costel Clipescu şi de mine va încerca să le ţină o bună companie: alături de şampanie se vor servi tagliatelle de casă cu sos de unt, porcini şi trufe, iar ca încheiere, alături de Amaranta Montepulciano un muşchiuleţ de porc cu ceapă caramelizată şi brânză albastră.
Trebuie să menţionez că la acest eveniment puteţi cumpăra oricare dintre vinurile degustate la preţ promoţional; mai pot adăuga că veţi putea achiziţiona, de asemenea, o serie de produse din trufe, produse de Giuliano Tartufi, care asigură şi trufele cu care este gătit primul fel de mâncare.

Pentru a participa la degustarea de vinuri produse de Tenuta Ulisse trebuie să achitaţi în avans, până în data de 7 mai 2014 suma de 79 lei în contul RO72RZBR0000060007711179, deschis pe numele meu la Raiffeisen Bank agenţia Delea Veche, cu mentiunea ULISSE.
Detalii suplimentare despre eveniment puteţi obţine, ca de obicei, la adresa de e-mail radu.popovici[around]reteteleluiradu.ro, sau la telefon 0722.502.681.
Vă aştept cu drag!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.