Concediile sunt mereu, prin definiţie, prea scurte. Al meu nu a făcut excepţie. Deşi am fost întâmpinat cu o vreme burzuluită, ploaie, frig şi vânt – o combinaţie „irezistibilă” – am regretat despărţirea de Sicilia.
De fapt, ceea ce simţeam era pe undeva pe la mijloc: îmi doream pe de-o parte să mai stau câteva săptămâni, pe de alta parcă mă trăgea aţa acasă. Mă bucur, deci, că am ajuns acasă, dar sunt un pic trist tot din acelaşi motiv. Sunt convins că ştiţi despre ce vorbesc…
Valea Templelor, Agrigento, Sicilia

Astăzi îmi pun în ordine fotografiile, sunt cam 7-800, şi dacă m-ar fi ajutat vremea mai mult aş fi avut, probabil, un număr dublu. Unele dintre ele sunt legate de mâncare, acelea fiind, din punctul de vedere al blogului, cele mai interesante, aşa că le voi acorda o atenţie sporită.
De luni sper să am timp şi chef să încep să vă povestesc câte ceva despre ce am văzut în această frumoasă insulă unde, din fericire, pe alocuri încă se mai menţin tradiţiile culinare care fac faima bucătăriei locale.

Astăzi vă ofer o fotografie mai ciudată, făcută în Agrigentă, în Valea Templelor. Are un aer un pic suprarealist care, sper să vă incite, chiar dacă nu este legată de domeniul culinar.

Dacă veţi avea vreodată bani, timp şi chef, Sicilia este de vizitat. Nu între noiembrie şi martie, căci vremea îţi poate juca feste urâte, dar oricând altcândva. Vă recomand lunile mai şi octombrie. Este îndeajuns de cald ca să nu dârdâi şi îndeajuns de răcoare ca să nu te doboare soarele. În plus, este în afara sezonului şi evitaţi astfel aglomeraţia şi preţurile mari. Nu că Sicilia ar fi o destinaţie ieftină în afara sezonului, dar se poate şi (mult) mai rău.

Mă bucur să vă regăsesc, ne auzim luni.

Sumar articol
Din nou acasă
Titlu articol
Din nou acasă
Descriere
Concediile sunt mereu, prin definiţie, prea scurte. Al meu nu a făcut excepţie. Deşi am fost întâmpinat cu o vreme burzuluită, ploaie, frig şi vânt - o combinaţie „irezistibilă” - am regretat despărţirea de Sicilia.
Autor