Farfalle cu creveti

Farfalle cu creveti 
Farfalle sunt paste de dimensiuni mici, in forma de fluture (sau papion). Reteta se poate prepara cu orice fel de paste de dimensiuni mici, umplute sau nu (penne, ditalini, orechiette, tortellini, ravioli).

Bucatarie: italiana
Grad de dificultate: usor
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 12 minute
Timp de gatit: 10 minute 

Ingrediente:
500 g paste farfalle
500 g creveti prefierti (de culoare roz), curatati
12 rosii uscate la soare, scurse bine de ulei si tocate
2-3 rosii proaspete, curatate de pielita si de seminte si tocate
2 legaturi de frunze de ruccola
4-6 fire de patrunjel proaspat, tocat
2-3 fire de busuioc proaspat, tocat
1/4 cana ulei de masline extra virgin
1 lamaie, sucul de la
cateva picaturi de sos iute, cum este Tabasco (optional)
sare
piper negru, proaspat macinat
 
Instructiuni:
Se gatesc pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, se tin crevetii la microunde, pana ce se incing. Se amesteca apoi cu rosiile proaspete si cu cele uscate la soare; se adauga ruccola, patrunjel si busuioc si se amesteca bine.

Cand pastele sunt facute, se scurg bine de apa si se amesteca imediat cu crevetii si verdeturile. Se adauga ulei, suc de lamaie, sos iute, sare si piper. Se amesteca foarte bine si se servesc imediat.

Citeste si articolul →   Curvele si bucataria

2 comentarii pe “Farfalle cu creveti

  1. Marius Delaepicentru spune:

    Ah! Uitasem. Atentie la încalzirea în microunde! Fructele de mare obisnuiesc sa explodeze în microunde. Desi nu sunt un adept al asocierii microundelor cu tesuturile animale, la o adica, recomand puteri mici, (170-250W) si lungirea corespunzatoare a timpului. Puterea mica face si ca pierderile de apa sa fie mai mici.

  2. Marius Delaepicentru spune:

    Cred ca 500g de farfalle e mult pentru 4 persoane. Musafirii se umfla doar din paste. De obicei, portia de paste lungi are între 90 si 120g, iar una de paste scurte, maximum 80g. În pravalie folosesc paste scurte mai ales atunci cînd fac platouri individuale (egalitare) pentru spectatorii recitalului lunar de flamenco. Mi-e mai usor sa le portionez. Cu 2kg hranesc 30 de insi.

    Despre creveti (din nou). Merge sa tai crevetii cruzi, în doua, pe lung. În urma tratamentului termic, jumatatile se încovoaie elicoidal. Iar daca mai fierbi si elice (paste), armonia geometrica e gata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.