Va povesteam zilele trecute despre noul meniu al restaurantului “Casa cu Tei” din Craiova, pe care l-am conceput impreuna cu Costel Clipescu. Iata, in avanpremiera, un alt preparat care, nu ne indoim, va avea succes.
Reteta este simpla si rapida, asa cum trebuie sa fie la un restaurant care nu-si lasa clientii sa astepte, si delicioasa, plina de gust si de aroma. Pesto-ul preparat pe loc si uleiul de masline extra virgin de buna calitate completeaza pestele gatit perefect, fraged si echilibrat condimentat.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 1 portie
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 4 minute

Ingrediente:
2 fileuri de dorada, circa 250 g in total
sare
piper negru, proaspat macinat
ulei de masline extra virgin
1-2 linguri de pesto, preparat in casa
cubulete de rosie, pentru ornat (optional)
frunze proaspete de busuioc, pentru ornat
1 feliuta de lamaie, pentru servit, optional

Instructiuni:
Se spala fileurile de dorada si se sterg bine cu prosoape de hartie. Se sareaza si se pipereaza pe ambele fete.

Se incinge 1 lingura de ulei de masline extra virgin, la foc mediu-iute, intr-o tigaie. Se prajesc fileurile cate 1-2 minute pe fiecare parte, functie de grosimea lor, pana ce se rumenesc frumos si sunt facute.

Se servesc fierbinti, stropite cu 1-2 linguri de pesto proaspat, ornate cu cubulete de rosii si cu frunze de busuioc. Daca doriti si un accent citric, care sa dea vioiciune gustului, stoarceti deasupra si o feliute de lamaie.