Fenomenul oualor umplute

Ouale umplute – un fenomen cel putin interesant

Minunat lucru statisticile astea. Fara ele mi-ar fi scapat un fenomen extrem de interesant.

Au trecut sarbatorile de iarna din 2009. Sfarsitul de an mi-a adus un trafic sporit, batand recordurile de vizitatori zilnici si de pagini afisate. Cred ca asa s-a întamplat cu toate blogurile culinare, caci toata populatia a fost cuprinsa de febra gatitului.

În cazul blogului meu, cel mai des accesat articol a fost însa o reteta pe care eu am socotit-o initial banala si simpla, oarecum nedemna de atentia publicului, si anume cea de… oua umplute.

Am pus-o în blog cam cu inima stransa, nefiind sigur daca merita postata o reteta atat de usoara, pe care, eram eu sigur, nu doar ca oricine stie sa o prepare, dar este si foarte prezenta peste tot în internetul romanesc. Exista o sumedenie de site-uri si bloguri culinare si nu este unul care sa nu ofere macar o versiune de oua umplute.

Cu toate acestea, înca de cand am postat-o, reteta a avut succes.

Presupun ca în fiecare an „ies pe piata” noi amatori de bucatareala care au nevoie de îndrumare. La urma urmei, oricare dintre noi avem nevoie de sfaturi de fiecare data cand preparam ceva în premiera.

În scurt timp a devenit o vedeta printre retete, devansand preparate pe care eu le socoteam mai demne de interes. Risotto-urile italienesti, curry-urile asiatice, salatele mediteraneene, sosurile sofisticate, preparatele nord-africane, caraibiene, sud-americane, toate au fost surclasate de banalele oua umplute romanesti.

Mai mult, cea mai des uzitata cautare ce duce spre blogul meu este tot „oua umplute”. Ce sa-i faci, pana la urma suntem romani si, chiar daca avem interese si deschideri catre alte bucatarii, tot la matca tragem în final.

Citeste si articolul →   Craciun fericit!

Apogeul fenomenului oualor umplute a fost atins în perioada 20-31 decembrie 2009. Ce-i drept, reteta se preteaza la stilul nostru de a gati pentru sarbatorile de iarna. Este gustoasa si extrem de potrivita ca gustare rece. Mai are si avantajul ca se poate prepara în avans cu 1-2 zile, ceea ce te scapa de o parte din munca din ultima zi, atunci cand esti stresat ca-ti vin pe cap musafirii, iar tu n-ai terminat ciorba de burta, ori friptura la cuptor.

Pur si simplu nu-mi venea sa cred de cate ori este accesata zilnic. Maximul a fost dat de zilele de 29, 30 si 31 decembrie cand a fost accesata de 360 de vizitatori, 639 si, respectiv, 522. În total, în perioada amintita, reteta a fost vizionata de 2.486 de ori, ceea ce nu este deloc rau de loc pentru un blog relativ tanar si care se adreseaza unui public destul de restrans.

Ouale umplute mi-au dat o lectie importanta.

Nu trebuie sa desconsider nicio reteta, fie ea cat de simpla, sau de banala. Întotdeauna va exista cineva care o prepara pentru prima data si care are nevoie de îndrumare, sau chiar cineva mai experimentat, dar care doreste sa o prepare în alta varianta decat a tot facut-o pana acum.

4 comentarii pe “Fenomenul oualor umplute

  1. Jacktel spune:

    Hallo Radule,

    iti doresc un An nou fericit cu multä sänätate si Succes.
    Am mai fost Anul trecut la Tine aicia si de atuncia nu am mai reusit, din päcate.
    Da acuma….
    Felicitäri pentru HP al täu fäinut si spor la Treabä in continuare.
    Mie imi plac Articolele tale foarte mult. Sint pline de Informatie korrekte si professional cercetate.

    Numai bine iti doresc.
    Jacob din Nürnberg

    • Radu Popovici spune:

      @Jacktel: Salut, sigur ca imi amintesc de tine, ma bucur ca ai revenit. Si eu iti doresc un 2010 cu sanatate, fericire si maxim de realizari. Pacat ca blogul tau este in germana, limba in care nu ma descurc aproape de loc; am vazut ca ai retete foarte frumoase si interesante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.