De vreo doi ani, adica de cand am început sa întredeschid usa catre fascinantul univers al vinurilor, nu mai concep ca poate exista o masa deosebita, cu bucate gatite îngrijit si din alimente de buna calitate, fara sa fie pe masa si un vin bun.
Cred ca a cunoaste vinul este un lucru educativ. Este important sa stii într-un restaurant cam ce vin merge cu ceea ce ai comandat de mancare, dat fiind ca aproape nicaieri nu exista, din pacate, somelieri, iar ospatarii nu prea stiu, de obicei, nici ce aduc în farfurii, daramite ce ar putea pune în pahare.
Înainte nu eram atent la acest lucru si acum îmi pare rau, caci am pierdut zeci de ani în care mi-as fi putut slefui educatia culinaraa. Astazi, din fericire, lucrurile stau cu totul altfel. Am nu numai dorinta de a învata mai multe despre vinuri, dar am avut si ocazia sa colaborez cu buni producatori sau distribuitori de vinuri. Mai mult, acum am si locul potrivit pentru a gazdui evenimente la care combinatia dintre mancare si vin poate fi pusa bine în valoare. Vorbesc de GUXT, clubul de explorari culinare al carui sediu este acum în str. Dimitrie Racovita, la nr. 37.
Am placerea sa anunt primul eveniment public gazduit de GUXT de la deschiderea sa oficiala de aaptamana trecuta. Este vorba despre o degustare de vinuri produse în Italia de Tenuta Ulisse, cel mai important producator de vinuri din Abruzzo, o unitate extrem de moderna, dotata cu cea mai recenta tehnologie si care a reusit, în doar sapte ani, sa impuna pe piata o gama impresionanta, din punct de vedere al calitatii, de vinuri obtinute preponderent din soiuri de struguri locali, absolut deosebite: Montepulciano D’Abruzzo, Trebbiano D’Abruzzo, Pecorino, Cococciola and Passerina.
Va astept, deci, joi 8 mai 2014, la orele 19:00, la sediul clubului GUXT.
Cei interesati vor avea ocazia sa deguste mai multe vinuri de la Tenuta Ulisse, aduse în Romania exclusiv de Rifco Trading. Se va începe cu un spumant, Unico Pecorino Brut 2011, urmat de doua vinuri albe, Unico Passerina 2012 si Unico Pecorino 2012, un rose, Unico Cersuolo 2013 ca seria sa se încheie cu un vin rosu corpolent si robust, Amaranta Montepulciano 2011.
Vinurile sunt, de data aceasta, vedeta serii, dar mancarea gatita de Costel Clipescu si de mine va încerca sa le tina o buna companie: alaturi de sampanie se vor servi tagliatelle de casa cu sos de unt, porcini si trufe, iar ca încheiere, alaturi de Amaranta Montepulciano un muschiulet de porc cu ceapa caramelizata si branza albastra.
Trebuie sa mentionez ca la acest eveniment puteti cumpara oricare dintre vinurile degustate la pret promotional; mai pot adauga ca veti putea achizitiona, de asemenea, o serie de produse din trufe, produse de Giuliano Tartufi, care asigura si trufele cu care este gatit primul fel de mancare.
Pentru a participa la degustarea de vinuri produse de Tenuta Ulisse trebuie sa achitati în avans, pana în data de 7 mai 2014 suma de 79 lei în contul RO72RZBR0000060007711179, deschis pe numele meu la Raiffeisen Bank agentia Delea Veche, cu mentiunea ULISSE.
Detalii suplimentare despre eveniment puteti obtine, ca de obicei, la adresa de e-mail radu.popovici[around]reteteleluiradu.ro, sau la telefon 0722.502.681.
Va astept cu drag!