Acest dip se poate servi ca atare, ca o gustare usoara, sau cu paine, tortilla, lipie ori chipsuri, ca mic dejun sau cina. Se mai poate servi alaturi de carne prajita sau fripta, ca garnitura, sau ca sos pentru paste sau legume gatite pe gratar sau la cuptor.
Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 0
Ingrediente:
500 g chefir
sare
piper negru, proaspat macinat
1/2-1 lingurita de fulgi de ardei iute
2 lingurite de seminte de chimen
1 legatura de patrunjel proaspat, tocat
4 linguri de fulgi de ovaz
2 linguri de seminte de floarea-soarelui
frunze proaspete de patrunjel, pentru ornat
Instructiuni:
Se amesteca chefirul cu restul ingredientelor. Se serveste dipul ornat cu frunze de patrunjel.
Buna Radu,
Multumesc pentru reteta, ff interesanta.
Am sa folosesc acest chefir interesant pe o tortilla ca baza pt un mixt de legume taiate subtire subtire.
Mie oricum imi plac mult semintele, cred ca voi mai adauga cate ceva si voi scoate ardeiul iute.
Succes.
@jozefinero: Multumesc la fel. 🙂
Da, grozava inventie kefirul asta, si mie imi place mult, si in amestecul cu mirodenii dar si simplu. Oricum, am fost si eu corupta de amestecul cu putina boia iute si cu chimen, mai ales ca facem kefir in casa si nu ne lipseste.
@Freya: Si mie imi plac teribil astfel de sosuri, atat cu chefir cat si cu iaurt.
L-am servit aseara cu niste chiftelute de pui. A fost delicios!
@Georgiana: Ma bucur sa aud asta.
ei, asta e buna si ca e racoritoare, cu ceva picant, da’ e buna sa si ilustreze zicala autohtona, potrivit careia, vorba lunga – saracia omului.. 😛
@nea’Mielu: Este buna si fiindca poate avea nenumarate variante schimband semintele, ierburile si mirodeniile. Permutatii delicioase cu toatele.