Cred că deja mulţi dintre dumneavoastră sunt la curent cu fascinaţia pe care o exercită asupra mea mirodeniile. Au fost pentru mine un hobby… ba nu, mult mai mult de atât, căci la un moment dat mi-au influenţat decisiv existenţa. Datorită lor m-am apucat de gătit, mi-am schimbat meseria şi modul de viaţă.


Am, deci, plăcerea să vă anunţ începerea unei serii de evenimente dedicate mirodeniilor, aceste ingrediente parfumate care au jucat un rol imens în evoluţia societăţii omeneşti. Evenimentele vor îmbina, bineînţeles, mâncarea cu vinul şi poveştile culinare, dar nu vor lipsi nici fotografiile, muzica şi filmele. Îmi doresc evenimente complexe, care să ofere o experienţă deosebită.

Voi începe cu începutul, şi anume cu Indonezia, şi astăzi un mare producător de nucşoară, macis şi cuişoare. Cina dedicată bucătăriei indoneziene va avea loc vineri 19 aprilie 2013, orele 19:00, în locul pe care, cu drag, l-am numit “La Mansardă”, situat la ultimul nivel al frumoasei clădiri din str. Paris, la nr. 7A, acolo unde se află sediul din Bucureşti al companiei Halewood România.

În principiu, spun asta fiindcă este posibil ca, funcţie de ingredientele disponibile pe piaţă, lista preparatelor să sufere unele mici schimbări, meniul este acesta:
Rempeyek kacang (crackers cu alune)
Rempah (chiftele de pui cu nuca de cocos, servite cu sos de soia)
Bakar cumi-cumi asam (calmari dulci-acrisori)
Nasi kuning (orez galben)
Atsarang papaya (salata de papaya verde)
Suman (coconut rice cake)

Meniul va fi completat de vinurile oferite de Halewood Romania:
Vitis Metamorfosis Sauvignon Blanc & Feteasca Alba
Single Vineyard Selection Rose Pinot Noir
Tamaioasa Romanesca Prahova Valley

Costul participării este de 99 lei/persoană şi include mâncarea, băutura (în limita stocului) şi serviciile.
Inscrierile se fac achitand in avans costul evenimentului in contul RO72RZBR0000060007711179 deschis la Raiffeisen Bank agentia Delea Veche, pe numele Radu Popovici, cu mentiunea INDONEZIA.

Pentru detalii legate de meniu, organizare şi număr de locuri disponibile în orice moment, pot fi contactat la adresa de e-mail: radu.popovici[arond]reteteleluiradu.ro.