Se pare ca iarna se apropie cu pasi din ce în ce mai hotarati. Nu ma împac prea bine cu vremea rece si cu modul de manifestare al iernii într-un oras ca Bucurestiul, asa ca va propun o evadare gastronomica spre taramuri mai calde.
Vineri 22 noiembrie 2013, în str. Paris nr 7A, unde se afla sediul din Bucuresti al companiei Halewood Romania, se va desfasura evenimentul culinar “Escala în Caraibe”.
Voi gati, ca de obicei, împreuna cu prietenul meu Costel Clipescu un meniu cu ingrediente exotice: lapte si miez de nuca de coco, peste si fructe de mare, arahide, cartofi dulci, mirodenii, sosuri dulci, acrisoare si picante. Veti putea gusta cateva preparate interesante, mai putin obisnuite:
O selectie de gustari constand din alune picante, chipsuri de cartofi dulci si creveti crocanti cu sos picant, urmate de o supa crema de cartofi cu arahide si ierburi, de un curry jamaican de peste cu lapte de cocos si încheiate cu o tarta de vanilie cu limeta, vanilie si nuca de cocos.
Toate acestea vor fi stropite cu o selectie de vinuri albe, oferite de Halewood Wines, provenind din America de Sud si acompaniate sonor de cateva dintre povestile mele despre bucataria acestei zone, un amalgam complex si sofisticat de influente europene, asiatice, africane si americane.
Cei care doresc sa participe la eveniment se pot înscrie achitand în avans suma de 99 lei (aceasta include mancarea, o parte din vinuri si serviciile) în contul RO72RZBR0000060007711179, deschis pe numele meu la Raiffeisen Bank, agentia Delea Veche, cu mentiunea CARAIBE.
Pentru orice întrebari suplimentare legate de meniu, vinuri si servicii va stau la dispozitie; contactati-ma pe adresa de e-mail radu.popovici[arond]reteteleluiradu.ro si va voi raspunde imediat.