Ensalada campestre

Aceasta reteta are si varianta video. 
In traducere „salata taraneasca”, aceasta reteta contine ingrediente specifice zonei mediteraneene, intr-o combinatie neobisnuita, dar extrem de gustoasa si de decorativa. Este o reteta usoara, de vara, extrem de rapida, tocmai buna sa te racoreasca dupa o zi calda.

 
Bucatarie: spaniola
Dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 0 minute
 
Ingrediente:
12 rosii cherri, rosii si galbene, taiate in jumatate
32 de boabe de struguri (orice varietate fara seminte), verzi sau negri, taiate in jumatate daca sunt mari
32 de frunze proaspete de menta, sau busuioc
2 linguri de stafide jumbo
2 linguri de otet balsamic
6 linguri de ulei de masline extra virgin
2 linguri de seminte de pin
3 cani cu frunze diverse de salata, de orice fel, taiata fideluta
200 g branza sarata, taiata bucatele
sare
piper negru, proaspat macinat
4-8 felii de paine proaspata, cu coaja crocanta

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=j2QKSCqeR8A&feature=channel_page[/youtube]

Instructiuni:
Se lasa la inmuiat, timp de 30 de minute, stafidele in otetul balsamic.
Intre timp, se prajesc semintele de pin 30 de secunde, intr-o tigaita fara ulei, la foc mediu, pana ce incep sa se rumeneasca. Se iau de pe foc. 

Intr-un castron, se amesteca bine frunzele de menta si cele de salata. Se adauga rosiile si boabele de struguri. Se adauga uleiul si stafidele, cu otetul in care au fost inmuiate, si se amesteca bine. 

Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat. Se presara deasupra semintele de pin si bucatelele de branza si se serveste cu paine proaspata, cu coaja crocanta.


Citeste si articolul →   Peste in aluat crocant

6 comentarii pe “Ensalada campestre

  1. Corina spune:

    Gata, te-ai apucat clar de meniuri de vara, e foarte bine pentru noi. Salatele sunt acum tentatia si eu cel putin ma bucur de asa o reteta ingenioasa si rapida.

    • Radu Popovici spune:

      @Corina: Le mai imbin si eu. De fapt astazi am gatit 4 retete chinezesti, toate cu carne, cu wok-uri incinse etc. Si a fost atat de cald, ca de cel putin 10 ori mi-a venit s-o las balta… Dar m-am tinut tara pana la sfarsit. 🙂

  2. simina spune:

    Foarte buna reteta. Foarte deosebita si foarte potrivita pentru canicula de acum. Singurul lucru care ma ingrijoreaza sunt strugurii fara seminte. Nu se gasesc decat rareori.

    • Radu Popovici spune:

      @simina: Ai dreptate. Se gasesc greu. Se pot inlocui cu struguri obisnuiti, dar trebuie sa fii atent la seminte si facand asta cam pierzi din placere. Poti insa incerca cu alte fructe: capsuni, bucatele de mere, pere, caise etc. Nu pot sa aiba gust rau.
      In loc de seminte de pin poti folosi seminte de dovleac sau floarea-soarelui, decojite bineinteles, alune, fistic, migdale, mieji de nuca. Se pot face multe combinatii surprinzatoare si delicioase.

  3. Claudia spune:

    Buna seara, dnul Radu. Tocmai am vizualizat filmuletul impreuna cu bietelul meu de 5 ani care imi cere zilnic sa vada „cum gateste nenea”. Aceasta retete l-a cucerit caci a exclamat foarte incantat „ce dragut e nenea!”. Sunteti bucatarul lui preferat si cine stie poate o sa va calce pe urme intr-o zi!….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.