Aceasta reteta are si varianta video. 
In traducere „salata taraneasca”, aceasta reteta contine ingrediente specifice zonei mediteraneene, intr-o combinatie neobisnuita, dar extrem de gustoasa si de decorativa. Este o reteta usoara, de vara, extrem de rapida, tocmai buna sa te racoreasca dupa o zi calda.

 
Bucatarie: spaniola
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 0 minute
 
Ingrediente:
12 rosii cherri, rosii si galbene, taiate in jumatate
32 de boabe de struguri (orice varietate fara seminte), verzi sau negri, taiate in jumatate daca sunt mari
32 de frunze proaspete de menta, sau busuioc
2 linguri de stafide jumbo
2 linguri de otet balsamic
6 linguri de ulei de masline extra virgin
2 linguri de seminte de pin
3 cani cu frunze diverse de salata, de orice fel, taiata fideluta
200 g branza sarata, taiata bucatele
sare
piper negru, proaspat macinat
4-8 felii de paine proaspata, cu coaja crocanta

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=j2QKSCqeR8A&feature=channel_page[/youtube]

Instructiuni:
Se lasa la inmuiat, timp de 30 de minute, stafidele in otetul balsamic.
Intre timp, se prajesc semintele de pin 30 de secunde, intr-o tigaita fara ulei, la foc mediu, pana ce incep sa se rumeneasca. Se iau de pe foc. 

Intr-un castron, se amesteca bine frunzele de menta si cele de salata. Se adauga rosiile si boabele de struguri. Se adauga uleiul si stafidele, cu otetul in care au fost inmuiate, si se amesteca bine. 

Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat. Se presara deasupra semintele de pin si bucatelele de branza si se serveste cu paine proaspata, cu coaja crocanta.