Despre bucataria siciliana la “Biscuit”

Ieri seara am avut placerea sa ma aflu in compania mai multor doamne interesate de gastronomie. Cu ce ocazie? Cu ocazia unui eveniment dedicat bucatariei siciliene, desfasurat la magazinul “Biscuit” din Bucuresti. Stiti dvs. despre ce este vorba, caci vi l-am semnalat din timp. Este cel de-al treilea din seria numita „Saveurs faire”, care si-a propus sa parcurga itinerarii culinare in intreaga lume unde se mananca bine si interesant.

Bucataria italiana este una dintre slabiciunile mele, iar Sicilia, datorita amalgamului extraordinar de influente culinare suferite in istorie (feniciana, greceasca, bizantina, araba, spaniola) ma fascineaza. Am citit enorm despre ea, atat istorie cat si gastronomie, iar retetele siciliene, sau italienesti gatite in stil sicilian, sunt printre preferatele mele.
Despre bucataria siciliana la "Biscuit"
Sa vorbesc despre aceasta gastronomie rustica, delicioasa, proaspata si robusta, cu accentele ei de gust dulce-acrisor, mostenite de la arabi si cu ingredientele ei specifice (masline, citrice, migdale, fistic, ansoa, capere, zahar) a fost o mare placere personala.
Despre bucataria siciliana la "Biscuit"
Am avut si un public asa cum si l-ar dori orice vorbitor: interesat, curios, rabdator, deschis si binevoitor. Am gatit impreuna variantele mele de insalata siciliana (o salata de rucola, portocale, masline, capere, ansoa, mozzarella, oua fierte, vinegreta din suc de portocale si ulei de masline extra virgin), gamberi con pesto (pesto sicilian, preparat pe loc, cu migdale in loc de seminte de pin, servit ca dip pentru crevetii asezonari simplu, doar cu sare si piper, si prajiti in ulei de masline) si pollo alla cacciatore, fraged de ti se topea in gura, gatit ca in Sicilia, prin bezare in cu vin rosu fi fond de pui, alaturi de ciupercute si rosii, asezonat, in stilul meu, cu usturoi, chimen, boia iute, dafin.
Despre bucataria siciliana la "Biscuit"
Despre bucataria siciliana la "Biscuit"
Despre bucataria siciliana la "Biscuit"
Salata si crevetii au fost stropiti cu un vin alb, sec si rece, iar puiul a fost udat cu un vin rosu, robust, bine aerisit inainte de a fi turnat in pahare.
Despre bucataria siciliana la "Biscuit"
Despre bucataria siciliana la "Biscuit"
Cum a fost mancarea? Mesenii au ramas in viata, acesta este lucru cert si se poate dovedi. Doamnele au declarat ca le-a placut foarte mult mancarea, din care, de altfel, nu a mai ramas niciun strop. Chestia asta este un semn bun pentru “gospodina” care gateste. Nu prea am apucat nici sa facem poze, caci totul s-a mancat foarte repede si cu mare pofta. Inclin, deci, sa cred, ca mancarea a placut.
A fost placut si pentru mine, caci toate participantele s-au implicat in gatit, au pus intrebari despre ingrediente, si despre micile trucuri care iti permit sa gatesti perfect.
Despre bucataria siciliana la "Biscuit"
Pozele din acest post imi apartin doar partial, restul fiindu-mi oferite de o doamna care participa pentru a doua oara la un astfel de eveniment moderat de mine, si careia vreau sa-i multumesc pentru pasiune si disponibilitate: Mariana Dumitru.

8 comentarii pe “Despre bucataria siciliana la “Biscuit”

  1. toni spune:

    Radu, mare pacat ca locuiesc atat de departe de Bucuresti. Sa nu ma intelegi gresit, nu regret deloc Bucurestiul, regret doar ca nu ne putem intalni fata in fata. Mi-ar fi placut sa fiu acolo, mai ales intre atatea femei! 🙂

  2. cristi-j spune:

    prima fotografie arata atit de ciudat … si amuzant … hahaha . nu voi intra insa in amanunte .
    si daca urmatoarea intilnire va fi despre bucataria thailandeza profit de asta ca sa ma laud (nu am pe nimeni in preajma care sa inteleaga ce inseamna cu adevarat si mi-au murit si laudatorii) cu cel mai grozav pad thai pe care l-am mincat vreodata !!! hehehe . acum ma recuperez , fizic si psihic sau altfel spus inca savurez gusturile si aromele de acum vreo 2 ore … am reusit sa adun toate cele necesare si proaspete si de buna calitate si am folosit o reteta aproape identica cu cea pusa de tine pe blog . sa zicem ca in plus a fost doar adaugarea a citorva linguri de pasta pad thai din comert , coriandru si muguri de fasole productie proprie . uitasem cit de bun si cit de complet e acest stir-fry noodles . o sa tin minte ziua de azi ! hahaha
    succes in continuare cu intilnirile si cu celelalte proiecte si sper sa termini in cele din urma cu renovarea , se poate citi printre rinduri ca ai nevoie de o schimbare .

    • Radu Popovici spune:

      @cristi-j: Am terminat cu renovrea, acum facem curatenie. Am carat deja 5 cutii mari cu carti culinare si le-am „plantat” in biblioteca. La evenimentul urmator, cel cu bucatarie thai, unul dintre preparate va fi chiar pad thai.

  3. Emil40 spune:

    Radule te rog tare mult si respectuos sa nu ne mai „amagesti” cu poze,sa faci bine sa filmezi actiunea ca sa ne delectam,sa invatam si sa salivam puternic.
    Frumoasa actiunea,poate urmatoarea va fi dedicata gastronomiei franceze si voi reusi sa te vad pe viu,poate si cu Jerome…cine stie ..viata este atat de surprinzatoare nu ?
    Frumos tot ce ai facut acolo,si chiar as dori sa faci si filmulete.

    • Radu Popovici spune:

      @Emil40: Cu filmatul este mai greu. Sedinta dureaza 2-3 ore, trebuie ca filmul sa fie prelucrat si optimizat pt. internet, este prea complicat pentru mine deocamdata. Urmatoarul episod „Saveurs faire” este dedicat bucatariei thailandeze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.